Kérjük vissza a feliratos kópiákat a magyar mozikba!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) Kérjük vissza a feliratos kópiákat a magyar mozikba! petíció automatikusan generált fórumtémája
Tom Vendég |
#201 Re: Re: Re:2013-08-09 09:48#195: - Re: Re: "Akinek egy csöppnyi józan esze van, az pontosan tudja, hogy mi lenne a feliratos filmek után a következő állomás." Kérlek világosíts fel, mi lenne a következő állomás! |
Tom |
#202 Re: Re: Re:2013-08-09 09:51Feltennék mégegy kérdést: miért vagy a feliratos filmek ellen? Úgy értem, neked konkrétan milyen hátrányod származna abból, ha a törpe kisebbségnek (aki eredeti nyelven szeret filmet nézni) egy picit könnyebb lenne? |
Vendég |
#203 Re: Re: Re:2013-08-09 13:45Kedves István, ez abszolúte nem igaz. Nem minden karakternek jó a hangja. De ami a legrosszabb, a fordítások borzalmasak, és a hang minősége is amikor a magyar színészek beszélnek. Azok a szavak, amik akció-, horror-, thriller- valamint sportfilmek fordításakor "keletkeznek" semmi köze az eredeti jelentéshez, mert a fordító sokszor nem érti miről is készít szöveget.Bár kétségtelen, hogy vígjáték és animációs film esetében még mindig jobbak vagyink. Ami még fontosabb, vannak olyan emberek (nagyjából 80-100 000 expat) akik a magyar barátaikkal szívesen mennének filmet nézni, de nem lehet, mert csak egy helyen tehetik meg limitált időben. Arról nem is beszélek, hogy a feliratozás egyik "mellékterméke", a jobb szövegértés a nyelveken. Érdekes módon a nyugati országokban ez bevett szokás és ők sokkal jobban állnak ebben a tudásban mint mi. Ezen kellene változtatni. Nem tudom ki, vagy, mik a nézeteid, vagy a háttered, de azt te is elismerheted, hogy jobb nyelvtudás több lehetőséget ad mindenkinek. Az aki nem akar olvasni, eddig is megtalálta a magyar nyelvű filmeket, de ő nem is fejlődött soha. Csak azért mert valaki lusta tanulni, az ne vegye el a lehetőséget a többiektől, akik fejlődni szeretnének és a mozi élményt kapni, nem pedig tv előtt ülni. Szerintem van annyi hely a magyar mozikban, hogy elférjen a két tábor egymás mellett. Üdv és további szép napot mindenkinek, Krisztián |
Veritas |
#2042013-08-09 16:11A mai Helyi téma újságban volt egy érdekes cikk: "Kautzky Armand Magyarország egyik legismertebb szinkronszínésze. Azt mondja, a mai szinkron már rég nem olyan mint pályája kezdetén. Ma már spórolás és tömeggyártás van, és ez sajnos néhol a szinkron minőségén is meglátszik." Esetleg aki nem tudná ő a Pierce Brosnan féle James Bond magyar hang. |
Deszy |
#205 Végre egy feliratos film2013-08-09 21:07Sziasztok! Augusztus végén kerül a mozikba A végzet ereklyéi: Csontváros, és szeretném elmondani a pozitív példát. A rajongók feliratot szerettek volna, petícióval és hozzászólásokkal próbálkoztunk, és végül sikerrel jártunk: a film felirattal megy majd a magyar mozikban. Így viszont félő, hogy sokan nem fogják megnézni, mert nem magyarul beszélnek. Ezúton szeretnék megkérni mindenkit, akinek fontos, hogy menjenek feliratos filmek a moziban, hogy menjen el, és nézze meg moziban a Csontvárost. Legyen ez a pozitív példa, mutassuk meg, hogy a Pro Video merész döntése igenis helyes döntés volt. Mutassuk meg, hogy kellenek nekünk a feliratos filmek, és igenis lehet sikeres a mozikban feliratos film is! |
. |
#206 Re: Re: Re:2013-08-13 15:05ennél nagyobb agyatlanságot az életben nem olvastam."magyar szinkronban sokkal jobbak a szinészekhez eltalált hangok mint az eredetiben"????? van hogy olyan borzasztóan van valami fordítva és annyira karakterhez nem illő a hang,hogy csupán amiatt beleunok a nézésébe,hiába jó az alap.ha pedig először eredeti nyelven láttam,egyszerűen kiég a fülem.a szójátékokat képtelenek lefordítani.a borzalmas címfordításokról meg ne is beszéljünk,pedig az csak a kezdet.nonszensz az egész. |
