Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

#3501

2015-08-14 06:23

Pertársaságot kell szervezni jónevű ügyvédekkel.


Vendég

#3502 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-08-14 06:28

#3500: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Jogos. Mintha nem kellene vissza a pénz 32ezernek. Mert senki sem kapott vissza 100 %-ot. Sőt!  Vagy ennyire bíznak az AB döntésében??

vendég

#3503 híradó MTI

2015-08-14 06:53

 kb 13.06-tól    http://www.mediaklikk.hu/video/hirado-m1-1930-2015-08-13-i-adas/

mintha puhulna a kormány hozzáálása, korrektebb, de még mindig sikál, arról nem beszél, hogy van aki semmit sem kapott!!!

Már emlegeti a készfizető kezesség módosítását, de sok a hat-het!!!-talán alakul valami...De A DEMONSTRÁCIÓKAT FOLYTATNI KELL!!-Nem lehet megállni elaludni, mert megint lesikálnak bennünk!-így minden nap szóba kerülünk!

EZ KELLEMETLEN már a kormánynak, ezt az irányvonalat kell folytatni!

Természetesen mennek a beadványok, tiltakozások a media felé is!!!

 

 


Vendég

#3504

2015-08-14 07:12

 A 3497, 3498 bejegyzés alapján remélhetőleg oda is megy e-mail! köszönjük!!

vendég

#3505 Kálmán Pikó István

2015-08-14 07:40

Sajnos a mai demonstáción személyesen nem tudtam megjelenni (dolgoznom kell, nem lehetek folyamatosan szabadságon), de eljuttattam oda a beszédem, amit a feleségem olvasott fel. Ezúttal megosztom itt is, hogy azokhoz is eljusson, akik szintén nem tudtak valami ok miatt ott lenni:

Szíjjártó Péter miniszter személye miatt gyűltünk ma a Külügyminisztérium előtt össze. Az ő szerepe a Quaestor botrányban ugyanis nem megkerülhető. A külügyminiszter személyében köti össze a kormányzatot a Tarsoly Csaba féle bűnözői körrel, illetve az alvilággal. Számtalan fotón szerepel együtt Tarsoly Csabával, a mai demonstráción is szeretnénk majd neki egy ilyen fotót egy vadonatúj tarsolyban átadni neki, néhány további kérdés kíséretében.

A fényképeken látható összefonódás ugyanis csak az egyszerűbben áttekinthető részét jelenti a kormányzati bűnözők és a Tarsoly Csaba képviselete alvilági bűnözői körök közti átfedésnek. Nem beszélhetünk ugyanis elkülönült bűnözői körökről, pont a külügyminisztérium illetve a kormányzat szimbiózisát feltárni szándékozó kérdések körüli titkolózás mutatja, hogy igenis van itt rejtegetni való, máskülönben nem lenne értelme a titkolózásnak.

Kezdjük rögtön a leggyanúsabbal, a Külügyminisztérium háttércégei pénzének kivonásával közvetlenül a Quaestor bedőlése előtt. A Magyar Nemzeti Kereskedőház 3.8 milliárd Forintot vont ki a Quaestorból a csődöt megelőző napon, soron kívül, a szokásos 48 órás várakozási idő mellőzésével. Tette ezt akkor, amikor a mi, kisbefektetők már akkor se tudtuk kivenni a pénzünket, még ha ki is vártuk a 48 órát. Emlékeztetnék itt a Népszavában a napokban megjelent információra, amikor kisbefektetők már az első kamucsődöt megelőzően, március 5-én sem tudtak hozzájutni a pénzükhöz.

Mindeközben viszont a Kereskedőház sikeresen kivont 3.8 milliárdnyi készpénzt egy 5 milliárd Forintnyi likviditási alappal rendelkező cégből. Ez az egyetlen tranzakció önmagában elégséges ahhoz, hogy egy a Buda-Cash bedőlése utáni ideges helyzetben csődbe juttasson egy Quaestor méretű céget még akkor is, ha nem lettek volna hamis kötvénykibocsátások.

