Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt petíció automatikusan generált fórumtémája
Lukrécia |
#9876 Re:2012-04-21 10:41Azt hiszem, nagyonis kár volt megosztani bárkivel, akár virtuálisan is az érzéseimet. Ehhez fel kell nőni. Nem gondoltam, hogy itt a fórumon ennyire érzéketlenül, idétlen humorral elcsapják az egészet, bárki is volt. Reszemről ennyi, a témát lezártam. |
Vendég |
#9877 Re: Re:2012-04-21 11:23elnézést, bár nem értelek, de tudomásul vettem a hsz-odban foglaltakat |
filiszteus |
#9878 Re: Re:2012-04-21 11:33Megértettem amit írtál. Bár sok dologban nem osztom az érzéseidet és lenne min vitáznunk, nem látom értelmét.
|
Vendég |
#9879 Re: Re:2012-04-21 11:34még egyszer bocs, de ez a rengeteg adó nem idétlen humor, hanem a VV... |
Lukrécia |
#9880 Re: Re: Re:2012-04-21 13:28Igen, ez a való világ, azaz VV, de egyáltalán nem az általam felvetett témához tartozott. Vagy ha ezzel akartad lekicsinyelni azt, amit én írtam, akkor számomra sértő volt. Én nem vagyok zsidó, ezt korábban már kifejtettem, de érzékeny vagyok a témára. A családunkba bekerült házasság révén egy személy, igen régen. A családunkban senki nem fogadta be származása miatt rajtam kívül. Egyszerűen nem értettem az iránta érzett és kimutatott ellenszenvet. Az én életemben az egyik legrendesebb, legtisztább, legbecsületetsebb ember volt, sajnos már nem él. Katolikus létemre őt megismerve a zsidókhoz érzem magam közelebb. Tegnap este leírtam első felindulásomban, amit láttam és az országosan megismert hozzáállásba ütköztem, humort csináltatok más tragédiájából. Erről nem hiszem, hogy tovább kéne értekeznem, ez Neked is szól, Filike, Te megértessz, de nem értessz. Én értem magam, én tudom, mi miért fáj. Nem akarok erről többet írni, úgyhogy be is fejezem. |
Lukrécia |
#9881 Re: Re: Re:2012-04-21 13:39Ha nem tudom, ki vagy, vitázni sem tudok Veled. Az előző hozzászólásomat elolvasva lehet, hogy megértesz. |
egy GYF szimpatizáns |
#9882 Re: Re:2012-04-21 13:41Hol vagy, Lukrécia? Egy csomót leveleztem, az egyik telkünkkel kapcs., mert hülye voltam és beírtam tegnap valahova valamit és azóta végeláthatatlan párbeszéd alakult ki. Érdekel a dolog, hiszen azért is írtam egy kommentet, de most annyira belebonyolódtam, ahogy nem szoktam semmibe. Tegnap nagy sütés főzés volt, ma nem kell (Cufi sütött nagyon finom meggyes sütit), én meg 15 kacsacombot és mindenfélét hozzá, ez két napra. |
egy GYF szimpatizáns |
#9883 Re: Re: Re: Re:2012-04-21 16:32Úgy néz ki, hogy a Djoko-Birdi meccs döntő szettes lesz. Tehát csúszik a Nadal meccs, de utána kezdődik. Vamos Rafa!!! Bár, ha meghalt tegnapelőtt Djoko nagyapja, akkor azért nyerhet felőlem. |
filiszteus |
#9884 Re: Re: Re: Re:2012-04-21 17:02Azért, ha kicsit árnyaltabban akarod látmi a témát, ajánlanám az alábbi két könyvet: Gyurgyák János: A zsidókérdés Magyarországon Ember Mária: Hajtűkanyar Egyik szerző sem antiszemita, sőt azt hiszem Ember Mária zsidó |
Lukrécia |
