Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

Lukrécia

#10027 Re: Re: Re:

2012-04-27 15:23

#10024: filiszteus - Re: Re:  

Nem biztos, hogy bele akarnék politikát vinni. Ha a mondandóját hallgatom, politika. ha zeneileg hallgatom, csodálatos. Ha együtt hallgatom, még csodálatosabb, politikamentesen, együtt szeretem és ha hiszed, ha nem, személyesen ismerem Rózsit. Ő is engem, de nem mondom meg a nevem, nem fedem fel a valómat. Rózsi oldalfüggetlenül nálam a TOP 10-ben van, ott is inkább az elején.

Lukrécia

#10028 Re: Hálából

2012-04-27 15:28

#10026: filiszteus - Hálából 

Látod, Fili, ebben -is- különbözünk egymástól. Te inkább megfulladnál, de ki nem mondanád egy baloldali művészre, hogy tetszik. Én kimondom Rózsira, hogy jó. Mit jó, remek!

másik vendég

#10029 Re:

2012-04-27 15:36

#10021: -  

Kedves Vendég! Én nagyon szerentem a Honfoglalást. Jó volt a film is, többször is megnéztem. Biztosan Neked EGY SZEMÉLY-hez is kötődik a dal és nagyon sokat jelent számodra. Meg tudlak érteni.

Vendég

#10030 Kell ott fenn egy ország, amit sosem rontunk el...

2012-04-27 18:21

Vendég

#10031 Re: Re: Honfoglalás

2012-04-27 18:46

#10029: másik vendég - Re:

A Honfoglalás Apukám kedvence volt, a Székely himnuszhoz, valamint a Szép város Kolozsvárhoz hasonlóan.

Ezért az első kettő elhangzott a temetésén, valamint - a fiam akarata szerint - a Kell ott fenn egy ország... és még a Búcsúdal, az én akaratom szerint.

filiszteus

#10032 Re: Re: Re: Re:

2012-04-27 19:23

#10027: Lukrécia - Re: Re: Re:

Szerintem semmi politika nincs a dal szövegében. Hozzá lehet kötni, ha nagyon akarjuk, de felesleges. Rózsihoz sokat jártunk fel egy baráti társasággal, amíg itt lakott a környéken. Politikától függetlenül egy nagyon kedves és szeretetre méltó ember és talán neki van a legtöbb jó értelemben vett slágere.

Mondjál néhány baloldali művészt (Yves Montand-t szerettem, a Rpublic-tól feláll a szőr a hátamon, olyan gagyi-nak tartom)) és megmondom kedvelem e őket vagy nem. Pl. a jobboldali Ákos munkássága nekem nem tetszik.

Talán Kovács Kati is inkább jobboldali és ki lehet űzni vele a világból.

filiszteus

#10033 Re: Re:

2012-04-27 19:26

#10029: másik vendég - Re:

A Honfoglalás-ból ez a dal egy valóságos második Himnusz lett. Szerintem mindent elmond rólunk magyarokról, a magyar történelemről, hűségről, odaadásról. Egy alapmű.

filiszteus

#10034 Re: Re: Hálából

2012-04-27 19:31

#10028: Lukrécia - Re: Hálából

Koncz Zsuzsa az SZDSZ-nek kampányolt, mégis elismerem, hogy gyönyörű, egyedi énekhangja van és tetőtől talpig egy

elegáns, kifinomult jelenség, egy kortalanul szép nő.

Szerintem Te azért hülyébbnek tartasz, mint amilyen vagyok a valóságban. De annyi baj legyen, ez a virtuális tér elbír mindent.

Lukrécia

#10035 Re: Kell ott fenn egy ország, amit sosem rontunk el...

2012-04-27 19:36

#10030: - Kell ott fenn egy ország, amit sosem rontunk el... 

Kedves VENDÉG!

Zorán dalát ma még csak 3-szor hallgattam meg, talán kicsit mazochista vagyok Május 19-én lesz három éve, hogy 35 év 4 naposan meghalt a fiam autóbalesetben. Tavaly május 28-án meghalt a férjem. Nem kell mondanom, hogy nekem ez a dal mit jelent. Zorán csodálatosan énekli. Ő a felesége halála után nem tudom mennyi idővel vett erőt magán és énekelte el Chris Rea dalát magyarul. Megkockáztatom, hogy jobb, mint eredetiben. Köszönöm nekik a dalt.