A Kereskedőház állítólag magyar állampapírokat tartott a Quaestornál. Állítólag, mert pont ez az első gyanús momentum. Ugyanis a Kereskedőház készpénzt kapott vissza, nem állampapírt. Mi értelme lett volna eladni az állampapírt, és készpénzt visszautalni? És egyáltalán mi értelme volt ennek a sürgősségnek a tranzakció körül? Ha a kormányzat nem tud a hiányzó kötvényekről előre, akkor még egy csőd esetén sem kell félnie. Ha az államkötvények megvannak, azt egy felszámolási eljárás során maradéktalanul visszakapja. Ennek az ügyletnek így nincs értelme.
Az egész tranzakció viszont rögtön más megvilágításba kerül, ha a Magyar Kereskedőház pénzét nem állampapírban, hanem vagy Quaestor Hruria kötvényben tartották, vagy pedig kézpénzben, és ebből (meg a győri önkormányzat pénzéből) próbálták fedezni a hamis kötvények miatt tátongó lyukat. Mindehhez még fel kell tételezni azt is, hogy minderről tudtak a kormányzatnál és a Külügyminisztériumnál.

Felállíthatunk tehát két feltételezést:
- Nem államkötvényekben volt a Kereskedőház pénze, és
- a kormányzat tudott is erről, és legalábbis sejtette a Quaestornál folyó manipulációt a hamis kötvényekkel.

Így viszont rögtön egy olyan képet sejthetünk, ami logikus, szemben a külügyminiszter és a kormányfő egymásnak is ellentmondó nyilatkozataival a Quaestor kamucsőd bejelentése utáni napokban. Ha ugyanis tudott a kormányzat és a külügyminiszter arról, hogy nem állampapírokban van a Kereskedőház pénze, és tudott a Quaestornál folyó manipulációkról, az rögtön megmagyarázna egy csomó dolgot.

Megmagyarázná azt,
- hogy miért kellett sürgősséggel kivonni a Kereskedőház pénzét,
- hogy miért készpénz érkezett, nem pedig állampapír,
- hogy miért nem lepődött meg a Kereskedőház azon, hogy készpénzt kapott, és egyáltalán miért egy készpénzes számlaszámot adott meg a tranzakciót kezdeményező, nem pedig egy értékpapírszámláét, holott a kettőnek még a hossza is különböző, vagyis egy számítógépes rendszerbe való rögzítésnél még véletlenül sem keverhetőek,
- hogy miért akkor dőlt be a Quaestor, amikor bedőlt (megszűnt a hamis kötvények létét eltakaró állami tőkeinjekció), és
- hogy miért nem vonta vissza a Külügy a botrány kirobbanásakor azonnal Tarsoly Csaba diplomata útlevelét. (Kellemetlen tanúvá vált, hátha lelép a diplomata útlevéllel, és így a kormányzat számára kényelmetlen kérdéseket nem lesz kinek feltenni.)

Van tehát egy gyanú, ami alól a Külügyminisztérium egyszerűen tisztázhatná magát, ha nyilvánosságra hozná azt, hogy ki, mikor és pontosan milyen szövegezéssel kérte a Kereskedőház milliárdjainak visszautalását a Quaestor bedőlését megelőző napon. Egy ilyen információ nyilvánosságra hozatala nyilván a Külügyminisztérium érdeke is lenne, ha ez őt tisztázná a fent felvetett gyanú alól.

Viszont nem hozza nyilvánosságra. Közérdekű adatkérés volt az ügyben, amiben pont ezt az információt szerette volna megtudni a kérdező. A Kereskedőház visszautasította a közérdekű adatigény megválaszolását. Emiatt a kérdező dr. Péterfalvi Attila adatvédelmi biztoshoz fordult, aki felszólította a Magyar Nemzeti Kereskedőházat, hogy adja ki ezt az információt. A Kereskedőház ezt az adatvédelmi biztos kérésére sem teljesítette, ezért perben leszünk kénytelenek kikényszeríteni ennek az adatnak a kiadását.

