A közoktatásért!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) A közoktatásért! petíció automatikusan generált fórumtémája
budaörs |
#226 tenni kell2013-01-29 19:34Budaörsi tanárként bizonyára könnyebb dolgom van, mint egy olyan településen élőnek, ahol mindig az árral szemben kell menni. Sok fórumon és sokszor tudunk együtt gondolkodni, tájékozódni az oktatás tragikus helyzetéről. A félelmet, a kiszolgáltatottságot is kevésbé élem át. Ezzel tisztában vagyok és mégis megdöbbent és megrémít az apátiának, a fásultságnak a mértéke. Nem értem, miért nem csatlakoznak tantestületek. Ha az igazán kiszolgáltatott helyzetben lévők nem is, de miért nincs 20-30 iskola, ahonnan tömegesen támogatni tudják ezeket a teljesen világos követeléseket? Mi nem egyértelmű még? ha valaki eddig reménykedett is bármiben, - majd hátha mégsem úgy, lesz finomítás ... - mostanra legkésőbb napnál világosabb, hogy életveszélyes az irány. Miért hallgat a Fazekas, az Apáczai, a Radnóti, a Trefort (elnézést a nevesítésért)? Lehet, hogy rossz a kommunikáció? Lehet, hogy direkt-marketingre lenne szükség? Megkérdeztétek más iskolában tanító kollégáitokat, ott mi a helyzet? Beszélnek a hogyan tovább-ról? Egy ötlet: nem lehetne H.R. országjáró útján terjeszteni a petíció szövegét? Más: helyi lapokban, intézmények honlapján megjelentetni. Gondolkodjunk együtt, hogyan lehetne áttörni az apátia falát! |
Vendég |
#227 Re: tenni kell2013-01-29 19:52Miért az apátia? Több választ is találsz itt rá: 139. 140. 147. 165. 174. Olvasd el őket és válogathatsz! Borzasztó, milyen kevesen vagyunk. Engem különösen elkeserít, hogy az aláírók túlnyomó többsége budapesti. Mi van a vidékkel? Én is vidéki vagyok, képtelen vagyok felrázni a környezetemet! Nem értem az ötletedet. ("Egy ötlet: nem lehetne H.R. országjáró útján terjeszteni a petíció szövegét?") Hogyan gondolod? Beépített kémmel? A megjelentetés meg pénzbe kerül. Nincs semmilyen szervezetünk v. egyesületünk. Csak ez a petíció van meg a fórum! (A PDSZ-t nem tekintem egyelőre partnernek.) |
dini |
#228 agyrém2013-01-29 19:52Rózsánk Szegeden: Amikor a pedagógusi fizetésekről beszél az államtitkár, a programpontokat – például a bérezés megoldása – halk kuncogás és sűrű mosolygás fogadja a karzaton ülők között. (Nem mertek hangosan röhögni.) Hát, ezt érdemes megnézni: http://szegedcafe.hu/2013/01/29/szegedre-erkezett-hoffmann-rozsa-elo/
|
budaörs |
#229 Re: Re: tenni kell2013-01-29 20:00Igen, látom, olvasom, értem, mégis nehéz elfogadni. (az apátiát) A petíció terjesztését - talán naívan - így képzelem el: Nyilván legalább városonként egy embert találunk itt ebben a közösségben vagy a facebook-oldalon, aki elmenne a H.R. által tartott fórumra és egyszerűen kiosztana néhány fénymásolt példányt. Ehhez nem kell kémnek lenni. Gondolom nyilvánosak ezek a fórumok. Mi baj lehet belőle? Az iskolák honlapján megjelentetni nem kerül pénzbe. Bár, gondolom erről konszenzusos megállapodást kell hozni.