Lukrécia

#10036 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-04-27 19:43

#10032: filiszteus - Re: Re: Re: Re:  

A Népszínház utca/Rákóczi út környékén laktál? Vagy valamit én nem tudok Rózsi régmúltjából, persze közöm sincs hozzá. A művészetében teljesen egyetértünk. Minő ritka pillanat. Szerintem Rózsi művészetét csak egyféleképpen lehet megítélni.

Kovács Katit veled ellentétben szeretem, a Republic-ot is, nekem a legtöbb dala nem geil, hanem fülbemászó. Ákosért én sem rajongok, a költészetéért sem. Ez már ízlés dolga. Presser Pici nálam egy kategória Rózsival, Bródy, hogy balra menjek, szintén a szívem csücske. A Szörényi-Bródy szerzőpáros hosszú véekig meghatározó volt a magysr könnyűzenei életben. És látod, a két ember mennyire kétfelé ment? Ahogy az ország is.

Lukrécia

#10037 Re: Re: Re: Hálából

2012-04-27 19:49

#10034: filiszteus - Re: Re: Hálából 

Miért tartanálak hülyének? Ha nem vagdalkozol, vagy mondjuk inkább, hogy vagdalkozunk, kellemes beszélgetéseket tudunk folytatni, amit még élvezek is.  Még Koncz Zsuzsa megítélésében is teljesen egyetértek veled. Megérdemelten kapott Kossuth díjat. Ha visszanézed a múltját, egyetlen egy esetet nem tudsz előkotorni, hogy vendéglátózott volna a jobb kereset reményében. Ha végignézed az elmúlt 40 év felhozatalát, kevés ilyet találsz. Koncz Zsuzsa az igényes koncerteken és lemezeken valamint nem túl sok TV-szereplésen kívül soha semmilyen gagyiban nem volt hajlandó részt venni, vagy a nevét adni hozzá. Ő igazi művész. Na, már megint egyetértünk.

Vissza lehet menni régebbi időkre. Édesapámnak és a családomnak fiatalkori barátja volt Hollós Ilona. Ő az az ember, akit én a szűkebb és tágabb környezetemben igaz BARÁTnak tartok. Senki nem gondolná róla, amit most elmondok Neked: Már meséltem régebben, hogy édesapám 1955-ben 36 évesen gyermekparalízist kapott, melyet majdnem másfél éves kórházi ápolás követett. Önállóan első hónapokban még a kezést sem tudta megemelni. A kórházak zsúfolásig tele voltak, ő az Orfi rehabilitációján feküdt. Délelőttönként ment nagymamám tisztába tenni, megmosdatni, megetetni, délutánonként, amíg egyedül nem tudott semmit csinálni, az Ilona néni ment és etette. Csak akkor nem ment, ha vidéki fellépése, vagy külföldi turnéja volt. 1956. tavaszán 3 hónapos szerződéssel Bécsben volt. Nagynénémék már ott éltek. Csak nekünk hozott ajándékot, saját csomagja szinte nem is volt. Amikor Apu már kezdett újra járni tanulni, órákig képes volt kísérgetni a kórház folyosóján. Az emberek nem is tudták, hogy milyen embert hallanak énekelni. Borzasztó magányosan halt meg. Egyébként volt egy olyan szép vizslája, mint a Tiéd. Megint megtudtál egy szeletet a gyerekkoromból.

Ja, még Kovács Katihoz annyit, hogy nyilván nálam ez megint érzelmi oldalról közelítés, de neki vannak hasonló megnyilvánulásai az emberekkel kapcsolatban.

Vendég

#10038 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-04-27 20:35

Lukrécia

#10039 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-04-27 20:42

#10038: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Itt ki és mit írt?