Felmerül a kérdés, hogy miért nem adja ki a Kereskedőház ezt az információt, ha ez adott esetben pont őt tisztázná a gyanú alól. Nyilván azért, mert ez az információ éppenhogy nem tisztázná a Külügyminisztériumot és háttércégét, hanem pont terhelő információt tartalmaz. Más logikus magyarázat nincs, ellenkező esetben nyilvánvalóan a Külügy és háttércége magát védendően önként, kérés nélkül is nyilvánosságra hozná ezt.

Nem teszi, és ez a gyanút erősíti. A gyanút, hogy a Külügyminisztérium és a kormányzat sokkal többet tudott vagy sejtett a Quaestornál folyó csalásról, mint amennyit nyilvánosan beismer.

Ezért vagyunk ma itt. Követeljük, hogy
- Hozzák nyilvánosságra azt az üzenetet, amiben a Kereskedőház a pénzének visszautalását kérte a Quaestortól a csőd előtti napon.
- Nyilatkozzon a külügyminiszter úr arról, hogy mióta és honnan ismeri Tarsoly Csabát.
- Nyilatkozzon a Külügyminisztérium arról, mi indokolta azt, hogy a Quaestor üzemeltessen az állam nevében külföldi kereskedőházakat és vízumközpontokat. Milyen alapon választották ki pont a Quaestort erre a feladatra?
- Nyilatkozzon a külügyminiszter arról, hogy figyelembe vette-e azt a külföldi kereskedőházak és vízumközpontok működtetésének a Quaestor botrány kirobbanásakori felmondásánál azt, hogy ezzel a Quaestor vagyon egy részét értékteleníti el, és ezáltal az egyébként is nehéz helyzetbe került károsultaknak okozott kárt növelte. Nem lett volna helyesebb valamilyen megállapodás során a Külügynek átvenni ezeket az intézményeket, és a vételárat a Quaestor károsultak kártalanítására fordítani?
- Nyilatkozzon a külügyminiszter arról, hogy nem ő az állítólagos Tarsoly féle megvesztegetési listán százmilliós nagyságrendű kenőpénzt elfogadó kormányzati politikus.

A külügyminiszter Quaestor botrány kirobbanása utáni nyilatkozataiban rejlő ellentmondások önmagukban elegek lennének arra, hogy a lemondását követeljük. Ehhez jön még az, ami majd közérdekű adatigénylésünk bírói úton történő kikényszerítése után kiderül.

Külügyminiszter úr, mondjon le!

 
 

Vendég

#3506 Re: Kálmán Pikó István

2015-08-14 08:18

#3505: vendég - Kálmán Pikó István  

 Kedves István!

Engem, nem is a lemondása érdekel. Maradjon. De adják vissza az ellopot milliárdokat, amit mi fizettünk be. Nem véletlenül hozták a Q-törvényt, olyan lóhalálában. Hanem, hogy nehogy kiderüljön valami. Amit mi továbbra is firtatni fogunk, ha netalán az AB kedvezetőtlen döntést hozna. Ezt a hozzászólást, amit én élőben hallottam, el kéne küldeni 1-2 helyre!! Mielőbb!

Köszönettel rendületlen fáradozásaiért, egy sorstársa.


Vendég

#3507

2015-08-14 08:42

Egy év és négy hónap verejtékes küzdelemmel járó felújítások után, végre megpihenhet egy kicsit Szijjártó Péter, ugyanis a Bors szerint  lakhatóvá vált az a luxusvilla, amelyet ugyan családi segítséggel, de egy gondos spórolással jellemző időszakot követően sikerült tavaly megvásárolnia. 

index


Vendég

#3508

2015-08-14 10:39

08. 14. 10:56Quaestorosok milliárdjaira fáj az állam fogaHir24

 

Ha nem az eddig odaadott fiktívről lenne szó 6 alatt, hanem a 6 és 30 közötti később átadandóról, akkor bizonyára sokan belemennének, mert az azt jelenti, ha lejár az államkötvény, megkapják a pénzüket.

