Tiltakozás a védőnői méhnyakszűrés ellen
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) Tiltakozás a védőnői méhnyakszűrés ellen petíció automatikusan generált fórumtémája
Csepel |
#1512016-06-18 13:55Egy védőnőnek nem lesz olyan gyakorlata, mint egy orvosnak, hát hasonló okokból nem mennék hozzá, ahogy kezdő fogorvos helyett is inkább tapasztaltat választ az ember. |
Vendég |
#152 Re: Re:2016-06-18 15:30Kedves Kolléganő!Nekem erős kétségem van,hogy Védőnő aki ilyet ír.Részemről inkább a béremelésről mondok le (bár nagyon nem szeretnék,mert akkor sokan pályát módosítanak),de én egy minimális esélyét sem akarom megadni,hogy egy ember miattam haljon meg.Én mint védőnő, nem a kolléganőimhez fogok menni szűrésre, pedig tudom lelkiismeretesen végeznék munkájukat.Azt is tudom,hogy mindent el fognak követni,hogy mindenki ilyen szűrésre elmenjen, de KOMPLEX szűrésre, amit a hozzáértő nőgyógyászok végeznek, megfelelő gyakorlattal és megfelelő szaktudással. |
Vendég |
#1532016-06-18 16:05Egyetértek a védőnők álláspontjával! |
Vendég |
#1542016-06-18 18:50Legalàbb évente egyszer menjen el egy nő nőgyógyászhoz... mert sajnos nem járnak rendszeresen a nők! |
Vendég |
#155 Re: Fejezzék be!2016-06-18 20:14#118: Citológus - Fejezzék be! Pontosan. Hungarikumok vagyunk. És nem csak az Ön által vázolt "problémákról" csevegünk a kismamákkal, kis-és nagyobb gyermekekkel. Továbbá, a pontos adminisztrációra való készségünk - bocsánat - megalázó így kiemelve, mert pontosan ez az egyik súlyos hiba a munkánkban, hogy az adminisztráció mindenek felett áll. Ha Ön ilyen tudós, nyilván tisztában van egy védőnő munkaköri kötelességeivel, feladataival. ( Ja, nem, szerintem....) Egyébként képzelje: invazív beavatkozást NEM végezhet védőnő egyébként, a főiskolán eddig nem is tanították meg, és vagyunk páran, akik nem eü szakközepet végeztünk. 30 (!) kenet levételétől pedig senki nem lesz profi ebben sajnos. Nem így kellene a méhnyakrák ellen harcolni, mert így nem lehet. Lehet, hogy kevesebb méhnyakrákos fog meghalni, de kicsit több petefészek-és meéhtesti daganatos, akik azt hitték, h ezzel a szűréssel minden rendben is lesz a továbbiakban. (Mert attól, hogy én elmondom a tanyasai, nőgyógyásznál 10 éve nem járt nőnek, h ezek után azért még menjen már be a városba, mert ez nem rákszűrés, lehet, hogy még majd el is küld melegebb éghajlatra, hogy akkor mivégre tárta szét a lábát???Nekünk eddig is feladatunk volt a szűrővizsgálatra irányítás, annak a tudatba vésése, hogy FONTOS az egészségünk, mert következményei lesznek, ha nem jár nőgyógyászhoz az édesanya, nagymama, vagy egy fiatal lány. Ha tudná, mire van a védőnői szolgálat, tudná ezt is. Ezt természetesen lehet még jobban is csinálni nyilván, de azért érdekelne, hogy az egészségnevelés-fejlesztés területén mit tud felmutatni. Pontosítanék még. Van, aki önként vállalta, és van, aki "szolíd" erőszak miatt végezte el a képzést. És nekem, akinek eszemben sincs elvégezni, mert nincs gusztusom a gyakorlathoz sem (nem, nem finnyás vagyok, csak ehhez nincs gyomrom), bizony fenyegetésnek hangzik az is, hogy adott idő letelte után rendelkeznem KELL a végzettséggel. (Ezt Ön lehet, h nem tudja, de olvasson utána...) Az anyagi részét meg hagyjuk talán...300ft nettó /kenet az Ön szerint a pluszmunkáért egészen dícséretes? Akkor végezze Ön. Ennyiért. Én ennél többért sem szeretném.
