Ne szívd a vagyonőr vérét! Menj el dolgozni!

Vendég

#601 Re: Re: Re: Re: Re: Tanuljatok tovább

2013-04-07 11:40

#585: - Re: Re: Re: Re: Tanuljatok tovább

te majom de tudom,mivel 24/48 vagyok továbbtanultam érettségi egyébb más tanfolyam!!!!!!!! csak mint írtam 35-40 évesen már leszarnak!!!!sok embernek ígaza van minek tépje magát ilyen órabérek mellett!!!!!! én úgy gondolom aki negativumokat ír az őrőkről vagy a másik oldalhoz tartozik vagy cége van!!!!!remélem a negativ majmokat is elküldik továbbképzésre!!!!!!

goldenage

2013-04-07 22:56

Én abban az esetben tartanám hasznos beruházásnak az újravizsgáztatás kapcsán befizetett összeget, ha a vizsga után garanciát kapnánk arra, hogy több jogunk lenne intézkedni adott szituációban, nem pedig azon gondolkodni hogy mely törvényt és állampolgári jogot sértem meg azzal hogy teljesítem az őrutasításban leírt teendőimet....
vagyonör

2013-04-08 11:33

üzenem vendégnek----Addig,mig a főnököm úgy tesz mintha jól megfizetne,addig én úgy teszek,mintha jól dolgoznék

Vendég

2013-04-08 12:06

Ennyi gyerekek. Akárhányszor rágondolok, h mit akarnak düh fog el!!

Vendég

2013-04-08 20:02

azok a fasztszopó őrkollegák akik eggyett értenek az ujra vizsgázással basszák szályba a kurva édes annyát rohadékok tetves kurafik nyomorultak üdv kiskanál
vagyonör

2013-04-09 04:50

Valaki vigyen már kí minket az utcára!!!!!!!

Vendég

2013-04-09 07:57

606 os szólj ANYÁD nak.
Q

2013-04-09 11:31

607 vendég--bebizonyosodott hogy te egy mocskos kamarai provokátor vagy,szakadt volna anyádba a fejed.

Vendég

2013-04-09 12:42

608 as alaposan mosd ki a szádat

Vendég

#610 Re:

2013-04-09 13:11

#608: Q -

A te agyad  pedig meg nem tudod kifejlődni magzati korodban, és ezt a hátrányt a mai napig nem tudtad bepótolni.

VEND.

2013-04-11 08:31

NE VALAKIRE VÁRJATOK ,HOGY VIGYEN KI AZ UTCÁRA, FOGJUNK ÖSSZE ÉS AKKOR TALÁN ELINDUL, VALAMI,
ALAP, HOGY NORMÁLIS ÓRABÉR, UGYE 2013 ÍRUNK. ALAP ÓRABÉR:550 FT ÓRA EZ ALAP. AKKOR A BEJELENTÉSEK, STB UGYE !! FOGJUNK ÖSSZE KI HÍVJUK A TV TÁRSASÁGOKAT ÉS ENNYI. 1 NAP-RÓL VAN SZÓ-
VAGYONŐRŐK, AZ FIKÁZZÁTOK EGYMÁST AZ A SAJÁT SZEGÉNYSÉGI. SÖTÉT BIZONYÍTVÁNYOTOK. !! MI VESZTENI VALÓD VAN. LASSAN MI FIZETÜK A VAGYONŐRI CÉGEKNEK ,HOGY DOLGOZZHATUNK NEKIK. KAPJATOK MÁR A FEJETEKHEZ. FOGJUNK ÖSSZE. ENNYI.!!! 1 NAP-RÓL VAN SZÓ. NEM MELÓZNI. ÉS KÉSZ. CSAK ÖSSZEFOGÁSSAL.!!!
Kisemizett vagyonőr

2013-04-12 05:48

Ugyan ki vinne ki minket még tisztességes létszám sem lenne. 2000 aláírás? Gyerekek hát kiröhögnének minket. ezzel a törvénnyel csak a volt katonák és rendőrök kezére játszották a szakmát, mert a tisztességes vagyonőrnek nem lesz pénze kifizetni. Halott ötlet az egész.