zsvrvzsny |
#2072013-08-13 15:08minden ervvel egyezek. szukseges a feliratos verziok vetitese is, mindens zempontbol! |
Vendég |
#2082013-08-13 15:12A színészek játékához hozzátartozik a hangjuk. Ezért fontos, hogy halljuk az eredeti hangsúlyozást, tónust. |
Vendég |
#2092013-08-13 15:35És a 3D-t meg ne lássam mégegyszer. |
Vendég |
#2102013-08-13 16:07Aláírva! :) |
Vendég |
#2112013-08-13 17:34Tény, hogy IMÁDOM a magyar szinkronhangokat. Sőt, tanulom ki kicsoda, stb. stb. Azt is meg kell jegyeznem, hogy rengeteg színész szinkronizál a színházi munkái mellett, hiszen ha csak a színpadon dolgozna, akkor éhen halna. Én szeretnék több feliratos filmet, de úgy gondolom, hogy a szinkronhangok gyakran nagyon jók tudnak lenni, sőt mi több, hozzáadnak a filmhez. Gyakran nézek feliratosan filmeket, néha jobban szeretem őket, néha nem, nyelvtanulás szempontjából nagyon jó dolog, de ha nincs rá lehetőségem, akkor mit tegyek? |
Vendég |
#2122013-08-14 00:26hh |
jerrycomovie.com |
#213 szinkron or not2013-08-14 04:36Mondjuk szerintem majd a forgalmazó, akinek a pénze áll benne, döntse el, szinkronnal, vagy felirattal akarja bemutatni. Én meg majd eldöntöm, partner vagyok e ebben és viszem hozzá a bevételt, vagy kivárom a számomra megfelelő verzió lehetőségét. Ne felejtsük el, hogy aki bemutatja a filmet kis országunkban, az rizikózza a pénzét, amit ebbe fektet. Nagyképűség lenne, tőlem, lehetséges nézőtől, hogy számon kérjem a forgalmazón, miért nem a nekem megfelelő módon mutatja be a filmet. Mi lesz a következő? Petíció, hogy a kiskorúak védelmében vágjanak ki bizonyos részeket? Vagy a negatív befejezésű filmeket hepiendesítsék? Esetleg akiknek nem tetszik a fekete-fehér Schindler listája, azok miatt készítsen Spielberg színeset??? Színesebbet??? :) |
jerrycomovie.com |
#214 szinkron or not two2013-08-14 04:40A mozi, mivel egyszerre sok tucat embernek hoz szórakozást, behatárolt manipulációs térrel rendelkezik. Mivel sokan nehezen tudnak olvasni és figyelni a jelenetre, a többségi elv miatt inkább szinkronizálják a filmeket, mint nem. Otthon, ajtónk mögött, mivel a közönség erősen redukálódik önön magunkra, esetleg még néhány fő, már lehet játszani azzal, hogy az ember eredeti nyelven, feliratozva élvezhesse a nyelvtanulás örömeit. Ezt a lehetőséget számon kérni a mozin, egoista hozzáállás, szembemegy a többség igényével. |
Vendég |
#2152013-08-14 06:02Egyes esetekben felesleges a feliratozás. Látvány és akciófilmnél kifejezetten zavaró, mert vagy olvas az ember vagy a látványt nézi. Vígjátékoknál is jobb a szinkron, mert ahogy egy angol sem érti ha szó szerint lefordítjuk, mi a vicces egy magyar szlenges/vagy aktuális témájú beszóláson, úgy egy magyar sem érti, hogy mi a vicces egy amcsin. Aki eredeti hangon akarja nézni az meg nézze meg eredeti hangon, felirat nélkül. Nyelvtanuláshoz meg a DVD alkalmas (megállítható-visszatekerhető), nem moziban kell nyelvet tanulni. A naprakészen és anyanyelvi szinten az amcsi szlenget beszélők meg nem hiszem, h túl sokan lennének idehaza, de nekik meg amúgy sem kell felirat... persze ez csak az én véleményem... a felirat az unalmas párbeszédes szenvedős művészfilemkhez jó, ahol úgysem történik semmi a vásznon... ha olvassa az ember sem marad le semmiről.. :) |
Vendég |
#2162013-08-14 07:06szeretem a szineszek eredeti hangjat (pl Vin Diesel, Jason Statham, Rock), es nyelvtanulas szempontjabol is nagyon hasznos! |
Vendég |
#217 Re:2013-08-14 10:14Mondjuk azokból a szövegekből, amiket Vin Diesel és Dwayne Johnson szájába adnak, azokból te aztán nem tanulsz nyelvet... |
Vendég |