|
Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)
2016-06-19 03:51- Date of removal: 2016-06-19
- Eltávolítás oka:
Luxamine |
#157 Re: Pozitív vélemény a VMP-ről...2016-06-19 06:30#17: Pozitív vélemény - Pozitív vélemény a VMP-ről... Végezd csak nyugodtan,de hidd el a megfelelő felvilágosítás után senki nem fogja igényelni a védőnő ezen tevékenységét. Nálam biztos nem.... Ennyi feladat mellett ,ha minőségi munkát és nem mennyiségit végez az ember,nem tud még évi "tizenpárat" sem beszorítani. A gyerekem az első az óvodában reggelente és az utolsó délután... Nekem a családom fontosabb így köszönöm ebből és az egész védőnő szakmából elég volt. Ne legyen már ennyire sokrétű ez a szakma,nem ez volt régen. Viszont mi vagyunk az egyetlenek szerintem akiknek pici pénzért mindent le lehet myomni a torkán. Egy gyári munkás többet keres és nincs rajta ekkora felelősség. Már várom az első olyan médiában elhangzó sztorit, hogy xy petefészek daganatban halt meg,pedig a védőnőnél járt szűrésen!hidd el a kutyát nem fogja érdekelni hogy te nem azt szűrted. Sok sikert hozzá! |
Védőnő / 40 éve |
#158 Re: Re:2016-06-19 07:43A " citológus" hozzá szólása egy dilettáns megnyilvánulás!Akinek van rálátása, ismerete a védőnők tevékenységére nem adna közre ilyen véleményt!Vállalja már fel a levételt 300 Ft-ért, a kenet így azonnal a laborjában lenne, még a posta költségét is megspórolná!Köszönjük a "vállalását", ezzel hozzásegíti a védőnőket, hogy a továbbiakban is a diplomájuknak megfelelő munkát végezzenek. Fontos! a 300 Ft adóköteles bevétel! |
Vendég |
#1592016-06-19 10:54Azért írtam alá a peticiót,mert nagyon is felelőtlennek tartom,hogy védőnők végezzék a szűrést. |
Vendég |
#1602016-06-19 11:56Egyetértek a petícióval. A leírtakhoz annyit tennék még hozzá, hogy a védőnő és az anyák kapcsolata más minőségű, nem lenne jó belekeverni a kenetvételt, rontaná a bizalmi viszonyt. |
Vendég |
#1612016-06-19 13:25Nem vagyok védőnő, de van védőnő ismerősöm.Nem értek egyet, mert nem teljes körű a szűrés és nem az ő hatáskörükbe tartozik. |
Vendég |
#1622016-06-19 13:33A Védőnő feladata elsősorban a gyermekvédelem! Tanácsadóként segíti az újdonsült Anyukákat. Nem nőgyógyász orvos! |
Nő |
#1632016-06-19 13:37A Védőnő feladata elsősorban a gyermekvédelem! Tanácsadóként segíti az újdonsült Anyukákat. Nem nőgyógyász orvos! |
Vendég |
#1642016-06-19 14:39Nem szeretném, ha a védőnőknek kellene végezni a méhnyakszűrést! Egyetértek a petícióval! |
Védőnéni78 |
#1652016-06-19 17:46Egy hatalmas területű, 290 fős gondozotti létszámú körzet, folyamatos helyettesítés és egy másodállás mellett nem szeretném még ezt is végezni! Sokszor fordul elő, hogy jóval 5 óra után is még körzetben vagyok, reggel fél 8-kor már tanácsadást tartok. Nem is beszélve arról, hogy mekkora a felelősség! Mi van, ha egy nem megfelelő mintavétel miatt nem veszünk észre időben egy elváltozást? Emberi életekkel játszani több, mint felelőtlenség! Ha kötelezővé teszik a védőnői méhnyakszűrést, akkor leszek másodszor, de immár végérvényesen pályaelhagyó! :-( |
Vendég |
#1662016-06-19 18:03Valóban a védőnőknek sok egyéb tennivalója van! A nőgyógyász feladata, hogy a vizsgálatot becsületesen elvégezze és ez nem nem csak kenetvételről szól! |
Vendég |
#1672016-06-19 18:51Nevetseges felvetes. Ez nem vedonoi feladat. Van eleg dolguk igy is. |
Vendég |
