Származás nélküli lovakkal is lehessen lovagoltatni

Vendég

2013-11-12 19:49

0-ás sütésű lovam van...rengeteg mindent köszönhetek neki...nem a származáson vagy a sütésen múlik az egész...Az összes kedvenc lovam akik életemben részt vettek, és sokat köszönhetek nekik mind 0-ás sütésűek...ezzel csak azt érik el, hogy megtömik a vágóhidakat lovakkal ami engem teljes mértékben elborzaszt...Ez a Kincsem lovasprogram? :S
vendég

2013-11-12 20:19

Azt hiszem, itt néhányan nincsenek tisztában a rendelet valódi céljával. Az a hozzászóló áll legközelebb az igazsághoz, aki a trafikmutyi-lómutyi dolgot írta. Származás nélküli lónak az a ló nevezendő, akinek a fedeztetésekor nem fizettek tagdíjat valamely lovas szövetségnél a kanca után. ( Akit pedig évekkel ezelőtt vizsgáztatni kellett volna, mint tenyészkanca, amiért szintén fizetni kell.)Továbbá, a fedeztetés nem államilag ajánlott mén által lett fedeztetve. Így tehát pedigrés ló is lehet 0-ás, még akkor is , ha a szülők papírjai rendben vannak. És itt nem is erről van szó. A legnagyobb probléma, hogy általában egy pedigrés lovat, csikót, nemigen lehet jobban eladni, mint a származás nélküli lovat, ami ugyan tényleg probléma, (hiszen, ki fizet éves díjat a kancák után?)és mert visszaveti a lovak megfelelő tenyésztését, csakugyan okozhat egészségi problémát, de Nem ez a megoldás, és lehet, hogy nem is az utoljára felvezett célok véghezvitele volt a törvény megalkotása.
nogaijasz

2013-11-12 20:23

Csak azt tudom én is hozzáfűzni,hogy nem a papír teszi a lovat.különben meg sok papír nélküli lóról csak a hülye nem mondja meg,hogy milyen fajta,vagy milyen fajta jellege van az adott egyednek.A tenyésztők,persze azt szeretnék,hogy tőlük vegyünk papíros vegytiszta lovat,ami érthető is az ő részükről.A zugfedeztetés azonban ezzel a módszerrel,tényleg nem fog megszűnni,és sok lóból tényleg hús lesz,és kevesebből pedig hobby ló.Nyilván több hobby lóra van szükség,mint iskolalóra,de ez nem fog megoldani semmit. Az értékes "jó" idegrendszerű és alaptulajdonságú lovakat melyek nem rendelkeznek papírral,súlyos bűn levágni,akár mi is legyen a hasznosítása.Tudjuk,hogy a jó tulajdonságok milyen nagy értékek a lovaknál.A megoldásom a következő.A teljesítmény vizsgát jónak tartom,és felhasználnám az ismeretlen ámde értékes lovak megmentésére.A sikeresen teljesített lovaktól,csak hogy ne sírjon senkinek a szája,dns mintát vennék,hogy ne legyen kérdés ki is az egyed. XD Van viszont egy nagyobb probléma! Én még nem ismerem ennek a teljesítmény/alkalmassági vizsgának a követelményeit,feladatait.Vegyünk egy példát!Mondjuk bele tesznek olyan próbát ami a legtöbb lónál előforduló un.zacskó fóbiát teszteli.Tételezzük fel van 3 ló abból kettő megfelel,mert rá se bagózik,a másik meg fél.De hoppá,lehet,hogy a sikeres két lóból az egyik mondjuk kevésbé kedves a gyerekekkel,mondjuk felszállásnál ellép,de semmi több.a másik meg mondjuk néha örömében "bakkant" egyet a hátsójával,ami a teszten nem derül ki.És hát a zacskótól félő ló meg amúgy tételezzük fel,lenyomott már x sikeres évet gyerekek alatt.Szóval nem egyértelmű.Tudnék én olyan tesztet csinálni amibe a legtöbb személyis és illegális bevándorló lónak beletörne a bicskája...de sebaj majd lesz valahogy! XDD üdvözlet

Vendég

2013-11-12 21:23

szerintem nem származása alapján kellene meg ítélni a lovakat,hanem
viselkedésük megbízhatóságuk és egészségi állapotuk alapján.
Pld..van full papiros angol telivérem nem ültetnék rá csak jól képzett
lovast. Van o ás sütésü lovam bárkit rá lehet ültetni.nem papír függő.

Vendég

2013-11-12 21:48

a jó lónak, se színe. se neme. se kora, se fajtája, se papírja nincs, az "csak" úgy megadatik.... simon zsolt.

Vendég

2013-11-13 06:48

Egyet értek vele, mentsük meg a lovakat.

Vendég

2013-11-13 06:49

Minden lo megérdemli a törődést

Vendég

2013-11-13 06:51

s.o.s.

Vendég

2013-11-13 06:54

segitsunk

Vendég

2013-11-13 07:44

Nincs min csodálkozni! Aki a lezsázalékolt,beteg embereket "munkába" állította, közvetve halálra ítélte, miért viselkedne másként az állatokkal? Hajrá FIDESZ! Mindenhova szakértőket!

