Az akác legyen hungarikum!

Az akác legyen hungarikum! / Közlemények / Közeledik a cél... / Hozzászólások

Vendég

#351 Hozzászólás

2014-02-27 05:53

Már megtettem a hozzászólásomat, és utána megjelnt ez az ablak.
Nem választok "nicknevet", mert kifejezetten utálom, amikor angol kifejezéseket használnak ráadásul rosszul. Itt fele angol, fele magyar, vagyis az eredmény egy nyomorék öszvér.
Egy kis könyvet jelentettem meg Mo-on, ahol az egyik rovat úgy szólt, hogy "Nicknév:......." . Kérdésemre a kiadó közölte, hogy ez nem más, mint írói álnév. Hát az írói álnév, akkor miért nem azt írták oda? Mert így szokás. Mióta? Hát a rendszerváltás hozta magával. Ja, vagy úgy. Szóval kis hazánk 5 percig szabad volt, keresett egy ....get, akinek lehet nyalni, és ez volt Amerika. Hálából nyögve csinált angol-magyar szavakat és kifejezéseket használnak többnyire rosszul. Mire jó ez? Miért kell a gyönyörű magyar nyelvüket akarattal tönkretenni. Nem elég, ha az ország lefelé megy? Még a nyelvünket sem kímélik?
Borzasztó és felháborító.

Vendég

2014-02-27 07:37

Egyetértek!

Vendég

2014-02-27 08:09

Több műsort hallottam, mindenki támogatja Magyarországon.Naponta eszünk mézet, a virágja is gyógynövény, tavasszal pedig finom illat árad még a 8. emeletre is!Sok idős akácfa van a környékünkön, frissíteni kellene.Csoda, hogy kihajtanak tavasszal! Tisztelettel:Jeneiné Kaposvárról

Vendég

2014-02-27 10:38

Koszonjuk a kezdemenyezest, tovabbi lelkes munkat kivanunk! Hogy az akac Hungarikum legyen, nagyon helytallo kezdemenyezes sok-sok okbol kfolyolag!

Vendég

2014-02-27 13:42

Az akác legyen Hungarikum. egészséghez szükséges.

Vendég

2014-02-27 15:22

A szakemberek, az erintett gazdak velemenyet, es a felsorakoztatott, egyertelmüen pozitiv indoklasat feltetel nelkül tamogatjuk, es elutasitjuk az EU ebbeni beavatkozasat. Tamogatjuk a magyar akacmez Hungarikumma törtenö kiemeleset. Minden felsorakoztatott erv, melyek tenyekre alapulnak e mellett szol.

Berend Ivan es Marta, Nemetorszag - Bayern

Vendég

2014-02-27 15:25

Javaslom, röviden összefoglalni - német és angol nyelven - a petíciónk lényegét, mert sokunknak van külföldi ismeretsége és tudnánk a környező országokból is támogatókat szerezni. Ebben viszont meg kellene említeni, hogy akácméz sem lesz, ha nem lesznek akácfák. Osztrák barátaim mindig akácmézet és őrölt piros paprikát kérnek, ha látogatóba megyek. (de nem beszélnek magyarul, magyar szöveget nem tudok velük aláíratni).
Üdvözlettel Lászlóffyné K. Róza Budapest

Vendég

2014-02-27 16:25

Kedves Mérnök úr!
Tudvalévő minden magyar, és nagyon sok EU-ban élő ember számára, hogy a magyar akácméz minősége egyedülálló a világon. Mindenben segítségükre leszek abban, hogy ne sikerüljön eltüntetni a piacról ezt a mézet csupán azért, hogy az akác kivágására utasító országok el áraszthassák silány mézükkel Magyarországot.
Ez üzlet politika, és semmi köze ahhoz, hogy honos-e az akác nálunk, vagy sem.
Ezzel az indokkal megtilthatják maholnap a paradicsom, a paprika, a krumpli és rengeteg gyümölcs termelését is.
Ne hagyjuk! A Hungarikum ötlete egy okos, békés eszköz lesz az akácosaink megmentésére!
Szegény akác akkor bezzeg jó volt, amikor megkötötte a homokot, és szükségünk volt rá.
Tisztelettel: Sebestyénné Mária

Vendég

2014-02-27 17:09

Eröt egészséget kivánok,hogy sikerüljön megmenteni az akácot!!!!!

