Az akác legyen hungarikum!

Az akác legyen hungarikum! / Közlemények / Közeledik a cél... / Hozzászólások

Vendég

2014-04-04 17:28

Szólj hozzá! Ezt holnap elküldöm 30 barátomnak.
Sz. F.

Vendég

2014-04-04 19:17

Üdv kedves Zoltán.
Kevés a 22000 aláírás. ? méhész van Magyarországon? + a családtagok, a mézszeretők,az akác kedvelők.Mivel tudnánk pótolni?Semmivel.Ne engedjünk a nyomásnak! Írjuk alá!

Vendég

2014-04-04 19:25

Támogatom a magyar érdekeket, ez ügyben is.

Szembeszállva a brüsszeli bürokraták akaratával.

Magyarország ebben a kérdésben is szabadon döntsön!

Az akác mint fontos haszonnövény, legyen hungaricum!

Ne engedjünk az EU diktátumának!

vitéz Bene Kálmán Bertalan

Vendég

2014-04-04 19:38

Végtelen alapos, precíz munka !!
Reméljük elolvassák és nem talál süket fülekre.
A rosszindulat lerí róluk.
Ne hagyjuk magunkat !

Vendég

2014-04-05 03:31

Maximálisan támogatom az akác hungarikummá nyilvánítását!
Zajdó Lajosné
3200 Gyöngyös, Orczy u. 8.

Vendég

2014-04-05 07:43

Remélem mihamarabb , még az UNIÓ végleges döntése előtt a pártok ebben egyezségre jutnak és hungarikum lesz az akác így az UNIÓ nem tehet semmit !

Vendég

2014-04-05 09:39

Az akác már életünk része.Nélküle sokkal szegényebbek lennénk.

Vendég

2014-04-05 11:15

Köszönöm, hogy ennyi időt, energiát fordított erre a kérdésre. Már kezdtem azt hinni/a politikával kapcsolatban/, hogy nálunk egyáltalán nincs összefogás. Az eredményei - szerencsére - nem ezt igazolják. További sok sikert, eredményességet kívánok./és sok-sok akácfát/. Marika

Vendég

2014-04-05 11:40

Elolvastam az Ön írását. Én nem vagyok "szakmabeli", de abban amit ír, szinte nyomon követhető, hogy itt nem kimondottan az akácról szól a történet, mert ezen az alapon sok más - kevésbé hasznos - fajtát is elővehettek volna. A "Natura 2000" szintén csak arra szolgál, hogy apránként a földeket leértéktelenítsék - mert ahol hasznosan nem lehet árút termelni, az értéktelen terület - és így olcsón külföldi kézbe lehet adni. Ha már felvásárolták, akkor nem lepődnék meg azon, hogy ezek a törvények érdekes módon megváltoznak és ismét lehet haszonnal megművelni. Ez csupán egy támadás része, hogy a területeket meg lehessen olcsón szerezni. Nem akarok én rémtörténeteket felvázolni, de ez is olyan trükk, amilyen a libamáj elleni fellépés volt. A franciák gyorsan kijelentették, hogy náluk a liba tömés az nemzeti tradíció és azt nem lehet megkérdőjelezni. Mivel ebben komoly versenytársaknak számítottunk, a piacon vagy egy árverseny dönthet, vagy az ellenfelet el kell tüntetni. Az árverseny nem jó, mert akkor kevesebb a haszon. (Ez csak egy elképzelés, mert nem tudom bizonyítani!!!) A Francia Libamáj Szövetség létrehoz egy "független" állatvédő egyesületet, amit keményen pénzel és megbízza őket, hogy nézzenek körül egy picit. Náluk nem! mert ők finanszírozzák ezt a trükköt, de az ellenfélnél bátran és gyűjtsenek be minden olan bizonyítékot, amivel lejárató kampányba lehet kezdeni. Ez szépen titokban egy-két helyen megtörtént, filmekkel dokumentálva, hogy itt milyen állatkínzó módon tömik a libákat és már el is indult a hadjárat, ami itt nálunk sok embert tett tönkre és milliárdos károkat okozott a mezőgazdaságnak. A piacért itt kőkemény harc folyik és azok, akik ezt a háttérből irányítják egyáltalán nem törődnek azzal, hogy ez hány ember életét teszi majd tönkre. Azért kíváncsi lennék, hogy ha ez az akácos rendelet megszületik, akkor a Franciáknál és a Németeknél is olyan kitartással fogják ellenőrizni, hogy hány akácfa van az országban? Vagy pl. Svájc kimarad ebből, mert nem EU-s tagország? Szóval itt bármilyen szakmai érv csak pusztába kiáltott szó a gazdasági háborúval szemben.

