Quaestor károsultak megmentéséért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Quaestor károsultak megmentéséért petíció automatikusan generált fórumtémája

köszönet

2015-03-29 17:47

Az én el nem mondott beszédem a mai debreceni demonstráción. (Nem szeretek nyilvánosság előtt beszélni, na. Meg egy kicsit félős is vagyok.)

Kedves Sorstársak!

Én is Q károsult vagyok, és két dologról szeretnék beszélni.
Az egyik az, hogy úgy hozta a sors, hogy mind a két nagyapámnak 1950 körül vette el a boltját a kommunista hatalom. Kis falusi vegyesboltok voltak ezek, két szamosháti faluban. A 10-20 hold termőföld elvétele még pár évet váratott magára. Csak a házuk maradt meg és a családjuk, amit el kellett valahogy tartani. Ötven felé jártak már mindketten, amikor ez történt.
Nekünk is csak a lakás maradt, egy panel, amin legalább hitel nincs, de szinte az összes megtakarításunk oda. És most 2015-öt írunk!
A másik, amit szerintem nem lehet elégszer ismételni a Q botrányban, az a Jegybank felelőssége. Szinte látom magam előtt Windisch László ellenőrzésért felelős alelnök urat, amint a haját tépi 2014. november 20-án, hogy gyerekek, ez most komoly? Ezt most nekem alá kell írnom, hogy hetven milliárdot bocsát ki ez a kimondhatatlan nevű inci-finci kft? Megnéztétek a törzstőkéjét? Igen? És, tízmillió forint? És hogy alakilag meg tartalmilag rendben van a kérelem? Akkor pedig nekem kutya kötelességem aláírni? Hát, jó. De rajtam aztán ne kérje számon senki. És aláírta.
Én meg azt kérdezem, hogy zúdíthatta a magyar emberek nyakába ezt a pénzügyi cunamit a Nemzeti Bank? Továbbá: milyen alapon kérik rajtam számon, hogy hát, azt látni kellett volna, hogy ez egy nagyon-nagyon kockázatos vállalkozás, ahova a pénzemet teszem, ha az ellenőrzésért felelős Felügyelet meg nem látta? Nekik nem dolguk?
Az pedig egy különösen gyermeteg magyarázat, hogy csak ötévente ellenőrizheti a Felügyelet a brókereket, ezért kellett eddig várni, hogy leteljen az öt év. Először is, a jogszabály nem tiltja az ennél sűrűbb ellenőrzést, csak azt mondja ki, hogy legalább ötévente. Továbbá, a felügyeleti tevékenység egy állandó, folyamatos monitorozást is magába foglal. A pénzintézeteknek, ideértve a brókercégeket is, seregnyi adatszolgáltatást kell rendszeresen teljesíteniük. Azokat nem nézik meg?
Mekkora ordas nagy csalás volt az, milyen méretű kilógó lólábbal, amit egyetlen nap, pontosabban pár óra alatt fel lehetett tárni? 150 milliárd! Miért kellett erre a pár órás ellenőrzésre ennyi ideig várni?
A ritkán csöpögtetett hírekből annyit ki lehet hámozni, hogy a Q évente kaphatott engedélyt 50-60-70 milliárdos kötvény kibocsátásra. Miközben a vagyont felélték, kamatot fizettek belőle, meg nem tudni még hova tették. De mindenhonnan azt hallani, hogy a kötvény-követelésekkel szemben alig áll lefoglalható vagyon. Nemhogy a fiktív kötvényekkel szemben, hanem még a felügyeleti engedéllyel ki tudja, az évek során összesen mekkora összegben kibocsátott valódi kötvényekkel szemben sem. Ezt sem vizsgálta soha senki?
Sajtóhírek szerint pár hónapja a Nemzeti Bank közel 300 milliárdot költött alapítványok támogatására, nagy értékű ingatlanokra, műtárgyakra. És tudják miért? Mert megtehette. Mert nincs olyan jogszabály, ami ezt tiltaná. Ez már elegendő ok, nemde.
Én meg azt gondolom, hogy olyan jogszabály sincs, ami megtiltaná az MNB-nek, hogy jótálljon az olyan a kötvényekért, amiknek a kibocsátásához az engedélyét adta. Ideértve azokat a fiktív kötvényeket is, amiknek a nem létezését bravúros egynapos nyomozással fel lehetett tárni. Mert ha ez ennyire mellbevágóan egyszerű volt, akkor ezt sokkal hamarabb is meg lehetett volna tenni. Amikor még kisebb volt a kár. Meg kellett volna tenni!
Köszönöm, hogy meghallgattak.