Vilmos

#10040 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-04-27 23:30

#10036: Lukrécia - Re: Re: Re: Re: Re:

LUKRÉCIA NE MÉRGESÍTSÉL FEL EZZEL DEMJÉN ISTENESÍTÉSSEL, MERT EZ ANNYIT PIÁLT, MINT EGY ZSÍR ALKOHOLISTA. HA JOBBOLDALI AKKOR EZ IS BELE FÉR???? MARADJUNK ANNYIBAN, HOGY KELLEMES HANGJA VAN, MINT A KOROSZTÁLYÁBÓL IGEN SOK ZENÉSZNEK. DE NEM VALAMI JÓ FEJ, HOGY NÉZ KI????  KOVÁCS KATI SEMMIVEL NEM ROSSZABB DEMJÉNNÉL ÉS Ő RÁADÁSUL EGY NAGYON JÓSZIVŰ NŐ!!!!! BŐVEN VAN OLYAN, MINT KONCZ ZSUZSA.  AZT HISZEM RÁ RÓLA SEM LEHETETT HALLANI SEMMI OLYANT, AMI MÉLTATLAN LENNE HOZZÁ!!!!!! ÉN PL. IMÁDOM ŐT ÉS MÉG RAJTA KIVÜL IGEN SOK ÉNEKEST, ZENÉSZT, MINT PL. PRESSERT. NEM UGY MINT A MOSTANIAKAT, MERT EZEK TRAGIKOMIDIÁK!!!!!

A VENDÉGNEK ŐSZINTE RÉSZVÉTEM.

JÓ ÉJSZAKÁT KIVÁNOK!!!!!!

Lukrécia

#10041 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-04-27 23:42

#10040: Vilmos - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Na, ez elszállt, nem ismétlem magam, majd holnap, ha el nem felejtem, mit hordtam az előbb össze.

Most jó éjt, leragad a szemem.

filiszteus

2012-04-28 00:47

Hát igen. Némelyek esetében nem csodálkozom, hogy gyurcsányrajongók.

Vendég

#10043 A Fletó nevű sánta kutya esete a Schmitt elleni plágiumváddal

2012-04-28 02:55

Négy évvel azelőtt, hogy Gyurcsány Ferenc A Balaton-felvidék szőlészete és borászata címmel benyújtotta diplomamunkáját, akkori sógora is leadott egy szakdolgozatot Pécsett, méghozzá ugyanezzel a címmel. A politikus első nyilatkozatában azt mondta, fogalma sem volt arról, hogy valaki hasonló tárgyban írt diplomamunkát. Gyurcsány Ferenc a Hír TV kérdéseire később mégis elismerte, hogy a szakdolgozat eredeti változatát felhasználta saját munkája elkészítéséhez, mint kiderült, rokona tudomása nélkül.

Gyurcsány Ferenc szó szerint ugyanolyan címmel adott le szakdolgozatot 1984-ben a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem tanárképző karán, mint akkori sógora négy évvel korábban – derítette ki a Hír TV. A különbség annyi, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke technika, míg Rozs Szabolcs 1980-ban földrajz szakon adott le diplomamunkát A Balaton-felvidék szőlészete és borászata címmel.

Rozs Szabolcs nem tudott arról, hogy húgának férje is szőlészeti tárgyú diplomamunkát nyújtott be. A televízió kérdésére elmondta azt is, hogy tőle nem kérte el szakdolgozatát sem a politikus, sem annak volt neje, Rozs Beatrix. – Bármikor olvashatta, nyáron vagy esetleg amikor itthon voltak. Nem volt különösebben eltéve, a szekrényben volt, a könyvszekrényben – jelentette ki Rozs Szabolcs. Szerinte a volt miniszterelnökkel nem is beszélgettek borászati témákról, mert Gyurcsánynak ez nem tartozott érdeklődési körébe. A balatonfüredi férfi közölte egyébként, hogy teljesen saját kutatás alapján dolgozott, és mindennek maga járt utána. Elmondta, hogy azért választotta ezt a témát, mert Balaton-felvidéki, és szereti a bort.