|
dini |
#230 Re: Re: Re: tenni kell2013-01-29 20:05#229: budaörs - Re: Re: tenni kell Kedves budaörsi Kollégánk! Olvasd el a szegedi esetet, most tettem fel, semmire nem válaszolt, amit kérdezni akartak. Ennyit a körútjáról. |
Elkeseredett |
#231 Re: Re: Re: tenni kell2013-01-29 20:05#229: budaörs - Re: Re: tenni kell Igen, értem. Nem rossz, de ezt valakinek meg kellene szervezni. Kell egy szerv, aki ezt összefogja. Normál esetben erre való a szakszervezet, de úgy tűnik, a mieink közül egy sem alkalmas a célra. (A PDSZ nagyon harcias, de szerintem túllőtt a célon így esélye se lesz semmilyen megállapodásnak. Mindenesetre , ha meghirdetik a sztrájkot, én mellette leszek.) Szóval: ki szervezi meg? Vagy önkéntesek menjenek ad hoc alapon? Azt még el tudnám képzelni, csak annak a hatékonysága kisebb. Bár az is több a semminél... Talán tényleg meg kellene próbálni! :) |
Elkeseredett |
#232 Re: Re: Re: Re: tenni kell2013-01-29 20:08#230: dini - Re: Re: Re: tenni kell Én is voltam már Hoffman Rózsa egy "fórumán". Gyakorlatilag előadás volt, esélyünk se volt hozzászólni. Azután nyilatkozták, hogy az "egyeztetések során a pedagógusok nem adtak hangot annak, hogy elégedetlenek lennének"
|
budaörs |
#233 Re: Re: Re: Re: tenni kell2013-01-29 20:09#230: dini - Re: Re: Re: tenni kell Épp ezért gondolom, hogy más eszközökre van szükség. A hivatalos út nem járható. Akkor miért kellene tovább hallgatni? Miért ne lehetne szórólapokon terjeszteni a felhívás szövegét? tanuljunk a diákoktól! |
budaörs |
#234 Re: Re: Re: Re: Re: tenni kell2013-01-29 20:11#232: Elkeseredett - Re: Re: Re: Re: tenni kell Persze, mert nem is adtak, adhattak hallható, látható hangot. Ezért kell "kihangosítani magunkat". |
Elkeseredett |
#235 Re: Re: Re: Re: Re: tenni kell2013-01-29 20:20#233: budaörs - Re: Re: Re: Re: tenni kell Én kinyomtattam, kitettem a faliújságra, sőt, egy este beállítottam kezdőlapnak a tanári gépen. Vártam, hogy majd lesz reagálás másnap. Azt hiszed, mondott bárki bármit? Még most is kezdőlap, senki nem változtatta meg. Talán a Playboy nagyobb vihart kavart volna... |
csakazértis |
#236 Re: Re: ?2013-01-29 20:23"Vagy először mindenki gyakornok lesz?" Nem a 28 éves is, az 58 éves is pedagógus1 lesz, elvileg azonos fizetéssel. (Legalábbis a korábbi infóból szerintem ez következik.) |
Haragos |
#237 Re: Re: Re: ?2013-01-29 21:02Na, kiszámoltam a várható fizetésemet. Nem tudom, hogy lesznek-e pótlékok. Ha nem, akkor kb. ugyanannyit fogok keresni, mint most!:( |
Tudorka2 |
#238 Re: Re: Reményvesztett!!2013-01-29 21:52#225: hiába - Re: Reményvesztett!! A remény hal meg utoljára. Csukjátok magatokra az ajtót és beszélgessetek a gyerekekkel. Hogy mit szeretnének tanulni, hogy milyen életet szeretnének maguknak. Ne engedjétek a panaszt, segítsétek őket inkább álmodozni, tervezni, ötletelni, jó dolgokat mondani egymásnak, egymásról. A gyerekek sokmindent kibírnak. Ez a két év kevésbé fogja őket kinyuvasztani, mint minket. Fel a fejjel, írjunk alá, kérjünk erre másokat is, ne fáradjunk bele kimondani, hogy a fekete fekete és a fehér az fehér. |
hang |
#239 Re: Re: Re: ?2013-01-29 21:55Akkor ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy az eddigi pedagógus szakvizsgánkat, minőségbiztosítási minősítésünket, és a munkában eltöltött évek számát dobhatjuk a szemétbe?? Vagyis amikért eddig tettünk, dolgoztunk, tanultunk, megsemmisítik, és indulhat mindenki nulláról? Aztán majd emelkedhetünk, ki tudja milyen követelmények és értékelések szerint??? Tanártársak, alszotok???? |
csakazértis |
#240 Re: Re: Re: Re: ?2013-01-29 22:00Nem. Ha van szakvizsgád, akkor lehet még belőled mestertanár is. Idővel. És ha beleférsz a kvótába. |
hang |
#241 totálkár2013-01-29 22:42Idővel? 20 éve vagyok a pályán (vagy inkább a pálya szélén, ahogy látom)! Kecsegtető. Egyre jobban nem értem, hogy miért térünk oda vissza, ahol kb. 30-40 éve voltunk. Akkor volt ilyen, hogy majd ahol van állás, oda helyezik a pedagógust. Nálunk az is elhangzott, hogy részmunkaidőben vagy óraadóként sem lehet ezután működni, elvégre mi az, hogy a tanár máshol keres pénzt, miközben kevesebbet tesz az iskoláért! Komolyan, ennyire meg vagyunk fizetve?? A tankerületekre fordított pénzből az egész tanárbér-rendezés megoldódott volna. Ez sem tűnik fel senkinek? |
HR. abal |
#242 Jókívánság2013-01-30 00:00"16:26 – Jókívánság Hoffmann Rózsa sok-sok nevető gyereket kíván a tanároknak". http://szegedcafe.hu/galeria/galeria/kozelet/szegeden-magyarazta-az-oktatas-atalakitasat-hoffmann-rozsa/ Mondja mindezt ő, akitől őszinte mosolyt - mióta államtitkár - még senki sem kapott. Kedvességet sem. |