Vendég

2013-04-12 07:53

A volt rendőrökkel kitörölhetik! Lusták mint a kutyák valamit is csinálni. Nálunk be van fosva a cég, azt mondják, hogy még az őszig mindenki vizsgázzon le....
Oberle Gábor

#615 Re:

2013-04-12 12:02

#611: VEND. -

Már többször leírtam itt: 1 nap nem elég!! Arra felvesznek bárkit helyettünk, akár a "szomszéd Zsoltika" is jó lesz nekik 1 napra!... Minimum 1 hét kell, de 2 hét se lenne rossz! Vagy addig fel sem venni a munkát, amíg a követeléseket nem teljesíti a kormány!
1 nappal nem fognak komolyan venni minket!

Vendég

#616 GUNS

2013-04-12 13:36

Nem a továbképzéssel van a baj hanem a pénzlehuzással amiröl szol a történet! Nem a tanulás büdös te dinnyemajom.

Vendég

#617 guns

2013-04-12 13:45

584-585-586 os vendégek ki kel probálni egy pár évig és utánna dumáljatok, egyébként a hozzászolásotokat is a munkahelyetekröl irtátok enyit a ti becsületes munkátokrol.

Vendég

2013-04-12 18:11

Egy napos sztrájk tényleg nem elég, mert bárkit beküldenek helyettünk, illetve el se jut mindenkihez. Nézzük csak meg, itt is alig vagyunk... Én még a szakszervezetbe bízom, illetve, hogy országgyűlés elé kerül a dolog.

Vendég

2013-04-13 15:41

Nincs mit hozzászólni mert olyannak tekintem mintha magam irtam volna.
vendégarc

#620 olvassatok, gondolkodjatok, ne egymást nyírjátok

2013-04-13 20:05

2004-ben betelt a pohár a foglalkoztatási anomáliák miatt. Kiszálltam a cégemből, azóta nem őrzök.
Ami itt zajlik, az nem kamarai kérdés, hanem jogalkotói (kormány).
Adtunk a kezükbe kétharmadot, élnek vele, vissza.
A kamarák, mint civil szervezetek, ma ki vannak herélve,(nem csak a mienk) képtelenek a saját feladataikat ellátni. A jogalkotó herélte ki őket. (Kivéve a kereskedelmi és iparkamarát, mert nekik nagyon jól megágyazott a kormány.) A vagyonvédelmi kamarát azzal, hogy a kötelező tagságot megszüntette. Ha nem teszi, és akkor hozza egy ilyen CXX-as törvényt, ma ingyenes továbbképzések lehetnének.
(megjegyzem: ügyvéd ismerősök sem találtak olyan EU-s jogszabályt, amire hivatkozva a magyar kormány megszüntette a kötelező kamarai tagságot)
Nem csak kormányt lehet 4 évente választani. Kamarai vezetést is 3 évente. És kell is. Mindkettőt.
Lassan 50 éves vagyok. Megtanultam, hogy semmilyen szervezet nem lehet a szervezeten kívülről megváltoztatni. Most vagyok kamarai tag, mert nem kötelező. 34000 fő lépet be eddig. Nekik az a dolguk, hogy új kamarai vezetőket válasszanak, Teljes tisztújítás kell. Nem dobhatunk ki egy autót sem, csak mert éppen nem jó. Azért lehet és kell kritizálni vastagon a kamarát, hogy a mindenkori kormányok mellet, semmiféle aktivitást nem mutattak csak az adminisztrációs feladatokat vették át a belügytől. De nem kell, hogy így maradjon.
De ez most nem kamarai kérdés, hanem jogalkotói (kormány)
A kamara akkor is csak vergődne ebben a rezsimben, ha véletlenül arra alkalmas vezetői lennének.
A kamara, mint civil szervezet az egyetlen esélye a szakmának arra, hogy fellépjen a mindenkori politikával szemben. Ezt sem pártok, sem szakszervezetek nem voltak képesek megtenni értünk.
Ha az önkéntes kamarában, ma 80-100 ezer ember lenne, akkor egy kormány sem játszana velünk. Mert az, 80-100 ezer család, és 250-500 ezer választó. Akkor vesznek komolyan minket, ha választási potenciált képezünk, lehetőleg egy szervezetben.
Ez a szakma foglalkoztatja a legtöbb embert az országban. (meg a takarító) Ezért nem az a megoldás, amit elkeseredésében itt többen is megfogalmaztak.(kilépés a szakmából), Nem magunkat kell kivonni abból, amihez jól értünk. Itt kell maradni, be kell lépni, képviselni magunkat, és megtisztítani a kamarát. Mivel cégem volt, pontosan tudom, hogy a képzésnek, továbbképzésnek igen is van haszna. Nem is vagyok ellene. A CXX-as törvénnyel is csak az a bajom, hogy ha a belügy a kamarára lőcsölte a feladatot, akkor miért nem tette mellé a költségeit is. Akkor nekünk olcsóbb lenne. A lehetséges válaszokat sokan már megfogalmaztátok. A belügy hagyja jóvá a kötelező képzési tervet, díjazásért. Miért nem készítették el ők? Akkor nekünk olcsóbb lenne. Állítólag most is ők ülnek rajta, nem akarják elfogadni, csak ha az általuk kijelölt „szakértő” átírja. Sok pénzért. Amit a kamarával akarnak megfizettetni. Miért nem adtak pénzt a kamarának, a képzési anyag összeállítására, a képzések szervezésére? Akkor nekünk olcsóbb lenne. A vizsgabizottságok elnökei rendőrök. Az ő díjazásukat miért nem az állam fizeti? Mert akkor nekünk jobb lenne.
Ami itt zajlik az nem kamarai kérdés, hanem jogalkotói (kormány)
vagyonör