Vendég

#1502 Re:

2015-03-29 18:28

#1479: -  

Nem tudom miért éppen ONSZID, pláne mi jelent, de feltűnt valakinek, hogy az ONSZID visszafele DISZNO? Milyen találó egyesekre.

Vendég

2015-03-29 18:46

Giró Szász András azt mondja hogy a kormánynak nincs felelősége csakis a bünöző Questor vezérnek és társainak,
csakhogy ők is ezzel a bünöző Questor vezérrel üzleteltek belföldön, külföldön egyaránt, és érdekes módon ők minden pénzt ki tudtak menekíteni. Én 2015.március 09.-én hiába akartam felvenni a pézemet már nem fizették ki, de azon a
napon táskákkal hordták a pénzt kifele a Questorból. Vajon ők kik voltak ????
Ebben az ügyben a kormány részéről, az MNB részéről, az ügyészség részéről mindenki hazudik.
A bíróság egyenlőre nem merte bevállalni a cinkosságot, de előbb utóbb ez is meg fog történni.

Vendég

2015-03-29 18:47

Azért mert 50mft-tal ragadtam bent a Q-ba.

Vendég

2015-03-29 18:48

Teljes kártalanítást, sőt a büncselekménnyel okozott kárért, az állam bűnrészessége miatt kárérítést!!! Remélem összejön a Budapest tüntetés, én is ott leszek! Elegem van az egész korrupt, hazug, csaló politikai elitből!!!!

Vendég

#1506 Re:

2015-03-29 19:07

#1501: köszönet -  

Köszönöm. Minden szava igaz.

Vendég

#1507 Re: Re: KELER nyilvántartás

2015-03-29 19:47

#1498: - Re: KELER nyilvántartás 

A KELER hivatalos oldalán azt lehet megnézni többek között, hogy egy adott kibocsátónak milyen kötvényei illetve részvényei vannak a KELER aktuális hivatalos nyilvántartása szerint.

Ennek lépései:

0. A keresés eredménye új ablakban jelenik meg, s emiatt az ISIN-kereső használatához a böngészőben le kell tiltani az előugró ablakok blokkolását.

1. Meg kell nyitni a KELER ISIN KERESŐ oldalát, ennek címe:

http://www.keler.hu/keler/keler.isinfinder.page?cmd=0

2. Be kell írni pld. a kibocsátó nevét, ami esetünkben

QUAESTOR FINANCIAL HRURIRA Tanácsadó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

3. Meg kell nyomni az ELKÜLD gombot

4. A keresés eredményeként megjelennek az adott kötvényt kibocsátó cég KELER hivatalos rendszerében aktuálisan nyilvántartott összes értékpapírjai. Vannak ezek között nem aktív vagy törölt, valamint aktív kötvények is.

5. A lekérdezés eredménye egyszerűen átmásolható egy Excel táblázatba, ahonnan nyomtathatjuk vagy kiszűrhetjük az Adatok-Szűrő-Autoszűrővel az összes aktív, azaz élő kötvényt.

Én ezt elvégeztem pár napja, és a végén összegeztem a hivatalosan KELER által nyilvántartott Quaestor saját kötvényállományt, és kb. 58 milliárd jött ki.

Vendég

#1508 Re: Re:

2015-03-29 19:55

#1506: - Re:  

Minden szava igaz, remélem elküldi a sajtónak, illetve az illetékeseknek.

Vendég

#1509 Re:

2015-03-29 19:56

#1503: -  

Én meg azt mondom, hogy csakis a bíróságtól az igazság! Ők tényleg függetlenek. Ezt jó pár ügyvéd is megmondta ezzel az üggyel kapcsolatban.

Vendég

#1510 Re: Re: Re: KELER nyilvántartás

2015-03-29 20:04

#1507: - Re: Re: KELER nyilvántartás 

Azt meg lehet-e nézni a KELER-ben, hogy államkötvényt tartottak-e a Q-ban, és abból mennyi "szűnt meg" 2015.03.01. és 03.10. között mondjuk?

