Kizárólag az énekelni/zenélni tudó személyek énekelhessenek/zenélhessenek fizetségért!

Quoted post

Vendég

2016-10-20 10:30

A lényeg az fiatal barátom, hogy a jazz zenész koncertezzen, a pop zenész koncertezzen, a klasszikus zenész koncertezzen, a rap zenész koncertezzen stb de a vendéglátóban semmi keresnivalója csak is kizárólag a kategóriával rendelkező zenésznek. Demjén Ferenc szerinted ne énekeljen mert 70 éves? az ország egyik legjobb énekese. Kukkancs bele a kategória vizsga követelményébe és akkor megérted miről beszélek. Csak az 50 kötelezőben + ( 200 szabadon választott dal ) benne van minden stílus ami minden műfajt átölel a klasszikus darabtól, latin, jazz, pop, rock stb pl egy kék Duna keringő ami 5 hangnemben van vagy egy ciszmol keringő fejből kell tudni Te eltudnál játszani Dave Brubektől egy take five? ( 5/4-ben ) Azt hiszed mi nem játszunk mai modern zenét? Emlékszem Sopronban, hajolj bele a hajamba stb, pont ezért kell megtanulni minden műfajt, hogy széles reperoárja legyen a kategóriás zenészeknek. Ami pedig a hangulattaremtést illeti szerintem neked fogalmad sincs róla ha egyáltalán játszottál már vendéglátóban. Az kétségtelen, hogy a mai fiatal zenészek nagyon tehetségesek de Te csak játszd a pabokban a barátoknak és a csinos ismerős lányoknak ( 3 sörért ) azt a 20 dalt amit egy éve gyakoroltok a zenekaroddal és villogj a sármos kinézeteddel ez így van rendjén. Azt hiszed Mi kategóriás vendéglátó zenésznek születtünk? Mi is tudunk más játszani de ezt a hivatást választottuk és ezt tiszteletben kéne tartani mindenkinek. Sok kategóriás zenész nagyon örül Fülöp Adrián petíciójának bízunk benne, hogy érvényt tudunk szerezni a hivatásunknak.

Válaszok

krimós

#87 Re:

2016-10-20 11:31:14

#86: -  

Bocs haver, de szerinted hány embert szokott érdekelni a Kékduna keringő 5 hangnemben? Max. báli szezonben egy-két sznob p.csát.

Nekem nincs értelme semmilyen vizsgakövetelményekbe belekukkantanom, csak azért sem, mert évek óta nincs ilyen vizsga, tehát emiatt is értelmetlen. Ellenben, mint étterem tulajdonos, azt látom, hogy ha mondjuk 50 000 Ft-ért leszerződtetek egy akár egynótás zenekart, mint sztárvendég, lenyom egy negyedórás playback-et, arra az estére már két héttel előtte minden asztal foglalt, akkor meg le fogom őket szerződtetni. Te hiába zenélnél egész délutántól hajnalig ugyanennyiért, ha nem töltöd meg a helyet. 

Szerinted engem érdekel hány dalt és hány hangnemben tudsz eljátszani, esetleg vörös diplomával végeztél a zeneakadémián? Nem! Engem az érdekel, hogy ugyanazért a pénzért ki hoz be több vendéget! Ha a 3 sörért haveroknak játszó fiúk több vendéget hoznak be, akkor kitörölheted a papíroddal és a ciszmol keringőddel, mert nem foglak szerződtetni.

Engem, ahogy a vendéglátósok többségét, hidegen hagy a papírod. Két dolog fontos: Ha fizetek érted, akkor mennyivel nő a forgalmam és mennyibe fáj az nekem, hogy te ott vagy, kitermeli-e a hely a te fizetésedet. Ahogy már többször és többen leírtuk fentebb, ez a piacgazdaság és ez a piac törvénye. Neked és az irigy haverjaidnak meg ezt kéne tiszteletben tartani! 

Ha én a srácokat választom a parkból, akkor a srácokat választom a parkból. Ez szuverén jogom! Ha a srácok a parkból 3 sört kérnek a zenélésért, akkor ennek őszintén örülök, mert az én nyereségem lesz az, ami a többletforgalmon bejön. 

Demjén Ferencet pedig nem kell egy lapon emlegetni egy névtelen kocsmazenésszel, mert csak a koruk közös, az elsőnek neve van, a másodiknak meg papírja és ez utóbbiért nem fognak bejönni a vendégek.