Gyurcsány a Hír TV-nek először azt mondta, nem volt arról tudomása, hogy pár évvel korábban hasonló témában leadtak egy szakdolgozatot a főiskolán. – Hát, nem tudom, elég sokan jártunk oda, fogalmam sincs – nyilatkozta a politikus. Miután felhívták a figyelmét, hogy volt sógora pont ugyanazon címmel és témában írta diplomamunkáját, a képviselő közölte: ha rokona ugyanilyen témában adott be dolgozatot, akkor azt kell valószínűsítse, hogy látta azt a munkát, olvasta – mint fogalmazott: „miért ne olvastam volna?” –, és „természetes”, hogy fel is használta saját szakdolgozata elkészítéséhez. – Ha a Szabolcs annak idején arról írt dolgozatot, és mi ismertük egymást, akkor egészen valószínű, hogy láttam és olvashattam, és ha olvastam, akkor bolond lettem volna, hogy egyáltalán nem használom, persze – jelentette ki a volt kormányfő. Arra a kérdésre, hogy gyakorlatilag az ő szakdolgozatán kívül egy sem tűnt el az egyetemről, főiskoláról, Gyurcsány így felelt: „Hát, ezt mondták, mondjuk úgy, hogy legalábbis gyanús.” A politikus kicsit gondolkozott azon, hogy vajon kinek állhat az érdekében, hogy nem fellelhető a munkája, majd közölte, ő lesz az utolsó, aki valakit meg fog vádolni.

Az a körülmény, hogy Gyurcsány rokona szakdolgozatát is felhasználta saját diplomamunkájához, a pécsi főiskola szakvizsgabizottságának elnökét is meghökkentette. A Janus Pannonius Tudományegyetemen Rizner Dezső volt annak a szakvizsgabizottságnak az elnöke, amely előtt Gyurcsány megvédte dolgozatát. Arra a kérdésre, hogy tudott-e arról, hogy négy évvel korábban egy másik hallgató A Balaton-felvidék szőlészete és borászata címmel leadott már egy dolgozatot, közölte: „nem létezik, hozzánk nem”.

Vendég

#10044 Gyurcsány Schmitt Pál doktorijáról

2012-04-28 02:59

#10043: - Tolvaj Fletó esete a Schmitt elleni plágiumváddal

2012. január 12. (Facebook): Nincs az a palotaőrség, ami meg tudná védeni a Sándor-palota jelenlegi lakóját attól az istentelen szégyentől, ami most rázuhan. […] Az elnök minden bizonnyal plágiumot követett el. Sajnálom, hogy azt kell mondjam, de ha igaz a gyanú, akkor lopott.

2012. március 27. (Facebook): Az elnök erkölcsi bukása az eddiginél is nyilvánvalóbb lesz (ha persze ez egyáltalán lehetséges), hivatala végletesen és véglegesen eljelentéktelenedik. A jobboldal híveire nehezen lemosható szégyen fog hullani, másképp mondom: mostantól ciki lesz jobboldalinak lenni.

2012. március 30. (HVG.hu): Göncz Árpád 1990-es megválasztása óta a parlamenti többség minden esetben az ellenzékkel való egyeztetés nélkül választott államfőt, de amíg minden korábbi elnök képes volt arra, hogy az alkotmányos követelményeknek és a nemzet képviseletének eleget tegyen, az Orbán Viktor által jelölt Schmitt Pál ebbe belebukott. A 2006-os őszödi beszédem a tovább élő kádári hagyományokkal és a mutyikkal, féligazságokkal terhelt rendszerváltozással való szembenézés kísérlete volt. Schmitt Pál ügye ezzel szemben antiőszöd, a kádári hagyományok és a rendszerváltozás rossz hagyományainak folytatása.

2012. március 30. (ATV.hu): A doktori cím megszerzésének alapvető feltétele az önálló tudományos munka. Ebben a dolgozatban az önálló tudományos munkának se híre, se hamva. Becsapta önmagát, úgy látom, becsapja a világot. […] Elementárisan zavarja, bántja a magyarok sokaságának a jóérzését. Azt mondják, hogy kérem szépen, nem lehet egy csaló az országnak az elnöke, nem lehet egy hazug ember az ország elnöke, nem lehet egy morálisan elfogadhatatlan ember az ország elnöke. […] Nem egy sokunk közül, hanem úgy tűnik, hogy silányabb, mint a legtöbb magyar. Ez baj. Nem lehet silányabb ember az ország elnöke, mint a legtöbb magyar. Mi fel akarunk nézni erre az emberre, nem lehet innentől kezdve.