#9885 Re: Re: Re: Re: Re:2012-04-21 17:27#9884: filiszteus - Re: Re: Re: Re: Megtartom magamnak a véleményemet. Az én esetem annyira sajátságos, annyira egydi, hogy senkinek semmilyen könyve, története nem passzol hozzá. Mindenesetre én tegnap az m2-n 23.05-től közel két órán keresztül megnéztem az Éva örök című dokumentumfilmet, most is a hatása alatt vagyok, aminek csak része a zsidókérdés. Másik része a fiatalságom. Gondold el, hogy nézel egy közel 50 éves dokumentumfilmet, és a korebali felvételeknél mondod, hogy ki kicsoda, Kovács Éva néni, az igazgatónő már rég nem él és néhány tnár sem a látottak közül, ami pedig a legszomorúbb, hogy 5 éve már a patinás, nagymúltú Kossuth Zsuzsa gimnázium sincs. A témáról pedig nem akarok többet beszélni, biztos, hogy nem fognak álláspontjaink egymáshoz közeledni. Zsidókérdésben sokat olvastam én is, fogok is a jövőben, lehet hogy megfogadom az ajánlatodat. |
egy GYF szimpatizáns |
#9886 Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-04-21 17:50#9885: Lukrécia - Re: Re: Re: Re: Re: Lukrécia! Nadal-Simon!!! (Állítólag Nadal cigány, Simon zsidó, mondom, nofene... Rafa nagypapa Rafael Nadal muzsikus cigány)!!! Vamos Rafa!!! |
Lukrécia |
#9887 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-04-21 18:31#9886: egy GYF szimpatizáns - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ezt jól összehoztad! |
egy GYF szimpatizáns |
#9888 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-04-21 19:35#9887: Lukrécia - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nyert Nadal!!! Majd elaludtam, de végig kínlódtam, holnap jöhet Djoko-Nadal döntő, majd meglátjuk, hogy kikap-e Rafa nyolcadszorra is zsinórban? Jó éjt, mármint nekem. |
Lukrécia |
#9889 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-04-21 19:48#9888: egy GYF szimpatizáns - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekem is jó éjt, mert én ma egész nap kómában vagyok. |
egy baloldali |
#9890 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-04-21 20:36#9889: Lukrécia - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sziasztok, hát milyen menyecskék vagytok ti, hogy ilyen szép tavaszi napon kómába estek?? Mi lesz veletek télvíz idején?? Tessék tisztába tenni a lelkiismereteteket, mert azért nem tudtok aludni éjjel és oda van a napotok. Remélem összeszeditek magatokat. Szép álmokat. |
Vilmos |
#9891 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-04-22 19:13#9890: egy baloldali - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: HELLÓ!!!! OLVASSÁTOK EL ENNEK A SÖTÉT BUNKÓ KÖVÉR LÁSZLÓ HÁZELNÖK URNAK A NYILATKOZATÁT!!!!! CIME: KÖVÉR L. BORZALMASAN KIKELT MAGÁBÓL. JÓ LENNE HA MÁR KIKELNE A BÁRSONYSZÉKÉBŐL IS A TAHÓJA. RETKES PANELPROLIZÓ SZ@R ALAK!!!!!!!!!! |
filiszteus |
#9892 Éljen a Tanácsköztársaság!2012-04-22 20:04#9891: Vilmos - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ezt nagyon cizelláltan és választékosan fogalmaztad meg, de azért lényegében egyetértünk Kövért illetően. Kövérből valószínűleg kibújtak a 19-es vöröskatona nagyapja, Küvér lajos elvtárs génjei. Én sem szeretem a fajtájukat. |
filiszteus |
#9893 Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-04-22 20:09#9885: Lukrécia - Re: Re: Re: Re: Re: Volt nekem egy barátom, aki annyira közel állt hozzám, mintha a testvérem lett volna. Az apja zsidó volt és külsőre ő is nagyon zsidós volt. Sajnos elég fiatalon meghalt. Nagyon nem szerette a zsidókat és nagyon rossz véleménnyel volt róluk és ennek az érzésének gyakran hangot is adott. Most ő tulajdonképpen antiszemita volt? Vagy Bobby Fischer isantiszemita volt? |
