Követeljük a fideszes bűnözők teljes körű elszámoltatását és büntetőjogi felelősségre vonását!

Izraeli magyarok, magyar ajkú izraeliek הונגרים בישראל

/ #1920

2021-06-19 08:35

IZRAELI MAGYAROK, magyar nyelvterületről származó /magyar-ajkú/ izraeliek csoportja.
a./ Ha izraeliként fontosnak tartod a magyar nyelv ápolását, az Izraelben élő magyar nyelvterületről származó bevándorlók, olimok és vatikok együttműködését, itt a helyed.
b./ Ennek a csoportnak az alap kommunikációs nyelve a magyar, de barátsággal és megértéssel fogadjuk, ha valaki számára a magyar nyelvű kommunikáció nehézkesen, hibásan alakul. Nem várható el egy Izraelben született, de magyar gyökereinek ápolását fontosnak érző tagunktól, hogy hibátlanul, gördülékenyen fogalmazza meg a mondanivalóját.
Elvárt viszont, hogy a héber, angol stb nyelvű idézetek, megosztások mellé magyar nyelvű (nyers) fordítás is kerüljön, hogy az olim (hadas), illetve a nyelvi korlátokkal nehezen birkózó tagok is értelmezni tudják a bejegyzést.
c./ Ebben a csoportban zajló kommunikáció többnyire az izraeli emberek hétköznapjait érintik. (Ide értve: Izrael, izraeli kultúra, izraeli belpolitika, Izraelt érintő külpolitika, valamint a diaszpórában élő zsidókat, közvetlenül érintő kérdések.)
Nem kívánatos más ország (pld Magyarország) belpolitikai kérdéseinek napirendre vétele.
ALAPELVEK MELYEKNEK A BETARTÁSA AJÁNLOTT:
1. Mivel sok új bevándorló van/lesz a tagok között, fokozott figyelmet fordítsunk a felelősségteljes tanácsadásra. Kérjük, hogy az információkat előbb ellenőrizzétek. A rossz tanácsnál még az is jobb, ha nincs tanács.
2. Ne továbbítsunk olyan hivatkozást (linket), amely tömeghirdetés (spam) vagy vírust illetve trójai vagy kémprogramokat rejthet.
3. A csevegés jó dolog, de a teljesen magán jellegű információkat, kérjük mellőzni.
4. A netikett szerint a nagybetűk folyamatos használata kiabálást jelent, ezért korlátozzuk a használatát.
EBBEN A CSOPORTBAN NEM MEGENGEDETT:
1. az olyan hirdetések, hirdetmények megosztása, mely árut szolgáltatást tartalmaznak (kivételt képez, ha a hirdetés konkréten kapcsolódik egy adott beszélgetés tartalmához, illetve olyan új információt tartalmaz, mely a csoport tagjainak jelentős részét érinti, - vagy az esetben, amikor az admin. előzetesen a közzétételéhez hozzájárult).
2. A "lájk-vadász" tartalmak megosztása.
3. Az úgynevezett „cuki” tartalmak megosztása.

 




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...