A Kúria szervezzen devizahiteles konferenciát (2016 tavaszán) - 2016 ŐSZÉN !!!

Vendég

2016-02-02 20:23

Maximálisan támogatom. Köszönet a kezdeményezőknek. A Devizajog Iroda a nevét adja a petícióhoz és a szakmai támogatásáról is biztosítja a kezdeményezőket.

Vendég

2016-02-02 21:35

Mert sajnos engem is érint a ügy!

Vendég

2016-02-02 22:11

Mert sokunknak kilátástalan lett a helyzetünk a hitel miatt.Mikor felvettük jobb életet szerettünk volna ,de sajnos sokkal-sokkal rosszabb lett

Vendég

2016-02-03 10:20

Mert én is érintett vagyok a devizahitelben4

Vendég

2016-02-03 12:32

Helyesnek tartom a felhívást, ugyanis az ügy nemcsak a bankok és a Kúria, hanem a társadalom egészének az ügye, melyben a Kúria korábban úgy foglal állást, hogy csak az egyik az erősebb fél, a bankok álláspontját hallgatta meg és vette figyelembe. Ennek ellenére is, már a korábbi egyeztetésekkor is egyértelművé vált, hogy a bankok tisztességtelenek, a szerződések semmisek, erről immár több száz jogerős bírósági és Kúriai határozat született és több mint tízezer bírósági eljárás vár lezárásra. Mindezek után elhinni azt, amit a bankok állítanak, azt nem ellenőrizni a másik fél, az adósok igazságának tükrében, nem csak logikailag, hanem jogilag is elfogadhatatlan. Ilyen környezetben egyoldalú állást foglalni magának a Kúriának az elfogulatlansági kérdését vetheti fel. Persze, ha a bankok és a Kúria már ezt a látszatot se akarja megőrizni, az őket minősíti.

Vendég

2016-02-03 17:02

Mert embertelen ,amit a milliomosok művelnek az emberekkel.REngeteg haláleset ,ami a hitelek miatt történt. 70 éves vagyok és minden nap azon rettegek mikor kerülök az utcára. A nyugdíjam nagy részét levonják . Nem tudom a rezsit fizetni. Oldalakon keresztül lehetne sorolni .

Vendég

2016-02-03 17:50

Azért mert ez helyzet amibenaz úgynevezett devizahitelesek vannak, tarthatatlan, és megoldásra vár!

Vendég

2016-02-03 19:08

A peticiot a Bankok tiszteségtelen számitásai miat irtam alá és szeretném ha kiderülne az igazság.A hitelem 2017 Novemberében járna le de kitalálták hogy még minddig 5 millio töketartozásom vann ami lehetetlen helyzetbe hoz.

Vendég

2016-02-03 20:49

Az en csaladomat is erinti a devizahitel ,ki kell mondani az igazsagot vegre ebben a sotet ugyben.

Vendég

2016-02-04 09:04

Szemétláda egy társaság a BANK, jó át vertek, és továbbra is át vernek bennünket!! 4-szer annyit kell vissza fizetni mint, amennyit felvettünk, csalnak, hazudnak, lopnak, nagyon szomorú vagyok, így át verni bennünket BORZAZTO, lassan éhen halunk!!! Piszkos szemét egy társaság!!!!!!!

Vendég

2016-02-04 11:27

A petíciót azért írtam alá, mert tűrhetetlen, amit Magyarországon képviselnek a politikusok és a bankárok. Teljesen hazavágják a devizahiteleseket, hajléktalanná teszik őket, közben a kormány minden tagjának milliárdjai vannak. Csak tudnám, minek, a temetőbe senki sem viszi magával. Ajánlom az elkövetőknek, gondolják végig, mit tettek a magyar néppel, kívánom, éljék át egyszer ők is, mit érzünk és miken megyünk keresztül.

Vendég

2016-02-04 20:40

Érdekelt vagyok a deviza hitelben sajnálatos módon én is!

Vendég

2016-02-05 09:55

Azért írtam alá, mert teljesen bizonyított tény,hogy nem volt deviza a hitelek/ és vagy a kölcsönök mögött! Ezt pedig pontosan tudnia kell(ene) a Tisztelt Kúriának is, hiszen több kiváló közgazdász és jogász írta meg szakmai tanulmányaiban ( esszéiben ) 2010 óta folyamatosan azt, hogy nagy átverés volt a frankhitelezés! Dr. Pásztor Pál ügyvéd úr írása a Magyar Nemzet 2011. augusztus 11.-i számában! De említeni kell Prof. Dr. Jobbágyi Gábor úr, jogász egyetemi tanár írását az "El kell felejteni az adósokat kifosztó szörnyszülöttet" című munkáját a Magyar Hírlap 2013. november 12-i számában közzétéve, és ezzel együtt a 2010 óta folyamatosan közzétett jogi és közgazdász kiválóságok, országos napilapokban közzétett kiváló szakmai leírásaikat is!! Akkor most mi alapján állítja a Tisztelt Kúria szakmai grémiuma azt, hogy volt deviza a kölcsönök mögött akkor, amikor Christian Wulff úr ,egykori német szövetségi elnök is leírta azt, hogy a "devizahitel" elnevezésekkel a lakosság szándékos, bankok által előre eltervezetten végrehajtott pénzügyi , törvénytelen kifosztása zajlik! Tehát valóban ideje lenne ebből bankok általi, lakossági pénzügyi kifosztás mókuskerekéből végleg kiszabadítani a másfél millió ( családtagjaikkal együtt cca, 4,5 millió! ) banki ügyfelet, amely a családok teljes pénzügyi elnyomorítását jelenti még ma is, 2016 februárjában!!