Lukrécia Vendég |
#9894 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-04-22 20:35#9893: filiszteus - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jaj, Fili, tudod Te is, hogy nem így értettem. Nekem is vannak zsidó ismerőseim, szerencsére nem sokan, akik undorító módon tudnak zsidózni, az egyik még hozzá is fűzi, hogy neki szabad. Szerintem senkinek nem szabad. Mitől rosszabb ember egy zsidó? Hogy nem szeretnek általában dolgozni? Ez igaz, de tanulnak, többet, mint bárki más, hogy tudjanak többet, mint más és az életben jobban megállják a helyüket. Szabad a pálya, szabad másnak is tanulni, ma már nem úgy kell bekerülni a felsőoktatásba, mint a mi fiatalságunk idején! Igen, a jogi pályán, a közgazdaságban többen vannak létszámarányosan, mint mások. Nem utálkozni kell, hanem követni őket. |
Lukrécia |
#9895 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-04-22 20:41#9891: Vilmos - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nemrég értem haza, még epphogy Filikének válaszoltam egy rövidet. Hol találom meg a cikket, mert érdekel! |
Lukrécia |
#9896 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-04-22 21:03 |
filiszteus |
#9897 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-04-22 21:14#9894: Lukrécia - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Akkor mesélek mégegy jellemző történetet. Az illető operatőr volt a TV-nél. Már ő sem él. gyakran forgatott rekláámfilmeket Sándor Pállal. Történt egy alkalommal, hogy a tévés kollégákkal buliztak, mindenki jócskán berúgott és a kollégák elkezdtek durván "goj"-ozni. Röpködtek a becsmérlő, gúnyos megjegyzések általában a nem kiválaszott néphez tartozókról. Az ismerősöm sem volt józan és ezért nem működtek az életösztönei, ezért felháborodottan kikérte magának az ott elhangzottakat. Kínos csend lett és attól kezdve megfagyott körülötte a levegő és Sándor Pál sem hívta többet dolgozni. Egy alkalommal megkérdezte tőle: -Mondd Palikám, te nem a munkám minősége miatt stzerettél korábban velem forgatni? Sándor Pál csak annyit válaszolt: -Ti keresztények is lehetnétek egy kicsit összetartóbbak!
Szóval elég összetett dolog ez. van bennem némi előítélet, de azt a barátomat semmivel sem szerettem kevésbé, mintha őskeresztény lett volna. |
Lukrécia |
#9898 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-04-22 21:35#9897: filiszteus - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hát akkor egy ellenpélda: Volt nekem egy osztálytársnőm, első általánostól jártunk egy osztályba. Az apja egyedül nevelte, az anyja meghalt fiatalon. Jómódúak voltak, a mai eszemmel tudom, hogy milyen egy viszonylag fiatal embernek, akár férfi, akár nő, társ nélkül élni. Harmadik gimisek voltunk, amikor az apja szerelmes lett egy büszke goj nőbe (direkt írtam így). A nő felrúgott mindent a gazdag élet reményében, otthagyta a családját, elvált és a barátnőmékhez költözött. A barátnőm mindent elkövetett, hogy az apja hagyja abba ezt a kapcsolatot, nem sikerült. A lány zsigerből érezte, hogy a nő nem szereti az apját, őt meg pláne. Egyszer tanúja