Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#6031 Re: Re: Re: Re:

2016-04-09 10:12

#6026: - Re: Re: Re:  

Lehet hogy én egy hülye vagyok, és tévedek, de ez amit írsz ferdítés. De védjed nyugodtan őket.

"... tv. hatálya nemcsak Hruria kötvényeire terjed ki, hanem a kapcsolt vállalkozásnak minősülő befektetési szolgáltató, vagyis a QUAESTOR Értékpapír Zrt. ingatlan kötvényeire is."

Két dolog, amiben Te tévedsz. Olvasd végig a törvényt, és pontosan értelmezd.

Egyik:

A Törvény pontosan: "1. § (1) A törvény hatálya azokra az ügyletekre terjed ki, amelyeknél az ügyfél jognyilatkozata a kibocsátó - a társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény szerinti - kapcsolt vállalkozásának minősülő, e törvény hatálybalépésének napján felszámolás alatt álló befektetési szolgáltató által értékesített kötvény (a továbbiakban: kötvény) vásárlására irányult..."

A QÉpZrt. a felszámolás alatt álló befektetési szolgáltató, aki a kibocsátó Hruria Kft kapcsolt vállakozásaként a Hrurira Kft kötvényeit értékesítette. Én a Hrurira QFH kötvényeiből vásároltam A QÉPZrt-től, tehát ezekre az ügyletekre terjed ki a törvény hatálya. Hogy lehet ezt másképp értelmez?

Másik:

Nincs olyan, hogy Quaestor Értékpapír Zrt. ingatlankötvényei. Nekem a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. ingatlankötvényei voltak (ami talán valamikor 2002.-ben indult)

 

A Kártalanítási Alap tájékoztatója pedig nem a 2015. évi CCXIV. törvényre, hanem saját Kárrendezési Szabályzatukra utal, annak is a február 17-i módosított 5.2 pontjára, amibe belerakták a Q Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-t

 

A KRESZ szerint lakott területen belül 50 km/óra a megengedett sebesség, de anyukám megengedte, hogy 70-el menjek.

Anyuka nem írhatja felül a KRESZ-t. A Kárrendezési Alap szabályzata sem írhatja felül a törvényt.

Nem lehetne belekeverni az elszámolásba korábbi, ingatlankötvény hozamait, főleg, hogy az én töbször is elismert követelésem  a Hrurira QFH kötvényeire vonatkozik.

 

 

 

 

Válaszok


Vendég

#6041 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-09 12:26:46

#6031: - Re: Re: Re: Re:  

Nem ferdítek, és még kevésbé védem őket! Magam is érintett vagyok, de igyekszem dühtől nem elvakítottan, higgadtan értelmezni a helyzetet, még ha az a számomra is fájdalmas. Jó lenne a politikai vagdalkozást és propagandát abbahagyni, az értelmes párbeszédre koncentrálni, arra hogy adott feltételek között hogyan tudunk optimálisan kijönni a csávából. Ebbe beletartozik az is, hogy mindenki elmondja a saját véleményét, de az is, hogy azt más megcáfolja, vagy kritizálja. A politikai árokásásnak itt nincs helye, van elég más fórum erre a célra.  

A vita nem a Hruria által kibocsátott kötvényekről, nem a te QFH kötvényeidről és annak hozamairól szól, hanem arról, hogy ezen „vállalati kötvények” mellett a korábban forgalmazott ingatlankötvények hozamát jogosan, azaz a kárrendezési tv.-nek megfelelően vonták-e le a kárrendezés számításakor. Márpedig a tv. 1. § (1) alapján a Quaestor Pü.-i Tanácsadó ZRt. által kibocsátott, és a Quaestor Értékpapírkereskedelmi Nyrt által forgalmazott ingatlan kötvények a tv. értelmezése alapján ide tartoznak. Ha te ezt másként értelmezed, ha úgy látod, és meg vagy győződve arról, hogy a törvénybe nem fér bele az ingatlankötvények utáni hozam levonása, akkor keress egy ügyvédet és jogi úton támadd meg ezt a gyakorlatot.