Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post

Vendég

#4481 Re:

2015-11-19 14:50

#4477: -  

Az ötletelést, az ötletrohamot nem általában tartom ködszurkálásnak, hanem konkrétan ebben a helyzetben, az AB határozat értelmezésében kerülném el, ill. a kidolgozandó új törvény megszövegezésében játszható szerepünket illetően lennék mértéktartó. Egyszóval, ne legyünk szereptévesztésben! Ne mi mondjuk meg, hogy a határozat egyes passzusait és a fő tartalmait hogyan kell értelmezni, ne mi akarjuk eldönteni, hogy melyik alkotmánybíró érvelése a helytálló, vagy hogy laikusként ne akarjunk itt kodifikálni stb, stb.

Már csak azért is intenék önmérsékletre, mert 8 hónapja kísérem figyelemmel a quaestoros fórumokat, beleértve a facebook csoport oldalait is. Először csak sírni lett volna kedvem az ott megfogalmazott „ötletek”, és egyéb vélemények olvasatán, de már régóta inkább csak felvidulni járok ezekre a helyekre. Nehéz jelzőket találni arra töméntelen sok, minden képzeletet felülmúló ostobaságra, ami megjelenik.

De ettől függetlenül, itt és most ajánlatos lenne tudomásul venni, hogy az esetleges új törvény kidolgozói nem a mi kommentjeinkből, az általunk gyártott paragrafusokból fognak merítkezni. Ez a felület is elsősorban csak a gőz kiengedésére alkalmas. Az értelmes javaslatok megfogalmazásához, elfogadtatásához és a kodifikációs folyamatba történő becsatornázásához új módszerek szükségesek, s itt már helye van az ötletrohamnak. Cselekedni kell, de alapjaiban másként, mint ahogy eddig tették. És semmiképpen sem úgy, ahogy most például a debreceniek, Tyll Attila, aki a még keményebb konfrontációban hisz, és kijelentette, hogy a jövőben a keményebb fellépéstől sem riadnak vissza. Ha normális emberek szerveznék és irányítanák a FB csoportot, akkor például azt javasolnám nekik, hogy szervezzenek nyilvános, NEM POLITIKAI, HANEM SZAKMAI fórumokat azon releváns szereplők (pl. kormánypárti képviselők) meghívásával, akik érdemileg befolyásolhatják a döntéshozatalt. Még hosszasan lehetne folytatni, de már így is megközelítettem a tűréshatárt.

Válaszok

Vendég

#4483 Re: Re:

2015-11-19 15:23:33

#4481: - Re:  

Egyetértek, én nem is vagyok fent az FB-n, de pár károsult ismerősöm igen, és ők küldtek pát hozzászólást, amin én is megrökönyödtem.

De: én is azt mondom, hogy van értelme gondolkodni, ötletelni, és nem baj, ha nézegetjük az AB határozatot, esetleg jogászok segítenek értelmezni, mert a Kormány is az AB határozatból fog kiindulni. Lehet gondolkodni.