Vendég

2014-04-05 11:49

Gratulálok a kitartó munkájáért.További kitartást ,és győzelmet kívánok a küzdelemben.

Vendég

2014-04-05 15:26

Van még jópár növény ami honfoglaláskor még nem volt jelen a faunában, akkor ezt mind ki irtatnák velünk? Az Akác nálunk sok-sok embernek ad megélhetést, piacot biztosít,még többnek javítja az egészségét. Már annyi mindentől megfosztottak bennünket,Ezt már ne haggyuk. Ilyen alapon a burgonyát egész Európában betilthatnák

Vendég

2014-04-05 20:10

Igen! Az akác legyen HUNGARIKUM!Maximálisan egyetértek!
Üdv: Zsuzsa

Vendég

2014-04-06 06:03

szeretem az akácmézet és a virág illatát

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2014-04-06 10:31

Gabi

2014-04-06 10:43

Amikor eleink bejöttek a Kárpát medencébe, azon kulturnövények közül amiket ma termesztünk, alig létezett néhány. Meddig akar az EU az időben vissza, a hülyeségben előre menni? Talán a jégkorszakig, vagy esetleg az első növények megjelenéséig a földön? Most hol vannak a nagy globalisták? Majd ha az éghajlatváltozás során megjelennek az első citrusfélék, azokat is kiirtatja az ostoba EU? Természetesen aláírtam a petíciót. Hajrá magyarok az akácért!

Vendég

2014-04-06 12:38

Mindig is az volt és azután is az legyen!!!!

Vendég

2014-04-07 08:18

A Nyirségben az akác kötötte meg a futóhomokot.Egy-egy földdarab értékét nagyban növelte a végén található akácsor kora.1945-ben a kiosztott földek új tulajdonosainak első ténykedése volt,hogy kitermelték a fasorokat.Ez napjainkra is jellemző.Minket úgy tanitottak,hogy becsüld az akácot,mert elfújja a szél a talajt alólad.A magyar irodalom sok szép verset tartalmaz az akácról.Erősen kötődünk érzelmileg is.S ennek megtartó ereje van.

Vendég

2014-04-07 18:52

Az akácméz a legegészségesebb. Az akác virágból ittam egész télen a teámat, meghűlés ellen kiváló. Igenis hungarikum !!!!!!!!! Éva
Julianna

#419 Re:

2014-04-07 19:12

#409: -

Ezzel az irással teljesen egyetértek, megegyezik a saját véleményemmel!!!

Vendég

2014-05-18 18:51

Tisztelt ifjú Kollégám !
Mindenekelőtt azt kérdezném, rokonságban vagy-e egy veszprémi vegyész egyetemi tanárral, akit én onnan ismerek, egy olasz vegyész professzort többször is kísért vadászatain az alsótengelici áll. gazdaságban?
A szakmára térve gratulálok a nagyívű kezdeményezéshez és a sikerhez. Az erdészet egyébként önmagában soha sem tudta volna ezt elérni!
16 éve foglalkozom az akác ültetvényszerű termelésével. Az Erdészeti Kutatások 2007-2008. évi anyaga le is közölte az addigi ismereteket. Aktív működési időmből némi tájékozottsággal rendelkezem a földhasználati, agrárpolitikai téren és meggyőződésem, az akácnak a jövőben nagy szerepe lehet.Még annyit, Szoros kapcsolatom van Sári Zsolttal és Bíró Imrével. Üdvözlettel:
Dr. Erdős Kászló

Vendég

2014-05-19 04:13

Gratulálok!