Mentsük meg a természettudományokat a szakgimnáziumokban!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) Mentsük meg a természettudományokat a szakgimnáziumokban! petíció automatikusan generált fórumtémája
Vendég |
#262016-04-23 12:19Biológia szakos általános iskolai tanár vagyok! Szörnyű... |
Vendég |
#272016-04-23 12:21Biológia tanárként nem értek egyet a javasolt változásokkal. |
Vendég |
#282016-04-23 12:45Mert fontosnak tartom, hogy művelt, széles látókörű diákok kerüljenek ki a középiskolákból, ehhez a természettudományi tantárgyak is hozzá tartoznak: földrajz, biológia, ........ |
Vendég |
#292016-04-23 13:17Elfogadhatatlan! |
Vendég |
#302016-04-23 13:40Ezt a dilettáns barkácsolást a kerettantervek körül azonnal meg kell szüntetni.Egy normális oktatáspolitikai koncepciót összeállítani, és felmenő rendszerben bevezetni.Széles társadalmi és szakmai konzultáció után. |
Vendég |
#312016-04-23 13:56Fontosnak tartom a természet tudományt és főleg az ezt tanító pedagógusokat !! |
Vendég |
#322016-04-23 14:57A világban való eligazodáshoz a természettudományok ismerete nélkülözhetetlen. A fenntartható fejlődéshez és a környezettudatos életmód kialakításához is! Matematika - fizika szakos tanár vagyok, látom naponta, hogy a gyerekek szívesen és érdeklődve vizsgálnák a világot, ha erre módjuk és lehetőségük lenne. El nem tudom képzelni azt az indokot, ami a természettudományos oktatás megnyomorítását magyarázhatná (Vagy a döntéshozónak nem voltak sikerei e téren? ....) |
Vendég |
#332016-04-23 15:14Helyesnek es nagyon fontosnak tartom a kezdemenyezest. Ne engedjuk meg jobban lebutitani a magyar nepet! |
Marian |
#34 Ökoiskola biológia-földrajz nélkül?2016-04-23 15:27A természettudományos tárgyak segítenek nekünk életben maradni, egészségünkre és pénzünkre vigyázni, megérteni a dolgok működését, felelősségteljesebben gondolkodni a jövőnkért és emellett még gyönyörködtetnek is az élet szépségében. A gimnáziumok egyre kevesebb osztályt indíthatnak, így a fiatalok nagy többsége kiszorul a fent említett előnyökből. Alsóban cserébe nagyon részletesen meg kell tanulniuk furanevű növények mindenféle részeit. Viszont a középiskolás korosztályt érintő káros szenvedélyekről, a függőségekről, az ember test táplálékigényeiről (gondoljunk a táplálkozási zavaros kamaszlányokra vagy a gyúrós, proteinporos fiúkra), az egészséges szexualitásról talán egy biológiatanár szakértőbb magyarázatot tud adni, mint az etikatanár. Infósuliban tanítok matematikát és fizikát, az én állásom nincs veszélyben, de rossz nézni a perpektívát! Már felvettük azokat a gyerekeket, akik még nem tudják, hogy ősztől "szakbarbárokat" kell képeznünk belőlük. A művészeti tárgyakat is leredukálták néhány éve, heti 1 óra ének kilencedikben, heti 1 óra mozgóképkultúra és médiaismeret van tizedikben, és kész, az általános műveltséghez pedig ezek is hozzátartoznak, mint mondjuk a hiányzó rajz vagy művészettörténet! Tesiórából minden nap van 1, ami tényleg fontos, csak a felmentettek száma is rohamosan növekszik. Meg nincs elég tornaterem, de most nem ez itt a lényeg. A természettudományos tárgyakat elveszik, lesz helyette még több szakmás óra, csak ahhoz nincs elegendő tanár :( Kétszer nyertük már el az ökoiskolai címet, madárbarát iskola vagyunk, és az ökocsoport alapja az a biológia-földrajz szakos kollégám, akit a tervek szerint el fogunk veszíteni :( Ahogy a kémia és a földrajztanárnőt is. Nagyon sok munkája fekszik benne, a diákjaink szívesen vesznek részt a projektjeiben, a lakótelep óvodáiból, általános iskolájából is jönnek hozzánk madárgyűrűzési bemutatóra. Kellenek a környezettudatos fiatalok, de a jó példa ösztönzi őket, nem az, hogy egy olyan szöveget kell majd megszerkeszteniük, vagy angolra fordítaniuk, amiben a globális felmelegedésről írnak. Helyezzük át a hangsúlyokat a Nemzeti Alaptantervben, korszerűsítsük azokat a kor igényeinek megfelelően, de redukáljuk nullára!
