Tiltakozunk az érdi utak állapota miatt
háborgó |
/ #42 vetesica@gmail.com2013-04-18 19:48Ma akaratom ellenére körbeautóztam a lakóhelyemet. Mindössze 1 km-re lévő boltba igyekeztem, de a Daróci út - lezárva. Tegnap már megjártam a Szovátai út hulámvasűtját, ezért megpróbáltam elkerülni. A Sóskúti út felé még viszonylag járható volt, de visszafelé akkorát koppantam, hogy meg kellett nézetnem a kocsit a szerelővel. Szerencsére német konstrukció... Gondoltam, ma a Tárnoki úton jövök visza a Lőcsei útra, de bekanyarodva megrökönyödve láttam, hogy az út közepén folynak az árokásások. Vissza a Bajcsy-Zsilinszky útra, végül mégiscsak a Szovátain jöttem le - 2-es fokozatban, és szigorúan BALRÓL kerülve a gödröket és oszlopokat. Azért valami történt tegnap óta: már egész szakaszokon van félpályás útlezárás. Ennyire trehány munkát még ne láttam. Minden bekötés és csatornaszem nyomán 30 cm mély árkok. El sem merem gondolni, gyalog vagy babakocsival hogyan lehet itt közlekedni. Más. A Szendrői utcát november végén kezdték elbontani - szó szerint. A csatorna már nyáron elkészült, kétszer is betonozták a nyílásokat, mert a melegben elporladt a beton - hiába locsoltuk meg mi is óránként. Egészen elfogadható volt már a talaj, lemurvázták, örültünk, hogy a telet majdnem olyan utcával várjuk, mint régen. Aztán egy ködös novemberi napon jött egy marha nagy markoló, kétszer végigment oda-vissza, és az utcánk szintje 60 cm-rel mélyebb lett. Az összes kocsibejárót csak meredeken lehetett megközelíteni, valahol nem is tudnak azóta beállni, mert normál szgk. számára túl nagy a lejtő. Az utca közepén meg tornyokként magasodnak a csatornaszemek. Decemberben körólszórták kővel, ami nem volt hülyeség, mert a nagy hóban biztosan nekiment volna valaki. A kukások viszont nagyon viccesek voltak: az üres edényt mindig az utca közepén hagyták egy csatorna fedlapon. Harci díszként... Vajon miért kellett a viszonylag jót elrontani? A Szigetvári utcát már nem is érdemes emlegetni, mint "gyűjtőút" nagy forgalmat bonyolítana le, ha tudna - nincs lefolyása, ezért kádként áll a víz az úton, a gödrök naponta újulnak és mélyülnek. Nem tudni, mikor lesz járható a környékünk. |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Szemétszállítás
2133 Létrehozva: 2025-01-01
A kulturális, zenei és közösségi életért
1252 Létrehozva: 2024-12-18
NEM KÉRÜNK AZ EINSTANDBÓL! Ne legyen az Árpád Gimnázium a Közszolgálati Egyetem Gyakorlóiskolája!
1334 Létrehozva: 2024-12-06
Hadd maradjon meg a ZÖLDIKE KLUB!
648 Létrehozva: 2024-12-16
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
5608 Létrehozva: 2024-06-21
Halasszák el az ügyfélkapu megszüntetését!
431 Létrehozva: 2024-12-09
Legyen korlátozva a szilveszteri tűzijáték-használat Székesfehérváron!
336 Létrehozva: 2025-01-03
Közérdekű feljelentés bankok, bíróságok, közjegyzők ellen
250 Létrehozva: 2025-01-01
NE ZÁRJA BE A MAGYAR POSTA CSEPELEN A KIRÁLYERDEI ÉS A CSILLAGTELEPI POSTÁKAT!
241 Létrehozva: 2024-12-14
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1739 Létrehozva: 2024-09-29
Követeljük, hogy a Meta állítsa vissza Toroczkai László törölt profilját!
215 Létrehozva: 2024-12-10
Támogatom, hogy a Fóti Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a számára felújított új épületébe költözzön!
196 Létrehozva: 2024-12-11
TŰZIJÁTÉKMENTES XVI.kerület
156 Létrehozva: 2025-01-02
Tiltsák be Magyarország területén minden nap a tüzijáték használatát.
151 Létrehozva: 2025-01-01
Tiltsák be a tűzijátékok lakossági használatát!
53196 Létrehozva: 2014-01-01
Nagykovácsi - Petíció a tűzijáték ellen
183 Létrehozva: 2024-10-13
Aláírás gyűjtés a petardák és pirotechnikai eszközök Zuglói alkalmazasanak tilalmáról
99 Létrehozva: 2024-12-24
Hosszabbítás - Bókay-kerti jégterasz
97 Létrehozva: 2025-01-03
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
382 Létrehozva: 2024-11-21
A szilveszteri tűzijátékok betiltásáért Kőbányán
72 Létrehozva: 2025-01-01