2013-04-18 04:46

olvasátok el a mai Népszavát 2013 04 18

Vendég

2013-04-18 07:06

na innen látszik csak pénzlehúzás semmi más,látom többen átlátják.Remélem belebukik ez a sok gyökér!!!!!!

Vendég

2013-04-18 12:58

Mit ír a népszava? Falun nem jutok hozzá.

Vendég

2013-04-18 14:20

Egymilliárdot zsebel be a kormány
Több mint egymilliárd forintot emelhet ki a kormány a biztonsági őrök zsebéből, miután törvényben rögzítették: az év végéig minden személy- és vagyonőrnek el kell végeznie a Belügyminisztérium 12 ezer forintos továbbképzését. Aki nem vesz részt a tanfolyamon, vagy elégtelenre vizsgázik, a jogszabály értelmében nem dolgozhat tovább. A szakmai szervezetek szerint semmi nem indokolja a központi továbbképzést.

Ma, 05:24 [A+ A-] [Nyomtatás] [Küldés e-mailben] Ossza meg!

"Nyilvánvaló, hogy az új szabályoknak csupán egyetlen célja van: a haszonszerzés" - kommentálta lapunknak Bagjos Richárd biztonsági szakember azt a törvénymódosítást, amely arra kötelezi a biztonsági őröket, hogy január 1-jéig végezzék el a Belügyminisztérium és a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara (SzVMSzK) továbbképzését. A 40 órás tanfolyam költsége pontosan 9663 forint, amelyet egy 1932 forintos vizsga zár le - a költségek magukat a biztonsági embereket terhelik. De még csak nem is egyszeri kiadásról van szó: a törvény azt is előírja, hogy ötévente meg kell ismételni a vizsgát, és akinek a képzés elvégzéséről nincs igazolása, az hivatalosan nem dolgozhat tovább. Az igazolásokat 2014. január 1-jétől hatóságilag ellenőrzik, és ha valaki a határidőig nem tett számot tudásáról, azt megbüntetik, sőt a munkaadójára is bírságot szabnak ki. A képzés borsos árából abban az esetben engednek, ha a vizsgázó tagja a kamarának, egy érvényes tagsági igazolvány 50 százalékos kedvezményre jogosítja fel tulajdonosát.