Vendég

2014-02-27 17:13

Tisztelem és becsülöm a kezdeményezésért, sikert és minden jót kívánok Önnek!

Vendég

2014-02-27 17:45

nem engedjük kivágni sz akácfákat,legkedvesebb fám az akác!

Vendég

2014-02-27 18:13

Ne hagyjuk magunkat az UNIO-tól,mint a szalonka esetében.Most derül ki, ki a szakember és mennyit ér a kamaránk!

Vendég

2014-02-27 18:16

Kedves Pályi Úr!
Sokunk nevében szeretném megköszönni Önnek, mint egy lelkes
erdőmérnöknek, hogy szakmaiságát is igazolva, felkarolta ezt a nemes ügyet. Isten áldja érte!

Üdvözlettel Schaffler Péterné

Vendég

2014-02-27 18:29

Akacfak kornyezeteben nottem fol Somogyban. Par evvel ezelott kertemben ultettem egy akacfat, mert gyerekkorom emlekeit hozta vissza szamomra. Eredeti fa kesobb valamiert elszaradt, de "gyerekei" tomegevel nottek ki a gyokerekbol.
Most mar par negyzetmeternyi kis "erdom" van beloluk.
Annyira szeretem ezeket a most meg kicsi fakat, hogy a nyari szarazsag alatt ontozom oket.
Igen, legyen az akac "magyar fa", azaz hungarikum. Vedjuk meg, mert ez a fa adja az egyik legfinomabb mezet, gyonyoru, boditoan edes viraganak illata. MAGYAR FA!

Vendég

2014-02-27 18:37

A méz a természet , az akácméz pedig a magyar nép ajándéka a világnak. Erőt, egészséget, frisseséget, vagyis életelixirt rejt minden cseppje! E miatt a méhek kedvenc gyüjtőhelyéül szolgáló akácfa védelme mindnyájunk érdeke. A kezdeményezéshez készséggel csatlakozom.
Egy lelkes mézfogyasztó: GM

Vendég

2014-02-27 18:40

Hallo! Jó tudni, hogy ilyen èrdemre mèlto emberek vannak és tesznek is azért hogy egy ilyen fontos cèlt elèrjenek! Én külföldön èlek de mindig Magyarországról hozom a finom akàc mèzet..tovàbbitom minden ismerösnek!! Sok-sok sikert kívánok. Éva

Vendég

2014-02-27 19:11

Egyetértek a kezdeményezéssel.Pl. a harkányi fürdők kénes gőzét csak ezen faanyag türi. Elkövesedik, mint a dalmát tölgy Velencében.
Annamari

2014-02-27 19:19

Kedves Zoltán!
El sem tudom képzelni Hazánkat akácfák nélkül! Apósom egész kis akácerdőt ültetett Apajpusztán, ezek a fák azóta már nagyra nőttek. Ez persze az ő és segítői érdeme. Szegény EU-s öltönyösök sohasem sétáltak még virágbaborult akácfák alatt...
Hálásak vagyunk Önnek, hogy elindította ezt a nemes kezdeményezést.

Vendég

2014-02-27 19:31

Tisztelt Pályi Zoltán! Köszönet azért, hogy ezt a fontos ügyet felkarolta. Az akác elleni támadás Brüsszel újabb húzása. A génmódosított növények termesztését engedélyezi, az egészséges magyar akácméz alapanyagát kiirtatná.Remélem még nagyon sokan aláírják ezt a petíciót!

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2014-02-27 20:11

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2014-02-27 20:15

Vendég

2014-02-27 22:35

Nagyon örülünk a sikernek. Az akác legyen hungarikum.!!!!

Vendég

2014-02-28 06:03

Egyetértek dr. Pozsgai Lajos

Vendég

2014-02-28 06:08

Minden tiszteletem az Öné kedves mérnök Úr ,én már aláírtam a petíciót és nagyon örülök hogy jól halad a kezdeményezés.További sikereket kívánok és remélem hogy elérjük a kitűzött célt.Tisztelettel Szabad László méhész.

Vendég

2014-02-28 08:38

Mint azt a Facebookra is elküldtem: nincs mit beszélni erről, az akác MARAD !!!!!!!!!!!!!!/ ha tudok segíteni megtalálsz/