Lukrécia

#10045 Re:

2012-04-28 08:01

#10042: filiszteus -  

Ezt nevezik gusztustalan mocskolódásnak, vagy esetleg megindokolnád?

Lukrécia

#10046 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-04-28 08:04

#10041: Lukrécia - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Éjjel kifejtettem, hogy Demjént az alkoholizmus ellenére óriási művésznek tartom. Nem ő az egyetlen, aki alkohollal oldotta a feszültséget. Van, aki belehal, mint pl. Radics Béla, van, akinek a betegség parancsol megálljt, mint Rózsi vagy Balázs Fecó. Ez a két ember majdnem belehalt, ma egyik sem iszik. Drága árat fizettek érte.

Lukrécia

#10047 Re: A Fletó nevű sánta kutya esete a Schmitt elleni plágiumváddal

2012-04-28 08:09

#10043: - A Fletó nevű sánta kutya esete a Schmitt elleni plágiumváddal 

Na, megint előjöttél a pincéből, Te aljadék. Megint megpróbálod a két ember ügyét párhuzamba állítani, noha ugyanolyan jól tudod, mint én, hogy a Schmitt plágiumügy tény, a Gyurcsánynak meg megint gyorsan kreáltak valamit, hogy a gondolkodni képtelen jobboldali zombik vezényszóra fújhassák, hogy a Gyurcsányra rábizonyították a semmit. Erre kár is több szót vesztegetni, ezzel itt magadra maradt, Te anonim Filiszteus, mert hogy Te írtad, abban biztos vagyok.  Látod, ezért tudok rád végtelenül haragudni. Este buta módon kiöntöm a lelkem, éjjel belém marsz. Maradj magadnak.

Lukrécia

2012-04-28 08:15

VENDÉG, remélem, mára már kicsit helyreáll a lelki békéd. A halottakat tisztességgel elgyászoljuk, mint ahogy Te is teszed, de az élet nem áll meg. Kapd össze magad. Könnyen beszélek, jövő hónapban ugyanez lesz a sorsom.
Szia

filiszteus

#10049 Re: Re:

2012-04-28 12:17

#10045: Lukrécia - Re:

megindokolom: Vili a pincér valószínűleg sokat nyakalt a csurbliból, hogy ilyen állatságokat le tudjon írni. Nem tisztem megvédeni Demjén Rózsit. nem is szorul rá, mert 100 Vilipincér nem ad annyit hozzá a magyar kultúrához, mint ő.

Inkább az a végtelenül ostoba és primitív stílus bosszant fel, ami a szösszenetből árad, kihegyezve arra, hogy Demjén jobboldali.

Az előbbi kérdésedre válasz: a nyolcvanas években Rózsi a Szabadsághegy oldalában, az Alkony úton lakott Ildikó nevű feleségével. Akkoriban jártunk fel hozzá.

Vendég

#10050 Re: Re: A Fletó nevű sánta kutya esete a Schmitt elleni plágiumváddal

2012-04-28 12:20

#10047: Lukrécia - Re: A Fletó nevű sánta kutya esete a Schmitt elleni plágiumváddal Gyurcsánynak meg megint gyorsan kreáltak valamit,

:D :D :D :D :D

Négy évvel azelőtt, hogy Gyurcsány Ferenc A Balaton-felvidék szőlészete és borászata címmel benyújtotta diplomamunkáját, akkori sógora is leadott egy szakdolgozatot Pécsett, méghozzá ugyanezzel a címmel. A politikus első nyilatkozatában azt mondta, fogalma sem volt arról, hogy valaki hasonló tárgyban írt diplomamunkát. Gyurcsány Ferenc a Hír TV kérdéseire később mégis elismerte, hogy a szakdolgozat eredeti változatát felhasználta saját munkája elkészítéséhez, mint kiderült, rokona tudomása nélkül.