Sugógadep |
#243 Nemzeti nagy létünk nagy...2013-01-30 02:06A VIKTORiánus rendszer gőzerővel alapoz. Most éppen az egypártrendszer közoktatását helyezi biztos alapokra. A zsaluzat már készen van. Jöhet a beton. Van anyag bőven! Csak be kell löttyintenie azokat a „pedagógusokat” akik átrostálták magukat, és alkalmassá váltak arra, hogy az elkövetkező évtizedekben biztos támaszai legyenek a VIKterror masszív épületének. Lássuk be, nekünk nagy gyakorlatunk van az egypártrendszerben való megmaradásban. A kölkök meg vagy megszokják, vagy megszöknek. És nem fogják áldó imádság mellett elrebegni szent neveinket. :) Hallgatói és középiskolai szervezetekből is annyi van már, mint égen a csillag. (Brain élete :)) Miért nem a nyugdíjas pedagógusok állnak az élen? Azoknak már tényleg nincs veszteni valójuk! Kölcsey szerint: …„Megbűnhődte már e nép A múltat s jövendőt!”… Kaptunk tőle Himnusz helyett egy nemzeti átkot. Erre vagyunk nevelve: a bűnhődésre. Nekünk ez a természetes állapotunk. Akkor most nem az van, ami szokott lenni? Hagyjuk már magunkat bűnhődni szépen rendesen, mint eddig! Pártunk és kormányunk, élén bölcs vezérünkkel, végre visszahelyez minket a Kölcsey által nekünk rendelt állapotunkba! Senki ne merészeljen cinizmussal vádolni, amikor vérzik a szívem! :) |
mindegyki |
#244 Re: tenni kell2013-01-30 08:22Én rendszeresen megosztom a petíciót a Facebook-on, egy-egy kommentet kiemelve. A legutóbbit 6-an osztották tovább. A pedagógus szakmai szervezetek szervezett támogatását is kérni kellene. Akinek tudok szólok. |
Vendég |
#2452013-01-30 18:24 |
Vendég |
#2462013-01-30 18:25 |
bogyó |
#247 Re:2013-01-30 19:55Igazad van! Csak sajnos nem mer senki lépni, félti a munkáját. Pedig sokan lesznek munka nélkül sajnos. És főleg nincsen, aki az egészet összefogja! |
Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)
2013-01-30 20:01- Date of removal: 2013-01-30
- Eltávolítás oka:
Vicacsilla |
#249 #239: hang - Re: Re: Re: ?2013-01-30 20:17Állítólag ez vár ránk. Azaz pedagógus II. fokozatba léphet -szerencsés esetben-, aki szakvizsgával rendelkezik...A legtöbb kolléga tudatáig egyébként el sem jut, hogy mi következik! Aki felfogja, az meg annyira fél, hogy még névtelenül sem meri vállalni a petíció aláírását!! (Tapasztalatból mondom!) Így könnyű azt hangoztatni, hogy a pedagógusok egyetértenek a változásokkal. Egyetértés helyett inkább "együtt félés"-ről van szó. Mintha ezt már átéltük volna valamikor?! Az idősebbek még jól emlékeznek...
|
Elkeseredett |
#2502013-01-30 21:53Akkor végünk? |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
NEM KÉRÜNK AZ EINSTANDBÓL! Ne legyen az Árpád Gimnázium a Közszolgálati Egyetem Gyakorlóiskolája!
1327 Létrehozva: 2024-12-06
A kulturális, zenei és közösségi életért
1200 Létrehozva: 2024-12-18
Petíció a csepeli Fenyves óvoda fennmaradásáért
1180 Létrehozva: 2024-11-25
Hadd maradjon meg a ZÖLDIKE KLUB!
631 Létrehozva: 2024-12-16
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
747 Létrehozva: 2024-11-23
Lakossági tiltakozás Harkány városában az építményadó-mentesség kivezetése ellen
398 Létrehozva: 2024-12-02
Halasszák el az ügyfélkapu megszüntetését!
381 Létrehozva: 2024-12-09
NE ZÁRJA BE A MAGYAR POSTA CSEPELEN A KIRÁLYERDEI ÉS A CSILLAGTELEPI POSTÁKAT!
208 Létrehozva: 2024-12-14
Támogatom, hogy a Fóti Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a számára felújított új épületébe költözzön!
193 Létrehozva: 2024-12-11
Követeljük, hogy a Meta állítsa vissza Toroczkai László törölt profilját!
189 Létrehozva: 2024-12-10
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
316 Létrehozva: 2024-11-21
DIGI szolgáltatások Vámosszabadin
267 Létrehozva: 2024-11-25
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1631 Létrehozva: 2024-09-29
Közétkeztetés változtatása - XVII. Kerületi Diadal Úti Általános Iskola gyermekeinek szülei
235 Létrehozva: 2024-11-06
Kiállunk Pajor András atya mellett!
122 Létrehozva: 2024-12-06
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
679 Létrehozva: 2024-11-19
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
5155 Létrehozva: 2024-06-21
Kérvényezni fogjuk Ózdon az éjszakai gyógyszertári ügyelet visszaállítását. Írd alá, hogy támogatod!
88 Létrehozva: 2024-11-29
Hozzon létre az állam állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
239 Létrehozva: 2024-10-28
Követelünk egy tiszta, átlátható szavazást a debreceni Fészek Lakópark közlekedési rendjéről!
72 Létrehozva: 2024-12-11