Vendég

#1511 Re: Re: Re: Re: KELER nyilvántartás

2015-03-29 22:35

#1510: - Re: Re: Re: KELER nyilvántartás 

Hát ezt csak a Quaestor Értékpapír KELER-nél vezetett számláján lehet megnézni, persze az nem publikus. De abból amúgy nem derülne ki, hogy ki vett vagy adott esetleg el, mert ahhoz ismerni kellene a Quaestornál vezetett egyéni értékpapírszámlát.

mérges

#1512 3.8milliárd-kié????

2015-03-30 04:58

Azt a brácsás G.Orbánt!Hát persze, hogy az államkötvényeken felüli kp a saját nehezen összekuporgatott, csirkefarháton élő apró pénzecskéjük volt!!!!

Világos ez, azért futott menteni, egy nap alatt elintézett, lefuttatott az agyas cigó mindent, kivenni a sajátot, utasítást  a T.Cs-nak, hogy a sajtóban hintse az öncsődöt (milyen bejelentésre is ment ki a felügyelet?- a mai napig nincs hivatalosan bejelentett öncsőd!)zárolni a birkák számláit, egy éjjel szorgos munkával 150mld-ot megtalálni(persze kis súgással!)

Közben Csabika ügyesen (persze nem saját eszecskéjének kiaknázásával, hanem beigért megmentünk, elsimítjuk, minden ok)átszervez, kiment, eltünteti a bizonyítékokat, Orgoványosít(hogy majd rajta keressék az excelbe beírt Apeh. Pszáf felé:) lejelentett doksikat)

Na kicsit fellélegezhet szorgos vezérünk, most jön a népünket megmentő, megsegítjük akció!

Valami morzsát dobjunk már oda  talán a fiktív, vagy nem játék 70-40% elterelő aljas hadművelet összezavarhatja az amúgy is kába fejeket, reményt csillant, (talán én is belekerülhetek)morzsacsippentésbe.

Mindebből következik, hogy Csabikát is dobjuk, hiszen a sarunkat már eltakarította, tiszták vagyunk mint a Húsvéti hó...még csak annyi, a tennivaló, hogy Csabika szegény annyira "megtörik"- a nehéz előzetesben, hogy a véletlenül nálahagyott cipőfűzővel...lebontott zakószegéllyel...stb. sajnálatos. hogy a főbűnöst már nem lehet felelősségrevonni, kihallgatni.-huh, hát ez nagy meló volt édes testvéreim, szépen összedolgoztunk, megérte!

Ezekmeg csak hadd bégessenek...majd elunják...kell a kaja nekik, robotoljanak napi 10-12h fárasszák a testüket, lelküket, rakosgassák a filléreket újból, lehet csirkefarhátat is enni, öreg korukra biztosan megint sikerül az öngondoskodást megvalósítani-oszt majd lenyúljuk azt is valahogy, ki lesz majd találva az is, ahogy ez is ki volt találva!!!!

Vendég

2015-03-30 07:06

Mert gusztustalan amit az állam megenged már a bankoknak-brókereknek. Egyébként a felügyelet elmulasztásáért a magyar állam és az MNB is felel kártérítéssel. A kár nem csak a befektetett összeg, hanem az elmaradt haszon is.
Az EU Bíróság jelen ügyben csak akkor illetékes, ha nem természetes személy indítja a pert, hanem meghatározott szervezet v az állam vagy vmelyik szerve.

A Strasbourgi Emberi Jogi Bírósághoz fordulhat természetes személy, ha a hazai bírói fórumokat már kimerítette.
Véleményem szerint a pert a magyar állam és az MNB ellen kell megindítani és semmire sem kell várni, mert így is évekbe kerül, továbbá az "állami kártérítés" nem terjed ki az elmaradt haszonra.

Dr Czirmes György ügyvéddevizahiteles perindító 2009 évből

Vendég

2015-03-30 07:20

Mert felháborító, hogy mit művel az állam és csókosai az átlagemberrel

Vendég

#1515 Re:

2015-03-30 08:12

#1514: -  

Végleges bedőlést és feljelentést a Fidesz fijjjjuk svájci frankos játéka okozta ahol a politikusok közel 40 milliárdot buktak a Questornál a svájci bank döntése miatt.

Miután nem akartak fizetni inkább feljelentették az ügyészségnél , MNB-PSZÁF -nál és magára hagyták Tarsolyt, és adtak időt a szálak elvarására !  !  !

vevdég

#1516 Re:

2015-03-30 08:18

#1504: -  

Én csak 20millióval,de így is az őrület határán vagyok. Valami praktikus tanáccsal tudna segíteni, hogyan lehet ép ésszel túlélni??? Köszi.