#1682016-06-19 19:27Azért írtam alá, mert teljesen egyetértek a megfogalmazott peticióval. 6 éve nem dolgozok már, a problémákat nagyon látom és rettentően idegesítenek. A védőnőknél egy a biztos, hogy Csordás Ágnes és a többi...25 éve stabilan ott van, de senkik, szakmailag, emberileg semmik!! |
Vendég |
#1692016-06-19 20:36Aki kitalálta ezt annak üzenném hogy küldje az anyját végőnőhöz rákszűrésre.... ezt is csak egy pasi találhatta ki... |
Vendég |
#1702016-06-19 23:01nem a védőnők feladata! |
Vendég |
#1712016-06-20 07:39Végezze el az, akinek Colposcop, UH-diagnosztikai ismeretek vannak a bírtokában, mellesleg vállalja az eredmények kiértékeléséért a felelősséget az, aki a kombinált teszteket elvégezte. Elvégre ezért van a nőgyógyász. A védőnő meg foglalkozzon a szociális és a régi kompetenciák szerinti feladatkörével ami így is túl sok szerintem. |
Vendég |
#172 Re: Re:2016-06-20 11:55A komplex képzés 3nap+ 30 db kenetvétel!!!!!!!!!!!!!!!!Se több se kevesebb. Miért kell becsapni a nőket hogy ez elég? Ennyi alapján hogy bízzanak a védőnőben?Meg mi ez , "hogy sok orvos sem tudja olyan jól,mint ők ""milyen orvosról beszél nőgyógyászról? |
Vendég |
#1732016-06-20 13:13Egyetértek! |
Vendég |
#1742016-06-20 14:13Én sem akarnék olyan feladatot ellátni, amely nem az általam választott szakma sajátja! Nem a vedono feladata , hanem a nogyogyogyasze, aki doktor!!! Minden nő saját felelőssége a saját élete, menjünk el évente szűrésre!!! |
Vendég |
#1752016-06-20 16:09És ha egy ilyen szűrés után kérek egy komplex nőgyógyászatit is, akkor pedig úgy tudom fizethetek érte, mert a TB meghatározott időintervallumonként csak egyet támogat. |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
NEM KÉRÜNK AZ EINSTANDBÓL! Ne legyen az Árpád Gimnázium a Közszolgálati Egyetem Gyakorlóiskolája!
1327 Létrehozva: 2024-12-06
A kulturális, zenei és közösségi életért
1211 Létrehozva: 2024-12-18
Hadd maradjon meg a ZÖLDIKE KLUB!
635 Létrehozva: 2024-12-16
Petíció a csepeli Fenyves óvoda fennmaradásáért
1180 Létrehozva: 2024-11-25
Lakossági tiltakozás Harkány városában az építményadó-mentesség kivezetése ellen
398 Létrehozva: 2024-12-02
Halasszák el az ügyfélkapu megszüntetését!
384 Létrehozva: 2024-12-09
NE ZÁRJA BE A MAGYAR POSTA CSEPELEN A KIRÁLYERDEI ÉS A CSILLAGTELEPI POSTÁKAT!
209 Létrehozva: 2024-12-14
Követeljük, hogy a Meta állítsa vissza Toroczkai László törölt profilját!
197 Létrehozva: 2024-12-10
Támogatom, hogy a Fóti Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a számára felújított új épületébe költözzön!
193 Létrehozva: 2024-12-11
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
747 Létrehozva: 2024-11-23
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
316 Létrehozva: 2024-11-21
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1639 Létrehozva: 2024-09-29
Kiállunk Pajor András atya mellett!
124 Létrehozva: 2024-12-06
DIGI szolgáltatások Vámosszabadin
267 Létrehozva: 2024-11-25
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
5156 Létrehozva: 2024-06-21
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
679 Létrehozva: 2024-11-19
Kérvényezni fogjuk Ózdon az éjszakai gyógyszertári ügyelet visszaállítását. Írd alá, hogy támogatod!
88 Létrehozva: 2024-11-29
Közétkeztetés változtatása - XVII. Kerületi Diadal Úti Általános Iskola gyermekeinek szülei
235 Létrehozva: 2024-11-06
Hozzon létre az állam állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
242 Létrehozva: 2024-10-28
Követelünk egy tiszta, átlátható szavazást a debreceni Fészek Lakópark közlekedési rendjéről!
72 Létrehozva: 2024-12-11