A vadászati törvény módosítása

Quoted post

Vendég

#139 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-05 15:46

#137: - Re: Re: Re: Re:  

Ez a vadász felsőbbrendűség sajnos folyamatosan érződik a válaszokban. Az utolső szó úgyis a puskás emberé. Értem vadgazdálkodás=húsfeldolgozó. A film engem nem hatott meg, legfeljebb egy vendégvadászt hoz izgalomba, hogy elköltse a pénzét (a Tátrában). Legyünk büszkék híres magyar természetfilmes elődökre (Homoki Nagy István), vagy híres természetfotósokra (mint Nagygyörgy Sándor). Nekem ez jut eszembe a természet szeretetéről nem a vadászat.

Válaszok

Vendég

#141 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-05 18:10:21

#139: - Re: Re: Re: Re: Re:  

"vadász felsőbbrendűség"?
- Azért, mert próbálok átfogó képet adni és részletesen tájékoztatni? Érvre max ellenérv a logikus és ésszerű, felsőbbrendűségről beszélni, személyeskedni nem. De mindenki úgy értelmez egy írást, ahogy akar, én elfogadom és tiszteletben tartom. Ha röviden és bunkón írnék, nyilván nem merülne fel a "felsőbbrendűség" gondolata sem.

Az utolsó szó úgyis a puskás emberé." 
- Ezt nem is értem, ez valami "közmondás" vagy valami "szállóige" lenne? Mert általánosságban írva/olvas elég abszurd. Mintha a vadász (puskás ember) egyben diktátor is már, akié kötelezően az utolsó szó és nincs apelláta.
Érvek vannak, mellette, ellene, ezzel nincs gond, de bárki írhat és mondhat bármikor, bárhova. Nincs ilyen, hogy kötelezően valakié az utolsó szó. Ha valaki tud ellenérvelni, információval szolgálni, az oké, de az általánosítás kezelhetetlen, nem alap a kommunikációra.

Nekem a büszkeség sosem ment, én személy szerint nem tartom pozitív emberi tulajdonságnak. 

Így van, mindenkinek más jut eszébe a természet szeretetéről, ez ettől szép. Ha mindenki csak a természetfotókat nézegetne, akkor ma már csak az öregek meséiből hallanánk a hajdani természetben élő állatokról.