Nekem egyébként nem írt a Kincstár.

vendég

#3509 klubrádió hallgatni!

2015-08-14 14:19

http://www.klubradio.hu/klubmp3/klub20150813-075900.mp3 Éva Himmer 9.40-től

István Kálmán-Pikó a Klub rádióban 19.19-től :
http://www.klubradio.hu/klubmp3/klub20150813-182852.mp3

vendég

#3510 debreceni tüntetés!

2015-08-14 14:22

Demonstráció a Quaestor-törvény betartásáért és a 32 ezer Károsult teljes kártalanításáért

2015. augusztus 19., 14:00

Debrecen, Csapó u. 30 Fórum Bevásárló Központ előtt


Vendég

#3511 Re: debreceni tüntetés!

2015-08-14 14:48

#3510: vendég - debreceni tüntetés! 

 Sok károsult már lemondhatott a pénzéről, ezért semmit sem hajlandó tenni. Pedig az lenne a minimum, hogy legalább a debrecen környékiek mind elmennének a demonstrációra, kifejezve ezzel, hogy nem hagyjuk magunkat, és igenis követeljük vissza a pénzünket. Nem jött az olyan könnyen, hogy most meg önként dalolva lemondjunk róla.

Sokan szégyellik magukat, hogy quaestor károsult lett belőle. De kérdem én, biztos, hogy nekünk kell szégyelni magunkat? Annak kell szégyelnie magát aki ezt tette velünk, nekünk akkor kell szégyenkeznünk, ha otthon maradunk és nem teszünk semmit. Ennyire kényelmesek nem lehetünk.

Nem hagyjuk!!!

vendég

#3512 Debrecen tüntetés!!!

2015-08-14 16:34

Kéremszépen létezik napszemüveg, kalap, esernyő, a kutya sem ismeri fel, eljes inkognitóban, mint a mi pénzünk!


Vendég

#3513 Re: Debrecen tüntetés!!!

2015-08-14 17:38


Vendég

#3514 Re: Kálmán Pikó István

2015-08-14 19:03

#3505: vendég - Kálmán Pikó István  

Ehhez csak annyit fűznék hozzá , hogy 3.8 milliárd Forintnyi állampapír eladásának ( ha igaz, hogy abban volt a külügy pénze) nyomának kellene lennie. Az nem úgy van hogy csak hopp eladtuk és kész ! Ki, mikor, hol és kinek értékesítette ? Erről hol vannak a dokumentumok ? Gondolom ezt a tranzakciót nem tudják igazolni.


Vendég

#3515 Re:

2015-08-14 19:05

#3507: -  

 És akkor még ott van a balatonedericsi hatalmas villaház az erdőnyi telken, ami szintén Petike tulajdona. Igaz, egyszer nyilatkozta, jó befektetései vannak, onnan a sok lé. Akkor is irritáló volt ez a megjegyzése, hát még most, hogy már sejtéseink vannak, milyen befektetései lehettek! Egy független vizsgálóbizottság kellene a QUESTOR  ügy rejtelmeinek kiderítésére, mert eltussolnak mindent!


Vendég

#3516 Re:

2015-08-14 20:46

#3507: -  

 Emlékezzünk  arra,  hogy  2 éve  amikor  hivatalos  jövedelmével  nem  igazolható  módon

 

több  tízmillios  vagyon  gyarapodás  miatt  vonták  kérdőre  mit  válaszolt  "Szijjártó "  "minden rendben  jó  befektetéseim  voltak  "  !!!

Kivel  üzletelt  már  akkor  "Szijjártó  "  ?????????