Szeged, 2016. február 05. napján

Rucz Tibor

Vendég

2016-02-05 16:45

Azért írtam alá ezt a petíciót, mert a banki devizahitel-indexálási trükközésekkel a bankok Magyarországon másfél millió banki ügyfelet ( családtagokat is beszámítva cca. 4,5 millió embert!!) tettek tönkre, fosztanak ki jelenleg is pénzügyileg!Ugyanis a devizát hírből sem látott bankkölcsönök Kormány és Parlament által történt forintosításával sem oldódott meg a súlyos banki pénzügyi manipuláció, sorozatos trükközés, mert a devizaárfolyamnak nincs semmi keresnivalója a miniszterelnök úr által kijelentett "...megmentettük a devizahiteleseket..." tényszerűségében, hiszen a bankok által ténylegesen folyósított kölcsönösszeg többszörösét követeli vissza a bank, ami a Ptk. 207. § (1 ) és a Ptk. 207. § (2) bekezdésében foglaltakat teljesen és törvénysértő módon hagyja figyelmen kívül! Ezt pedig a Tisztelt Kúria grémiuma viszont egyáltalán nem hagyhatja figyelmen kívül és a valóban normális rendezést sok-sok év után joggal várja el minden törvényt tisztelő magyar állampolgár, a bankok által pénzügyileg teljesen kifosztott másfél millió szerződött ügyfél, azaz a bankok által ténylegesen folyósított kölcsönösszeg egy normális mértékű kamattal történő visszatörleszthetőségének jogi biztosítását! Ezért kéri tisztelettel a Kúriát másfél millió szerződött banki ügyfél arra, tegye lehetővé PJE-s határozatával,hogy az elmúlt 5-7 év alatt bankok által pénzügyileg teljesen tönkretett banki ügyfél normális összegben törleszthesse vissza ténylegesen bankok által folyósított kölcsönösszeget!

Rucz Tibor
Szeged, 2016. február 05. napján

Vendég

2016-02-06 10:44

A peticiot azért irom alá mert érdekelt vagyok az ügyben !!De ha nem lenne deviza hitelem akkór is aláirnám mert amit csinálnak a bankok az már gusztustalan ,,gyomorforgató és még tudnénk egy néhány jelzőt !!!!
Mondja már meg valaki,hogy mikor lessz ennek vége????
Meddig akarja a kormány engedni öket garázdálkodni???
Szerintem már régen összekelett volna fogni és felgyujtani az összes bankot!!A vezetőivel együtt!!!
Pofátlanok gátlástalanok és gusztustalanok,,,egyenlőre enyit!!! Köszönöm..

Vendég

2016-02-09 07:50

Szeretném, ha tisztességesen rendeződne már ez a téma.

Vendég

2016-02-09 08:32

Borzalmas terméket adtak el emberek százainak.Azaz megvezettek.Mi annak a tudatnak a birokában igényeltük anno a hitelt,hogy a törlesztöt gond nélkül fizetjük majd.Ennek már tiz éve.Öt van vissza.3millot kaptunk 4.6 millával tartozunk.Utolso évben 100 ezer fölötti törlesztővel.Persze a Bank bebiztositotta magát többszörösen is.Jelzálog a házra,adostárs,hitelfedezeti biztositás.Remek.Deviza elszámolásnál elengedtek 8 ezer ft,-ot.Tapsoljunk.Stb.Köszönettel.

Vendég

2016-02-09 09:45

Ez már ,,élet, s halál'' kérdése!
micike

#69 Re:

2016-02-09 11:53

#6: -  

Mindent meg kell próbálni-minden utat amivel célt érhetünk...a birósági utat is, a tüntetéses utat is, az e.mailek és levelek irását a politikusoknak, hatósági feljelentéseket, a többi ember felvilágositását és még el kéne mennie mindenkinek a parlamenti képviselőjéhez is akármelyik párt szineiben ül ott- mert azétrt kapja a tiszteletdiját hogy minket meghallgasson és elmondja azt a Parlamentben az Országházban- azért a nevük KÉPVISELŐ- képviseli a választópolgárokat...:)

micike

#70 Kérlek ezt is nézzétek meg és adjátok tovább !