Vendég

#1517 Re: Re:

2015-03-30 08:30

#1516: vevdég - Re:  

áprilisban több tüntetés is lesz, mindenhol mindenkinek  részt venni!!

Vendég

#1518 Re: Re:

2015-03-30 08:33

Ezt ép ésszel csak úgy lehet túlélni, ha mindenki megkapja a teljes összegű kártalanítását. De azzal, hogy csak itt vezetjük le a dühünket, nem fog menni. 

A budapesti tüntetésre vidékről is szerveződnek csoportok??

Európai bírósági feljelentést kellene tennünk, mert sajnos itt nem látok sok esélyt arra, hogy az ügyünket pártatlanul és eredményesen képviselje mármelyik magyar bíróság!!!

Vendég

#1519 MNB, az Allam es Quaestor!

2015-03-30 09:04

A fentebb emlitett harmas vastagon benne van!

Nem hagyjuk! A teljes kartalanitasert szallunk sikra! Ha kell az utcara megyunk!

Vendég

#1520 Re: Re:

2015-03-30 09:14

Sajnos én is napi szinten kérdezem, hogyan lehet ezt MAJD túlélni... nem a mai napot, azt még hagyján, de mi lesz velünk 10-20 év múlva ? Nem feléltük a pénzt, nem hiteleket vettünk fel, hanem takarékoskodtunk, ki erre ki arra gyűjtött... a végén minket szarban hagynak, mert "hibásak vagyunk", "tudtuk hogy rizikós" stb. Az egészségünk (idegrendszerünk) oda, a gyógyszertárak is jól járnak... egy mezei pszcihológushoz el akar menni az ember abban a reményben, hogy segít valahogy feldolgozni ezt, erre elkér 10e Ft-ot egy óráért... 

Vendég

#1521 Re: MNB, az Allam es Quaestor!

2015-03-30 09:20

#1519: - MNB, az Allam es Quaestor! 

varanus.blog.hu/2015/03/30

Vendég

#1522 Re: Re: Re:

2015-03-30 09:34

#1518: - Re: Re:  

hir24 belfold

offshore-cegek-tarsoly-csaba-es-a-quaestor-eros-emberei-korul

telve indulattal

2015-03-30 09:58

A manyug lenyúlásakor mondtam a családomnak, hogy figyeljétek meg majd a betétesek pénzére is sor fog kerülni. ÁÁÁÁ.... az nem lehet , azt nem merik megcsinálni, ez volt a reakció. Majdt jött a takarék buli, nem csak ( Töröcskeinek ? ). Most bróker címszó alatt lenyulják, főleg az idősebb generáció pénzét. Az enyémet is. Na majd ezután jön a magán vagyon. Majd erre is kitalálnak valami megoldást. Most  egyenlőre csak az adókat nomják ezerrel. Bátorítva az önkormányzatokat, na meg felhatalmazzák őket. Nálunk minden lehetséges. Csak azt nem értem, hogy addig miért nem csattant el egy néhány tasli, vagy saller ???

Vendég

2015-03-30 10:05

Mint lakásszövetkezeti vezető és mint magánszemély is érintve vagyok az ügyben. Lehet mutogatni a károsultakra, de csalás ellen senki sincs biztosítva.A vizsgálatra szakosodott szervek adjanak erre választ hogy történhetett olyan kötvénykibocsátás, melynek nem volt fedezete. A megoldás is az ő kezükben van, amit elrontottak, sürgősen hozzák rendbe.

Vendég

2015-03-30 10:37

Nekem az is gyanús, hogy az a bizonyos levél márc. 9-én íródott?? ?

És még aznap a galambposta gyorsan elvitte orbánhoz, aki erre várva, azonnal elolvasta, és azonnal eldöntötte, hogy nem segít. Meg se gondolván, hogy mi lehet a következménye....

Ezen túlmenően azon gondolkozom, hogy ha akkor nem segített az "állam(orbán)", akkor most várható-e tőle(az államtól) segítség, arról nem is beszélve, hogy ez ügybeni megszólalásaiból egy mondat igaz, hogy a győri focit meg akarja menteni, azt nem ejtette ki a száján, hogy a szarba hagyott zembereket is meg akarná menteni!