Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post

penznyelo

#106 Re: ...

2015-03-15 17:54

#90: befektető - ... 

Végre egy gondolkodó ember!

"Ne haragudjatok, de aki az egész pénzét, vagy vagyonának nagy részét ide fektette, az nagyon felelőtlen és számomra érthetetlen hogy képes egy dologba tenni a meglévő vagyonát...Ezt sosem vagyok képes megérteni. Szerencsejátékos. Gondolom csak a kamatot nézte és röhögött a sok lúzeren, aki csak állampapírba meri rakni a pénzét...és most azt várjátok, hogy az eleve óvatosabb, körültekintőbb, vagy a minimális pénzből élők adóforintjaiból legyen megfizetve a teljes tőkétek, kamatotok, stb...?? Mert felelőtlenül az egész vagyonotokat beletettétek"

Teljesen egyetértek. Pont ezeket írtam én.

Ugyanaz a helyzet, mint a devizahitelekkel, CSAK A KAMATOT nézte és leszarta a kockázatokat, aki ide tette a pénzét! A nyerőt eltette volna, a bukó miatt meg tartja a markát. Az ő döntése volt, hogy kockázatosabb befektetést választ (a nagyobb kamat reményében). Nem jött be.

Válaszok

Vendég

#107 Re: Re: ...

2015-03-15 17:56:40

#106: penznyelo - Re: ... 

1. Arról nem volt szó, hogy 150 mrd fiktív kötvényt adnak el., ez bűncselekmény, ne keverd a devizahitelekkel.

2. A devizahiteleseket adófizetői pénzből kártalanítja az állam, pedig ott nem történt bűncselekmény.

vendég

#523 Re: Re: ...

2015-03-18 19:43:03

#106: penznyelo - Re: ... 

Az ÁLLAM is kibocsájt KÖTVÉNyt, a Bankok is......akkor azok is felelőtlen, aki odafektetbe? Ott is ismeretes a csőd....

".A kötvények hitelviszonyt, azaz kölcsönt megtestesítő értékpapírok, amik az adott kölcsön feltételeit rögzítik írásban. "

Nem ezzel van a baj.

A károsultnak arra van szükségük, hogy információhoz jusson, mit tehet, összefogjanak,stb. Mint Gábor nicknevű és egy vendég is beírt (és a többi információt megosztó).

Befektető és Pénznyerő nicknevű úgynevezett kockázatról regél. Magas kamatról.... egyik ismert Bank 4,5% ígér rövid távra, míg a Quaestor 5% -öt.

A részvénynek van nagy kockázata, magas kamata, megtérülés is 1 éven túli.....

........igenis van felelősssége az MNB-nek, aki engedélyt adott folyamatosan és megváltozott az nyilatkozatának a stílusa, valamint a médiának is.

Nem is tudjuk mi történt, de már ítélkeznek egyesek sok emberről...akik BÍZTAK (államban is, MNB,végzi a felügyeletet - nemcsak bekéri az adatokat, engedélyez,stb.)