Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

Quoted post

filiszteus

#9590 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: saskabaré

2012-04-09 17:35

#9589: Vidéki, aki Lukrécia - is - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: saskabaré

"Én egyébként úgy vagyok vele, hogy ha már elmentem, olyan mindegy, mi történik utánam."

Pont erről van szó. Én nem akarom, hogy egy macerás kötelesség maradjon a gyerekeimnek a síromhoz járni. Ezért nem akarok magamnak sírt sem.

Egészségtelennek és maradinak tartom a magyarországi halottkultuszt. Különösen azt, ami vidéken folyik:

Lakóházban felravatalozott halott, nyitott koporsó stb. A zsidóknak van igazuk, amint meghalt a hozzátartozó, a Chevra Kadisha veszi gondozásába a holttestet és intézi a formaságokat, hiszen annak a testnek már semmi köze a szeretteikhez.

Mindenestre annak biztos könnyebb ezekkel a dolgokkal megbékélni, aki tud hinni a túlvilágban.

Válaszok

Vidéki, aki Lukrécia - is

#9591 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: saskabaré

2012-04-09 19:43:24

#9590: filiszteus - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: saskabaré 

Miután 140 km-re lakunk egymástól, már ez is adja azt, hogy nem kell hozzám rendszeresen járni. Egyébként még élek, nem is vagyok depis, de miután a hitetlen Balázs, ateista felfogásommal egyedül vagyok a környezetemben, valahogy meg kell ezt szervezni. Látod, én eltemettem a férjemet közel félmillió forintért, a családja nem kérdezte meg, hogy mennyivel segítsenek, a ravatalhoz viszont nem engedtek oda, úgy állták körbe, hogy még véletlen se férhessek oda. Amikor a ref.lelkész mondta, hogy megkéri a gyászoló családtagokat, először a feleséget, utána az édesanyát, gyermekeket, akkor a mama felugrott és ment a koporsó után. A sírnál dettó, a végén közölte, hogy ő olyan szépen eltemette volna. Na, ezért a mondatáért nem lesz jelen a sírkőavatáson. 3 napra 11 embernek kivettem egy 3 fürdőszobás házat, egy nem kérdezte meg, hogy tartoznak-e valamivel. Örülök, hogy túlvagyok a családon.

Én pont azt szervezem meg, hogy a menyemnek, unokáimnak a legkisebb macerával járjon és ne kerüljön nekik semmibe. Ezt már megoldottam. Miután nekem másom nincs a Földön, csak ők, másra nem számíthatok. Aztán azt tesz, amit akar, akkor már oly mindegy. Ezt hidd el, hogy ő jobban igényli. A fiamat 3 éve temettük, ő hamvasztva lett, egy budapesti templom altemplomában van eltemetve. Ritkán vagyok úgy Pesten, hogy nyitva legyen az urnatemető. Menyemék is így vannak vele. Menyem azt csinálta, hogy kint van a falon az egyik legjobb fényképe, alatta egy IKEA-polc. A kép két oldalánál 1-1 váza van, abban mindig van friss virág. Hát én is oda szoktam virágot vinni.

Az előbb ment az ATV-n egy film Izraelről. Még kicsit a hatása alatt vagyok. 2 éve bejártuk az egészet a férjemmel, mintha újra ott lettem volna. Látod, nem vagyok vallásos, mégis mekkora hatással van rám. Hatalmas a késztetés, hogy újra elmenjek.  Ezeket addig kell megtenni, amíg egészségileg még megy a dolog. Ha már nem megy úgy a járás, akkor úgyis maradok és marad a TV, fényképalbum, számítógép.

Hát jó pihenést, amennyi a hétből még maradt..