#218 Re: szinkron or not two2013-08-14 10:14#214: jerrycomovie.com - szinkron or not two Teljesen egyet értek. |
Vendég |
#2192013-08-14 10:20Csupán 2 megjegyzésem lenne: 1: Engem a magyar felirat angol filmeknél zavar, elvonja a figyelmem, jó lenne eredeti nyelvű felirat (ha valamit nem értenék elsőre). 2: A budapesti mozikban tudtommal lehet eredeti szinkronos filmeket nézni, a vidéki mozikban viszont egyáltalán nem. Jó lenne ott is eredeti hang legalább 1-2 alkalom/film esetén, ha megoldható... |
Vendég |
#2202013-08-14 17:21A feliratos film jó! :) |
vrgztny |
#2212013-08-14 17:21A feliratos film jó! :) |
Kneel before me! |
#222 Re: Re: Re:2013-08-16 16:57Ez hülyeség, csomószor elvesz az élményből a szinkron, mert a szinkronszínészek gyakran nem élik bele magukat. És ez választási lehetőség, szóval aki akarja az magyar szinkronnal nézi meg vagy magyar felriattal. |
Vendég |
#2232013-08-18 22:37Hajra. Instant agyfasz a magyar szinkron sokszor. A hanglejtes,a poenok nem olyan athatoak.. Irnek tobbet,de mobilrol nem tul kenyelmes. :D |
Wolferl |
#224 Szeptemberi Filmvilág2013-08-28 09:50Nézzük meg az új, szeptemberi Filmvilág címlapját: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151833659360867&set=a.344957365866.197512.299056520866&type=1&theater |
Filmevő |
#225 mindenkinek a saját hangját!!2013-08-29 12:02Szeretném látni a hatást ha némelyik hozzászóló hirtelen nem a saját hangján szólalna meg. Pl "István" szeretne valaki más hangjával beszélni? Mindenki csak a saját hangjával együtt hiteles. Fárasztó olvasni?? Van JÓ magyar szinkron is (ritkábban) de valakit negfosztani a hangjától és máséval helyettesíteni, csonkítás. Kerülöm a szinkronizált filmeket, ezért sokkal kevesebb külföldi filmet nézek meg mint amennyit szeretnék. Támogatom a petíciót! |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
NEM KÉRÜNK AZ EINSTANDBÓL! Ne legyen az Árpád Gimnázium a Közszolgálati Egyetem Gyakorlóiskolája!
1313 Létrehozva: 2024-12-06
Petíció a csepeli Fenyves óvoda fennmaradásáért
1178 Létrehozva: 2024-11-25
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
746 Létrehozva: 2024-11-23
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
679 Létrehozva: 2024-11-19
Hadd maradjon meg a ZÖLDIKE KLUB!
477 Létrehozva: 2024-12-16
Lakossági tiltakozás Harkány városában az építményadó-mentesség kivezetése ellen
398 Létrehozva: 2024-12-02
Halasszák el az ügyfélkapu megszüntetését!
367 Létrehozva: 2024-12-09
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
316 Létrehozva: 2024-11-21
DIGI szolgáltatások Vámosszabadin
265 Létrehozva: 2024-11-25
Közétkeztetés változtatása - XVII. Kerületi Diadal Úti Általános Iskola gyermekeinek szülei
233 Létrehozva: 2024-11-06
Támogatom, hogy a Fóti Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a számára felújított új épületébe költözzön!
190 Létrehozva: 2024-12-11
Korcsolyapályát Egerben! 2024
189 Létrehozva: 2024-11-20
Követeljük, hogy a Meta állítsa vissza Toroczkai László törölt profilját!
170 Létrehozva: 2024-12-10
NE ZÁRJA BE A MAGYAR POSTA CSEPELEN A KIRÁLYERDEI ÉS A CSILLAGTELEPI POSTÁKAT!
123 Létrehozva: 2024-12-14
Kiállunk Pajor András atya mellett!
121 Létrehozva: 2024-12-06
A YETTEL mobilinternet/hanghívás szolgáltatásainak javítása Vámosszabadin
114 Létrehozva: 2024-11-25
Hozzon létre az állam állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
229 Létrehozva: 2024-10-28
Maradjon ingyenes a lakossági parkolás a XIII. kerületben!
178 Létrehozva: 2024-10-31
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1551 Létrehozva: 2024-09-29
Kérvényezni fogjuk Ózdon az éjszakai gyógyszertári ügyelet visszaállítását. Írd alá, hogy támogatod!
88 Létrehozva: 2024-11-29