Követeljük a fideszes bűnözők teljes körű elszámoltatását és büntetőjogi felelősségre vonását!

Dániel IMPI Péter izraeli sztárjogász , az ördög ügyvédje

/ #5757

2022-02-04 22:24

Egyre bővül azon önkormányzatok és cégek sora, akik bejelentették, hogy szabadság vagy táppénz nélkül is engedélyezik dolgozóik számára, hogy részt vegyenek a keddi általános sztrájkon, amely a nők elleni családon belüli erőszakra hívja fel a figyelmet.

Először csak négy nagyváros, Tel-Aviv, Haifa, Rishon Lecion, Beer-Sheva önkormányzata jelentette be, hogy támogatja a sztrájkot, de mostanra számos zsidó és arab település vezetői is áldásukat adták arra, hogy dolgozóik részt vegyenek a tiltakozó gyűléseken. A jeruzsálemi önkormányzat elviekben támogatja a kezdeményezést, de még nem született meg a döntés, hogy engedélyezik-e a keddi munkabeszüntetést.

November 25-én a Nők elleni erőszak nemzetközi napján több száz nő vonult fel Tel Avivban a családon belüli erőszak és a szexizmus ellen tiltakozva.

A hangulatot fokozta, hogy a kormány november végén úgy döntött, elutasítja azt az ellenzéki javaslatot, amely a nők elleni erőszakkal foglalkozó parlamenti bizottság felállítását javasolta, és a témát miniszteri hatáskörbe utalta.

Bár az idei költségvetésben 250 millió sékelt különítettek el a nők jogainak védelmére, a gyakorlatban ennek alig 10 százalékához jutottak hozzá a témával foglalkozó különböző non-profit szervezetek. A tiltakozáson több parlamenti képviselőnő is részt vett, többek között Merav Michaeli, Tamar Zandberg és Tzipi Livni, akik a kormány szigorúbb fellépését sürgették a családon belüli erőszak és a nők elleni gyilkosságok ügyében.

 




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...