|
Vendég |
#352016-04-23 16:12Elfogadhatatlan számomra, hogy szakbarbárokat neveljünk, hogy egy fiatal természettudományos világnézet nélkül nőjön fel. Szükség van a természettudományi tárgyakra!!! |
Vendég |
#362016-04-23 16:27Szégyen ez Teller Ede, Neumann János és Szilárd Leó országában. |
Vendég |
#372016-04-23 16:39Elődeink kitalálták, hogy miért pont azokat a tantárgyakat kell egy általánosan művelté váló embernek tanítani,mint ami a korábbi tantervekben szerepelt. Minden tantárgynak meg van a saját gondolkodási struktúrája. A természettudomány tanításának feladata; Megtanítani és begyakoroltatni a diákokkal a következetes és céltudatos gondolkodást.Nagyon sokáig kell gyakorolni az ok-okozati összefüggések felismerését. Az eltérő gondolkodási módszereknek a középiskola befejezéséig össze kell érnie.Ami természetesen az élet során még jobban megérik. Kinek az érdeke, hogy ezen képességek nélkül kerüljenek ki a diákok a középiskolából? A közoktatási kerekasztal, és az azt irányítók minősítését most mellőzném. Gombás Lajos ui. Ezt a levelet megmutathatják volt évfolyamtársamnak, Polonkai Máriának. |
Vendég |
#382016-04-23 17:50Ne növekedjen az így is egyre nagyobb mérvű közbutaság. A mindennapi életben, a főzéstől kezdve az egészségen át a környezetünk állapotáig a fizika, a kémia, a biológia ott van! |
Gábor |
#392016-04-23 18:29A természettudományos tárgyakra szükség van a közoktatásban. Arról lehet vitatkozni, hogy kinek, mit és hogyan tanítsunk, de az, hogy egyáltalán felmerül a megszüntetés gondolata bármilyen iskolatípusban, botrányos. |
Vendég |
#402016-04-23 18:35Szégyellje magát a kormány! Miért akarja, hogy ikolázatlan tájékozatlan emberek kerüljenek ki az iskolákból? Tán könnyebb őket terelgetni? |
Vendég |
#41 Re:2016-04-23 19:06Megfogalmazta Péter, azt amit én is gondolok. Áprilus 14-én írtam a Magyar Kémiatanárok Egyesületének a levelező listájára. Linkeltem nekik a tervezetet. Egy kolléga reagált, senki más. Döbbenetes! |
Vendég |
#422016-04-23 19:22Biológia-kémia szakos tanár vagyok és 12 éve foglalkozom elsősegélynyújtással. Az iskolában olyan programokat csinálok, amivel a tanároknak, diákoknak interaktiv módon segitek elsajátítani az elsősegélynyújtást. Ehhez diákokat tanítok meg imitálni, ellátni, sőt ők magyaráznak , segitenk a gyakorlatokon. Informatika és gazdasági szakok vannak nálunk, mégis a versenyeken megyeire, országosra jutunk ki. Ezt nem fogja senki sem fogja átvenni tőlem. Ja, és a Vöröskereszt összekötő tanára vagyok. A véradást is én szervezem az iskolában. És biológi OKTV-n is országos fordulóba jutott a diákom. Most ez nem folytatódhat? És minden természettudományt tanító tanár olyan speciális dologgal foglalkozok, amit más nem fog megcsinálni! Felfoghatatlan! |
Vendég |
#432016-04-23 19:41Nem akarom, hogy félművelt emberek kerüljenek ki az iskolából. |