 

 

     

 

 


Vendég

#3517

2015-08-15 10:09

Meg a többiek, akikről még nem esett szó! Hova tűnt az általunk befizetett 150 milliárd Ft. Az anyagmegmaradás elve szerint az anyag nem vész el, csak átalakul. Ez esetben mivé? A számítógépes rendszerben ennek nyomon követhetőnek kéne lennie. Igaz, volt egy hónapjuk különböző manipulációkra, mint pl. a tulajdonosváltás egy 8 osztályt végzett balekra, de biztos, hogy valahol hibáztak, s egyszer csak kiderül az igazság.


Vendég

#3520 Re: MTI

2015-08-16 03:30

#3519: - MTI 

 kb 10 perctől


Vendég

#3521 Re: Re: MTI

2015-08-16 08:05

#3520: - Re: MTI 

 Érdekes, már szó sem esik az Alkotmánybírósági döntésről.  Azt tartom szörnyűnek, hogy nem csak a kívűlállók, hanem a károsultak egy része is azt hiheti, hogy szeptemberben megkapja majd a még hiányzó pénzét. Aztán újfent jön a nagy pofáraesés. Ez pszihológiai háború, amit ellenünk folytatnak. 


Vendég

#3522 Re: Re: Re: MTI

2015-08-16 08:25

#3521: - Re: Re: MTI 

 Ezért kellenek a tüntetések és a tüntetéseken elhangzó beszédekben felhívni a figyelmet ezekre a sejtésekre, illetve arra, hogy a károsultak átlátnak ezen a "pszichológia háborún" és egyebeken. Hogy ne gondolják, hogy teljesen hülyét csinálhatnak belőlünk és hiszünk ezeknek az elaltató nyilatkozatoknak.

A tüntetések mindegyike kapott szerencsére sajtót és volt lehetőség nyilatkozni is, ahol újra ki lehetett fejteni a félelmeinket. Ez ezután is így lesz,  hisz a sajtó  ebből él. Köszönöm Évának és Istvánnak, ha sikerrel járunk, nagy részük lesz benne.

vendég

#3523 DEBRECEN TÜNTETÉS!!! Talpra Magyar!

2015-08-16 11:07

Uraim és Hölgyeim!-és külön kedves NYugdíjas, esetleg 65 év feletti ingyenesen utazók!

KÉRÜNK MINDENKIT? HOGY A KÖZÖS ÜGYÜNK érdekében jöjjenek demonstrálni, adjanak hangot nemtetszésüknek!

A kormány nem akar fizetni!-csak akkor lesz hajlandó lépni, ha kényszerítjük!-higgyék el!

Kálmán Pikó István, Himmer Éva és a többiek kihajtják a lelküket értünk, annyit tegyenek meg, ez a minimum, hogy képviselik Magukat, ha szeretnék visszakapni az ellopott pénzüket!

 

vendég

#3524 DEBRECEN TÜNTETÉS!!! Talpra Magyar!

2015-08-16 11:10

Demonstráció a Quaestor-törvény betartásáért és a 32 ezer Károsult teljes kártalanításáért

szerda, 14:00

Debrecen, Csapó u. 30 Fórum Bevásárló Központ előtt

kata1977

#3525 Re: Re: DEBRECENI DEMONSTRÁCIÓRA JELENTKEZNI!

2015-08-16 15:58

#3461: - Re: DEBRECENI DEMONSTRÁCIÓRA JELENTKEZNI! 

Eddig akik a facebookon konkrét busszal való utazásra jelentkeztek, 12-13 fő. Így két lehetőség van, vagy egy kisebb busz - vagy több autóval összeszerveződni. Az előzetes kalkulációnál a buszos részvételt 4000ft/fő költségre számoltuk, ami akkor tud pontosabb lenni, ha látjuk a konkrét jelentkezők számát. A találkozó bizonyosan valamely központi helyen lenne indulás és érkezés tekintetében is, és az is bizonyos, hogy egész napos program, hiszen 14 órakor kezdődik Debrecenben a program. Kérem, ha lehet, ma estig jelezzenek vissza a kata1977 kukac freemail pont hu mail címre, ha eldöntötték hányan jönnének! Köszönöm szépen!