A Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola tiltakozása

Quoted post

Vendég

2016-04-26 18:20

Egyszerűen érthetetlen amit a közoktatásban a kormány művel.
Koncepciózusan akarnak mindent tönkretenni.

Válaszok

Vendég

#40 Re:

2016-05-13 14:20:30

#1: -  

10 évig tanítottam a Kisképzőben, matematikát. Végig osztályfőnök is voltam.  Matematika-fizika szakos középiskolai tanár vagyok.  Végig  osztályfőnökként is szolgáltam a középfokú oktatást a Kisképzőben. Természetesen, mint osztályfőnök, és egyben mint mat-fiz. szakos tanár, rendszeresen látogattam osztályaimnak szakóráit is.

A hospitálások alkalmából is  tapasztalhattam, hogy  EL   NEM   LE HET   KÉPZELNI  A  SZAKOK   tanítását fizika, kémia,  biológia, stb tárgyak  oktatása nélkül !!!

Továbbá, a  XXI. században, a bennünket körülvevő világot, hogyan  érthetné meg a középfokú oktatásban részt vevő,  "érettségit" szerző magyar honpolgár,  természettudományi tárgyak oktatása nélkül !!!

Úgy-e nemcsak "gombokat nyomogató" felnövekvő nemzedékkre van szüksége Magyorországnak????

Szüksége van  Magyarországnak, ahogy Széchenyi fogalmazott, a kiművelt emberekre: "kiművelt emberfők sokasága egy nemzet hatalma" (Széchenyi István)

Lehetőséget kell adni minden tehetséges  magyar polgárnak felsőfokú tanulmányok folytatására is!!!

Tisztelt  Döntésthozók!  Mint már többen a hozzászólók közül megfogalmazták: nem tantárgyak eltörlésére van szükség, hanem észszerű tananyag csökkentésre!!!

Bartha Gyöngyi tanár