A vadászati törvény módosítása

Quoted post

Vendég

#60 sokk

2015-01-22 14:27

Sokkot kapott a 7 éves gyerek?
És amikor a vidéken élő rokonom gyereke pesti kirándulásuk alkalmával találkozott először véres arcú, heges hajléktalannal és nem tudta feldolgozni, hogy ilyen ember is van. Akárhogy próbálták megmagyarázni neki, napokig felsírt éjjelente.

Emberek, petíciót kell indítani az ország vezetése felé, hogy tegyenek valamit, ne mászkáljanak a véres fejű emberek Pest utcáin, mert AZ VALÓBAN SOKKOLJA a gyereket és igazán nem is lehet megmagyarázni neki, hogy ne féljen tőlük. Félni fog, s talán joggal.

Nem egy állat lába a sokkoló, gondokodjunk már. A pesti ember a gyerekét otthon berakja a kocsiba és gyorsan elhajt vele az iskolához, ahol kirakja. Így nem találkozik a valósággal és vállalnia sem kell, hogy a sokkos gyereknek magyarázatot gyártson. (persze aki nem kocsival jár, sajnos találkozni fog...)

Erre konctráljunk, ez ellen tegyünk már valamit!

Válaszok

tsbr

#61 Re: sokk

2015-01-22 15:17:42

#60: - sokk 

Mindenkit más sokkol. Van akit a levágott őzfej, van akit a vérzőfejű hajléktalan és van akit egy sima ártatlan kaszáspók. Egyik sem nyámnyilább a másiknál.

Amit a hajléktalanokról írsz, viszont azért kicsit összetettebb probléma, mint rávenni a vadászokat, hogy ugyan pakolnának már el maguk után (nekik ugye ez munka, én meg úgy tudom munka után el kell pakolni a szerszámokat is meg a szemetet is - ha bezzeg a puska maradt volna szanaszét és azzal lelőnek valakit, akkor most teljes egyetértésben követelné mindenki a vadászok sittrevágását, ugye?).

A petíció amúgy szerintem is kicsit túlmegy a ló túloldalára, és szegény gyerekből úgy érzem ürügyet csinálnak, de ezért ne őt hibáztassuk, meg ne akarjuk bebizonyítani, hogy neki mi mindent kell kibírnia.