Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#6026 Re: Re: Re:

2016-04-09 09:01

#6023: - Re: Re:  

Továbbra is tévedésban vagy!!

A tájékoztató nem az 5.2 pont módosításra, hanem a tv. 1. § (1) bekezdésére hivatkozik! Az pedig azt mondja ki, hogy a tv. hatálya nemcsak Hruria kötvényeire terjed ki, hanem a kapcsolt vállalkozásnak minősülő befektetési szolgáltató, vagyis a QUAESTOR Értékpapír Zrt. ingatlan kötvényeire is.

Ezt fejti ki a Kártalanítási Alap számítással kapcsolatos tájékoztatója :

Miért vonták le a kárrendezési összeg kiszámítása során olyan kötvények hozamát is, amelyek a felszámolás időpontjában már nem voltak az értékpapírszámlán? A Kárrendezési törvény alapján nemcsak a felszámolás időpontjában az értékpapírszámlán meglévő kötvényekre, hanem a jogosult által korábban vásárolt valamennyi, a Quaestor cégcsoporthoz tartozó társaság által kibocsátott kötvényre tekintettel 2008. január 1. után jóváírt hozamot le kell vonni a kárrendezési ellenérték meghatározásakor. A jelzett időpontot (2008. január 1.) követően a Quaestor Ingatlan Kötvény és a Quaestor Financial Hrurira Kft. kötvényprogramja keretében kibocsátott kötvények esetében történt hozamjóváírás, tehát ezek a hozamok kerültek levonásra a kárrendezési összeg kiszámításakor.” 

Válaszok


Vendég

#6030 Re: Re: Re: Re:

2016-04-09 09:53:05

#6026: - Re: Re: Re:  

 Az ingatlan kötvénynél a Q. Pénzügyi Tanácsadó Rt. a kibocsátó és a forgalmazó Q. Értékpapír Rt az adásvételi szerződés szerint


Vendég

#6031 Re: Re: Re: Re:

2016-04-09 10:12:26

#6026: - Re: Re: Re:  

Lehet hogy én egy hülye vagyok, és tévedek, de ez amit írsz ferdítés. De védjed nyugodtan őket.

"... tv. hatálya nemcsak Hruria kötvényeire terjed ki, hanem a kapcsolt vállalkozásnak minősülő befektetési szolgáltató, vagyis a QUAESTOR Értékpapír Zrt. ingatlan kötvényeire is."

Két dolog, amiben Te tévedsz. Olvasd végig a törvényt, és pontosan értelmezd.

Egyik:

A Törvény pontosan: "1. § (1) A törvény hatálya azokra az ügyletekre terjed ki, amelyeknél az ügyfél jognyilatkozata a kibocsátó - a társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény szerinti - kapcsolt vállalkozásának minősülő, e törvény hatálybalépésének napján felszámolás alatt álló befektetési szolgáltató által értékesített kötvény (a továbbiakban: kötvény) vásárlására irányult..."

A QÉpZrt. a felszámolás alatt álló befektetési szolgáltató, aki a kibocsátó Hruria Kft kapcsolt vállakozásaként a Hrurira Kft kötvényeit értékesítette. Én a Hrurira QFH kötvényeiből vásároltam A QÉPZrt-től, tehát ezekre az ügyletekre terjed ki a törvény hatálya. Hogy lehet ezt másképp értelmez?

Másik:

Nincs olyan, hogy Quaestor Értékpapír Zrt. ingatlankötvényei. Nekem a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. ingatlankötvényei voltak (ami talán valamikor 2002.-ben indult)

 

A Kártalanítási Alap tájékoztatója pedig nem a 2015. évi CCXIV. törvényre, hanem saját Kárrendezési Szabályzatukra utal, annak is a február 17-i módosított 5.2 pontjára, amibe belerakták a Q Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-t

 

A KRESZ szerint lakott területen belül 50 km/óra a megengedett sebesség, de anyukám megengedte, hogy 70-el menjek.

Anyuka nem írhatja felül a KRESZ-t. A Kárrendezési Alap szabályzata sem írhatja felül a törvényt.

Nem lehetne belekeverni az elszámolásba korábbi, ingatlankötvény hozamait, főleg, hogy az én töbször is elismert követelésem  a Hrurira QFH kötvényeire vonatkozik.