Vendég

2013-11-13 08:06

Segítsünk együtt!

Vendég

2013-11-13 08:41

Egyetértek a felhívással. Nekem is van egy származás nélküli lovam, aki jófejü, barátságos,
könnyen kezelhetô és nagyon megbízható.
.....

2013-11-13 09:00

100%-ból 10% a tiszta vérű lovaknál a nyugodtság ! A legtöbb tiszta vérű ló vagy öreg,sánta és ezért nem rohan el a lovasával.
Magyarnak mondott kormányfő  !!
Téged kellene már selejtezni,tenyésztésből kivonni ! Azóta amióta Te vagy a porondon hozod a jobbnál jobb törvényeidet ! A kisembereket teljesen ellehetetleníted, a házaiktól, vagyonaiktól, állataiktól megfosztod ! Mi Magyarok vagyunk és nem a te szolgáid ! Származásod nem TISZTA VÉRŰ !! Mi Magyarok Magyar kormányfőt akarunk !! Menjél vissza a fajtádhoz !!

Vendég

2013-11-13 09:32

Szavazzon mindenki, nagyon sokat jelent! :)

Vendég

#40 Re: Petició - kiegészités

2013-11-13 09:42

#3: - Petició - kiegészités

Ezt a kiegészítést hiányoltam én is eddig. köszönöm, hogy ide leírták. Szerintem így teljes a petíció. Vezessék ki a jelenlegi rossz rendszert, hogy ne legyen ezután értelme a zugcsikók tenyésztésének, de meglévő, jól használható állatok életét se vegyük el értelmetlenül, egy rosszul megfoglamazott rendelet miatt.

Vendég

2013-11-13 10:08

Döbbenetes, hogy a lovakkal képesek ilyet művelni! A ló rendkívül érzékeny és intelligens állat, ha anyagilag képes volnék fenntartani egyet is, magamhoz venném, és úgy tartanám, mint most a cicáimat: gyerekemként szeretve!!! LOVAS NEMZET A MAGYAR???? akkor ilyen, hogy a halálba küldenék őket, nem létezhetne!!!!!!!!!!!!!!!!SZÉGYEN!!!!
Andrea Vajkyné Nagy
A petíció szerzője

#42 Re: Re: Petició - kiegészités

2013-11-13 10:30

#40: - Re: Petició - kiegészités

így van ez lenne a korrekt szabály, és ne keverjük a szezont a fazonnal, tehát a tenyésztést ne keverjük bele a vendéglovagoltatással járó szolgáltatásba. Legyen ellenőrizva a ló, hogy ne fordúljon elő olyan eset amiket sajnos manapság egyre többet látni, hohy lovardákból az éhenhalás szélén álló lovakat koboznak el, ezzel egyetértek, a ló legyen jó körülmények közt tartva, de könyörgöm, nehogy származás alapján döntség már el az alkalmasságot. A tenyésztés, és a zugcsikó visszaszorítása más téma, szabályozzák le más rendeletekkel.

Vendég

2013-11-13 11:34

Látszik, hogy akik a piacot uralják, nem akarnak további résztvevőket.
Vendég

2013-11-13 11:48

Kedvem támadt felültetni a rendelet kiötlőit egy általuk leírt "ideális lóra".
A durva párhuzamért elnézést, de engem kísértetiesen emlékeztet a nürnbergi törvényekre ennek az egésznek a logikája...

Vendég

#45 Re:

2013-11-13 12:56

#1: -

Megkérdezhetem, hogy kapcsolódik ez a témához?

Vendég

2013-11-13 13:52

Nekem a lovam szarmazasa usmeretlen megis kicsi pony de egy meter folott megy ugro palyat es nagyon idomitott , ahigy megtanulta a combra valo engedest azota tudja meg sok mast ... ;)

Vendég

2013-11-13 14:15

Saját lovunk, ismeretlen származással vásároltuk. Azóta hivatalosan bélyegezve, útlevéllel ellátva, állandó orvosi felügyelettel, immunizálva. Heti két-három alkalommal hivatalos szakedzővel edzve, állandóan versenyzett sportpóni. Ha versenyeztetése abba marad, miért ne lehetne terápiás, vagy iskolalóként foglalkoztatva. Nem is értem ezt az új törvényt! üdv.Hajdúné Balog Angelika

Vendég

2013-11-13 14:51

Ez egy ritka baromsag amit kitalaltak!most mar nem tudjak mit csinaljanak!!!!

Vendég

2013-11-13 16:21

Ezt kitalálták azok a sznobok akik először a lovuk származásával dicsekednek nem a képességeikkel.A ló használhatóságát nem a származása hanem a nevelése határozza meg.
Na ezt kellene megtanítani az embereknek nem az eredmények hajszolását.
Tudnék rá példát mutatni.

Vendég

2013-11-13 16:29

Tökéletesen egyetértek,nehogy már hozzá nem értő liberális okostojások döntsenek olyan dologról,amiről halvány elképzelésük sincs!Csakis az állattartók és az orvosok tudják igazán mi vár erre a gyönyörű állatokra.Az ilyen dolgokban egy Ő belőlük álló bizottságnak kéne döntenie!