voltam egy családi veszekedésnek, amikor a nő lila fejjel ordította az apjának, akkor már férjének, hogy: neked kuss, neked nem osztottam lapot, ne pofázz, én goj vagyok, te senki vagy. Ma is a fülemben csengenek a szavai. Ennek a nőnek 6 általánosa volt, de goj volt, a pasi kétdiplomás, 5 nyelvet beszélő ember, vezető beosztásban. Én ott, akkor hallottam először a kifejezést, hogy "goj", addig nem is tudtam, mi az. Ezek az emberek aztán több évtizedet leéltek egymás mellett, nem is tudom, miért. Szörnyű légkör uralkodott náluk mindig. Sajnáltam a barátnőmet, neki is borzasztó lehetett. Sándor Pál (Palika) sógornője egy időben kolléganőm volt, nem kell a családot bemutatni. A kolléganőnek nem volt fontos a származás. Az ő esetében egyedül az ego volt fontos. |
Scwarz néni |
#9899 Itt a zsidó, hol a zsidó?2012-04-23 10:02Hagyjátok már ezt zsidózást, Kedveskéim! Én is zsidó vagyok és mégis Budapest egyik legrendesebb emberének érzem magam!!! Amiket itt írogattok rólunk, az embernek égnek áll az a pár szál haja, ami a feje búbján még maradt. Tanulmányozzátok jobban a magatok fajtát, hátha rájöttök, hogy semmivel nem vagytok különbek nálunk, mint, ahogy mi sem gondoljuk, hogy különbek lennénk Nálatok. Puszi. |
katolikus keresztény |
#9900 Re: Re: Lukréciának!2012-04-23 11:20#9898: Lukrécia - Re: Re: Re: Re: Kedves Lukrécia! Az én ismerősi körömből kellett volna, hogy párt válasszon magának az árva kisleány édesapja, akkor minden bizonnyal csodálatos évekre tudnának emlékezni, mert azért a katolikus keresztények között is akadnak olyan rendes emberek, mint Scwarz néni. |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1193 Létrehozva: 2024-09-29
Biztonságosabb gyalogosátkelőt a Gazdagréti út - Rétköz u. csomópontba
322 Létrehozva: 2024-10-16
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6676 Létrehozva: 2023-07-26
Élő testületi közvetítést Balmazújvároson!
158 Létrehozva: 2024-10-17
Kerékpárutat Náraiba
229 Létrehozva: 2024-07-08
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
5049 Létrehozva: 2024-06-21
Hatékonyabb állatvédelmet Érden
112 Létrehozva: 2024-10-08
Buckai utak - Boglya utca közlekedésének fejlesztése
96 Létrehozva: 2024-10-20
Péteriben sebesség korlátozás a Petőfi utcában
94 Létrehozva: 2024-10-08
Hajmáskér és Veszprém tömeg közlekedése
92 Létrehozva: 2024-10-07
Fecskementési incidens Fenékpuszta
1117 Létrehozva: 2024-09-23
Nagykovácsi - Petíció a tűzijáték ellen
73 Létrehozva: 2024-10-13
A 36 os busz mindkét irányban térjen be a Tesco áruházhoz!
335 Létrehozva: 2021-12-02
Legyen verseny a magyar média- és szórakoztatóiparban!
2360 Létrehozva: 2023-01-05
Nyilatkozat a gyűlöletbeszéd ellen
47 Létrehozva: 2024-10-03
PETÍCIÓ A KÖTELEZŐ PÓRÁZHASZNÁLATÉRT KUTYASÉTÁLTATÁS KÖZBEN
80 Létrehozva: 2024-09-30
Petíció Aladár családjába történő visszahelyezésére és 6 pontos a gyermekvédelmi törvényjavaslatokért/Petición por el regreso de Aladár a su familia y 6 puntos por la petición de protección de menores
891 Létrehozva: 2024-03-21
Adózás könnyítése
38 Létrehozva: 2024-09-19
Drosztengedélyek maximalizálása
26 Létrehozva: 2024-09-19
Folytatódjon tovább 2025-ben Az Árulók - Gyilkosság a kastélyban
133 Létrehozva: 2023-11-22