Vendég |
#442016-04-23 20:58Természettudományi tantárgyakat csökkentik, de más "töltelék" tantárgyakat nem, ami az "alap kultúrába" beleszámít.Kétlem, hogy mindenki irodalmi vagy történelmi pályára menne, mert azokon nagyobb hangsúly van, mint a szakmai tantárgyakon. És még csodálkoznak, ha a mai fiatalság rohan el Magyarországról! |
Vendég |
#452016-04-23 21:41A Földrajzos petíciót már aláírtam, ezt a közös fellépést is támogatom!!! |
Vendég |
#462016-04-24 03:49Nem engedhetjük meg, hogy ezt ( is) elvegyék! |
Vendég |
#472016-04-24 05:00Minden gondolata igaz és támogatandó. |
Vendég |
#482016-04-24 06:12Meg kell állítani az ámokfutást! |
Vendég |
#492016-04-24 06:14NINCS élet és életképes tudás a természettudományos alapfolyamatok és ismeretük nélkül!! Soha egyetlen iskolai oktatásból sem szabad kihagyni tanításukat! |
Vendég |
#502016-04-24 06:32Mert így egy szép, nagy, buta nemzet leszünk. Hajrá Magyarország! |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
NEM KÉRÜNK AZ EINSTANDBÓL! Ne legyen az Árpád Gimnázium a Közszolgálati Egyetem Gyakorlóiskolája!
1327 Létrehozva: 2024-12-06
A kulturális, zenei és közösségi életért
1209 Létrehozva: 2024-12-18
Hadd maradjon meg a ZÖLDIKE KLUB!
633 Létrehozva: 2024-12-16
Petíció a csepeli Fenyves óvoda fennmaradásáért
1180 Létrehozva: 2024-11-25
Lakossági tiltakozás Harkány városában az építményadó-mentesség kivezetése ellen
398 Létrehozva: 2024-12-02
Halasszák el az ügyfélkapu megszüntetését!
381 Létrehozva: 2024-12-09
NE ZÁRJA BE A MAGYAR POSTA CSEPELEN A KIRÁLYERDEI ÉS A CSILLAGTELEPI POSTÁKAT!
209 Létrehozva: 2024-12-14
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
747 Létrehozva: 2024-11-23
Követeljük, hogy a Meta állítsa vissza Toroczkai László törölt profilját!
196 Létrehozva: 2024-12-10
Támogatom, hogy a Fóti Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a számára felújított új épületébe költözzön!
193 Létrehozva: 2024-12-11
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
316 Létrehozva: 2024-11-21
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1636 Létrehozva: 2024-09-29
DIGI szolgáltatások Vámosszabadin
267 Létrehozva: 2024-11-25
Kiállunk Pajor András atya mellett!
122 Létrehozva: 2024-12-06
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
679 Létrehozva: 2024-11-19
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
5155 Létrehozva: 2024-06-21
Közétkeztetés változtatása - XVII. Kerületi Diadal Úti Általános Iskola gyermekeinek szülei
235 Létrehozva: 2024-11-06
Kérvényezni fogjuk Ózdon az éjszakai gyógyszertári ügyelet visszaállítását. Írd alá, hogy támogatod!
88 Létrehozva: 2024-11-29
Hozzon létre az állam állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
241 Létrehozva: 2024-10-28
Követelünk egy tiszta, átlátható szavazást a debreceni Fészek Lakópark közlekedési rendjéről!
72 Létrehozva: 2024-12-11