HIRDETÉS

Ám a biztonságiak végső soron így sem járhatnak jobban, miután a kamara éves tagdíja 6000 forint, vagyis éppen annyi, mint amennyit megspórolhatnának a képzés árából. Ma hazánkban nagyjából 85 ezren dolgoznak személy- és vagyonőrként, így a törvénymódosítástól több mint egymilliárd forintos bevételt remélhet a Belügyminisztérium. Az új szabályozást a közrend és a közbiztonság erősítésére hivatkozva fogadták el még tavaly decemberben, de az érvek között szerepelt a személy- és vagyonőri szakma presztízsének megalapozása, valamint az is, hogy a biztonsági őrök folyamatosan értesüljenek a friss jogszabályi változásokról. Mindazonáltal a magán biztonsági szektorban heves tiltakozás fogadta a kormány elképzeléseit, mivel becsléseik szerint - minimális bérköltségekkel számolva - körülbelül egymilliárdos többletkiadást jelent majd nekik, hogy munkavállalóik - ahelyett, hogy dolgoznának - egy negyven órás képzésen kell hogy részt vegyenek. Továbbá hangsúlyozták, hogy az általuk alkalmazott biztonsági őrök mindegyike rendelkezik szakmai képzettséggel, OKJ-s bizonyítványuk van róla, valamint sok esetben maguk is szerveznek továbbképzéseket, hogy az általuk alkalmazott biztonsági emberek tökéletesen megfeleljenek a speciális elvárásoknak.

Végezetül a szakmai, érdekvédő szervezetekkel együtt súlyos kifogásként fogalmazták meg, hogy a Belügyminisztérium nem vonta be őket a jogszabály előkészítésébe, nem is kérdezték meg őket a tervezet részleteiről. "Az új jogszabály célja nem más, mint a kötelező kamarai tagságról szóló törvényé volt korábban" - mondta Bagjos Richárd, felidézve: 2012. január elsejével törölték el a vagyonvédelmi törvény azon passzusát, amely a szakmai kamarába való belépésre, valamint az éves tagdíj megfizetésére kötelezte a személy- és vagyonőröket. A kötelező kamarai tagságról szóló rendelkezés az unióban is kivágta a biztosítékot, és még 2009-ben, többszöri figyelmeztetés után kötelezettségszegési eljárást indítottak hazánk ellen a törvény miatt. "Az az üzlet nem jött be, így most mással próbálkozik a kamara" - tette hozzá a biztonsági szakértő, hozzátéve: a hazánkban dolgozó biztonsági őröknek 80 százaléka nem tagja a szervezetnek. A hírek szerint a negyven órás, elméleti és gyakorlati részből álló képzésen a formaruha-használatról, a kényszerítőeszközökkel kapcsolatos előírásokról és a jogszabályi változásokról hallgathatnak majd előadásokat a biztonsági emberek, a gyakorlati részben pedig egyebek mellett a testi kényszer alkalmazásának különféle módjait fogják megismertetni velük.

Harangozó: negyven óra mire elég?

"Pénzbehajtásnak" tűnik a törvény annak fényében, hogy 40 óra alatt nem lehetséges megfelelő minőségű tudást átadni - mondta Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese hétfőn a parlamentben. Majd arra szólította fel a belügyi tárcát, hogy vizsgálják felül a 12 ezer forintos tanfolyami díjat, hosszabbítsák meg a tarthatatlan, év végéig szóló határidőt, és biztosítsák a fizetett távollétet a vagyonőröknek, legalább a tanfolyam idejére. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában arra hivatkozott, hogy szakmai egyeztetés előzte meg a javaslat elfogadását, és szerinte a képzés és a vizsga díjának megállapítása során a szaktárca arra törekedett, hogy ezeket a lehető legalacsonyabban állapítsa meg.

NÉPSZAVA-információ /

Tényleg hogyha otthon használom a netet a továbbképzésre akkor minek fizessek tanfolyamdíjat!!!!!!!!Többen is látják,hogy ez semmi másról nem szól csak a lehúzásról!!!!!!

Vendég

2013-04-18 14:22

népszava.hu oldalon főcím!!!!!!