2016-02-09 11:56

​EBBEN MONDJA EL CSÁNYI SÁNDOR hogy a bankszektor úgy gondolta, hogy az embereket beleültetik egy NYITOTT DEVIZA POZICIÓBA- és úgy gondolta a bankszektor hogy ennek minden következményeit az ügyfeleire háritja.. Egy kölcsönnél a tőke nem nőhet...a tőke az az összeg amit az adós kért amit az adós kapott és ami összeg az adós tulajdonába került.

​a kék linkre kell kattintani.... az első a facebookos link a második az a komplett video
micike

#71 Re:

2016-02-09 12:00

#20: -  

EBBEN MONDJA EL CSÁNYI SÁNDOR hogy a bankszektor úgy gondolta, hogy az embereket beleültetik egy NYITOTT DEVIZA POZICIÓBA- és úgy gondolta a bankszektor hogy ennek minden következményeit az ügyfeleire háritja.. 

/vs.hu/mega/devizahitel-katasztrofa/

Vendég

2016-02-09 12:18

Tűrhetetlen az a jogtiprás és jogtalan haszonszerzés céljából elkövetett uzsorázás, amit a bankoknak MEGENGEDNEK!

Vendég

2016-02-09 14:02

Mert egy deviza lakáshitelem, egy deviza jelzáloghitelem és két darab gépjármű deviza hitelem volt. Természetesen elértem a havi 600.000 forintos törlesző részlet szintjét, amit a kiemelkedő jövedelmemből sem bírtam fizetni.
Tönkrement élet, és a fele odaveszett! Mindezt 30-38 éves korom között, így eddig még nem sikerült családot alapítanom, és még egyetlen gyermeket sem szültem, aminek lassan itt lesz az ideje.
Ja és eddig 3 kapcsolatom ment rá! Ugyanis 45 milliós adóssággal egy nő még a kutyának sem kell!
Gyűlöllek Magyarország! Az Alkotmánybíróság meg válaszra sem méltat!!!
Miért ide születtem?
Adjon a Kúria választ erre az embertelen cselekedetre!!!

Vendég

2016-02-09 16:40

Sajnos én is Deviza hiteles vagyok,(uzsora kamat)
a kuriának égett szaga van...

2016-02-09 19:14

A kúria iszonyat módon lejáratta magát a PJE-ivel! Azért volt rá szükség, mert ugye a bíróságok szanaszét ítéltek előtte. Mit is bizonyít ez??? Ha még  a bírók se tudták mi ez a termék, a fogyasztók honnan tudhatták volna? És mit képzel a kúria, hogy visszamenőleges hatállyal megmondja a fogyasztó helyett, hogy annak mit KELL érteni a szerződés alatt mostantól???  És akkora világraszóló baromságot beszopni a bankoktól és PJE-ben kihirdetni, hogy nem kell vizsgálni a deviza hátteret mert úgyis van mögötte, mert az alig tisztességtelen csaló bank mondja, de akkor is....NOORMÁLIS??  Miután egy rakás címeres plecsnis közgazdász ezer helyen elmondta, hogy nincs és nem is volt deviza, de ha lett volna akkor se azt kapták az adósok. De még ha lett is volna, egy elárvult kukk nem volt kockázatkezelésről. Arról meg végképp nem, hogy 3. fél fizetett az adós helyett és megérte bedönteni az ország lakosságát!!!!

Méghogy az adós bizonyítsa, hogy nem volt megfelelő az árfolyamkockázatról szóló tájékoztatás???? Ez közösségi jog ellenes. Az egész kúriának el kéne menni oda, ahová valók. Bivalybsz...nádra söprogetni dr welmannal együtt....ott aztán tarthanak "lakossági fórumot".  dr wellmann van önnek fogalma a kölcsön jogszabályi fogalmáról?? és arról mit mond a Ptk 207par. arról,hogy akkor 2004-10 között hogyan érthette egy fogyasztó a szerződést? Egyáltalán hallott már fogyasztói jogokról, fogyasztóvédelemről??  És a sunyi csalásban közremúködé közjegyzők, akik semmibe veszik a rájuk vonatkozó törvényeket??   

Jogvitát megelőzni???  Pártatlan szolgáltatás??  Aggályos körülmény esetén megtagadni az együttműködést a bankkal??? Nem mi, mert akkor nem jön a lóvé...... az összes érintett közjegyző CSALÁS ELKÖVETÉSÉBEN MÚKÖDIK KÖZRE!!! 

Ez a garnitúra lejáratta magát, de ez nem minden. Aki ennyit tud kuriai bíró  létére az nem érdemli meg a diplomáját!!! Szándékos károkozók!!!!

Az érintett bírók és közjegyzők a sz...ros wc papír amivel a bankok kitörölték a seggüket!!!   És ezt lassan már egy ország tudja.  Ezek az ország szégyenei...... a legsúlyosabb büntetést érdemlik mind!!!!