Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

Quoted post

Lukrécia
Vendég

#9894 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-04-22 20:35

#9893: filiszteus - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Jaj, Fili, tudod Te is, hogy nem így értettem. Nekem is vannak zsidó ismerőseim, szerencsére nem sokan, akik undorító módon tudnak zsidózni, az egyik még hozzá is fűzi, hogy neki szabad. Szerintem senkinek nem szabad. Mitől rosszabb ember egy zsidó? Hogy nem szeretnek általában dolgozni? Ez igaz, de tanulnak, többet, mint bárki más, hogy tudjanak többet, mint más és az életben jobban megállják a helyüket. Szabad a pálya, szabad másnak is tanulni, ma már nem úgy kell bekerülni a felsőoktatásba, mint a mi fiatalságunk idején! Igen, a jogi pályán, a közgazdaságban többen vannak létszámarányosan, mint mások. Nem utálkozni kell, hanem követni őket.

Válaszok

filiszteus

#9897 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-04-22 21:14:08

#9894: Lukrécia - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Akkor mesélek mégegy jellemző történetet. Az illető operatőr volt a TV-nél. Már ő sem él. gyakran forgatott rekláámfilmeket Sándor Pállal. Történt egy alkalommal, hogy a tévés kollégákkal buliztak, mindenki jócskán berúgott és a kollégák elkezdtek durván "goj"-ozni. Röpködtek a becsmérlő, gúnyos megjegyzések általában a nem kiválaszott néphez tartozókról. Az ismerősöm sem volt józan és ezért nem működtek az életösztönei, ezért felháborodottan kikérte magának az ott elhangzottakat. Kínos csend lett és attól kezdve megfagyott körülötte a levegő és Sándor Pál sem hívta többet dolgozni.

Egy alkalommal megkérdezte tőle:

-Mondd Palikám, te nem a munkám minősége miatt stzerettél korábban velem forgatni?

Sándor Pál csak annyit válaszolt:

-Ti keresztények is lehetnétek egy kicsit összetartóbbak!

És ez egy nagyon jellemző történet. Lehetnek neked is olyan zsidó barátaid, akiknél nem számít, hogy goj vagy, de a legtöbb zsidó szemében te mindig csak a hitsorsosok után következel. Csökkent értékű embernek számítasz hozzájuk képest. Ezt mondjuk megtapasztalhatodm pl. egy zsidó HR-esnél, aki nem Téged vesz fel az adott munkahelyre, hanem egy sokkal bénább zsidót.

Szóval elég összetett dolog ez. van bennem némi előítélet, de azt a barátomat semmivel sem szerettem kevésbé, mintha őskeresztény lett volna.