Tiltakozás a védőnői méhnyakszűrés ellen
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) Tiltakozás a védőnői méhnyakszűrés ellen petíció automatikusan generált fórumtémája
Vendég |
#762016-06-15 15:37Van olyan védőnő, aki kompetensnek érzi magát, és rábeszélve a pácienst szűr. Fontoskodik, önkényeskedik, a személyes túlkapásait ezzel is fokozza... |
Vendég |
#772016-06-15 15:57Mert úgy gondolom ez nőgyógyász feladat! |
taptam |
#782016-06-15 17:26Soha nem felejtem el az a tévéfelvételt egy híradásból pár éve, amikor egy dunántúli városból (szándékosan nem írom le, hogy hol) a vezető méltatta a védőnői méhnyakszűrést (hát ez milyen nagyszerű és hű és ha....) miközben a háttérben a tárgyalóasztalnál elcsigázott, fáradt, leterhelt védőnők ültek szemmel láthatóan más véleménnyel a témáról. Felháborító, hogy egy diplomás szakember ( egy két vagy több diplomával) több évtizednyi munkával annyit keres mint egy köztisztasági dolgozó - és most nem más szakmát akarok minősíteni, de hol van arányban a tanulásba befektetett munka és tandíj, az idő, a felelősség azzal az összeggel, amit "fizetés" gyanánt kapunk. Szégyen. |
Vendég |
#792016-06-15 17:49Nem értek egyet azzal, hogy védőnők végezzék a méhnyakszűrést! |
Vendég |
#802016-06-15 18:44Szülésznőként, műtősnőként, szakoktatóként az a véleményem, hogy ez nem a védőnők kompetenciája!! Nem áll rendelkezésükre megfelelő ismeret, tárgyi feltétel. Ezért vannak a szakorvosok! |
Vendég |
#812016-06-15 18:59Számomra felháborító, hogy a védőnőkre lőcsölik át ezt a feladatot. Tudomásul kell venni, - hogy ha valaki részt vett már tisztességes nőgyógyászati szűrésen, az tudja- nem egyszerű "kenet levételről "van szó! Nincs hozzá képzettségük, ( nem buták, csak Ők nem erre lettek oktatva!), felszereltség, stb. Az orvosi titoktartásról még nem is szóltam.... |
Vendég |
#822016-06-15 19:28Egyetértek vele. |
Vendég |
#83 Re:2016-06-15 19:54Így van!! Lehetne ezt sokkal hangosabban?? |
Az indítványozók |
#84 A petíció célja2016-06-15 20:19Sokan kérdeztétek, hogy mi a célunk a petícióval. Ha kellő számú aláírás össze fog gyűlni, ki fogunk állítani egy előkészített sajtóanyagot, mely tartalmazni fogja a probléma felvázolását, a petíció szövegét, részletes statisztikai adatokat az aláírásokról (természetesen aki névtelenül írta alá, névtelen is marad), és néhány frappáns idézetet véleményeitekből. Ezután eljuttatjuk a lehető legtöbb nyomtatott vagy online médiának, akik foglalkozni tudnak vele, reményeink szerint cikk vagy riport formájában. Ehhez azonban még gyűjtögetnünk kell az aláírásokat! Kérlek továbbítsátok minél több védőnőnek, egészségügyi dolgozónak és ismerősnek! Köszönjük! |
Vendég |
#852016-06-15 20:54A rákszűrést nőgyógyász által elvégzendő feladatnak tartom ,egyetértek a védőnők tiltakozásával! |
Vendég |
#862016-06-16 03:40Egyetértek vele h nem védőnői feladat körbe tartozik a tevékenység |
Vendég |
#872016-06-16 06:12Lehet, hogy sokan arra gondolnak, hogy csak nem akarjuk végezni, mi akik próbálunk tiltakozni ellene. Én tényleg nem akarom. Elmesélem miért. Évekkel ezelőtt volt egy gondozott anyukám, akit kiszűrtek méhnyakrákkal (nem védőnő 30 kenet levétele után, hanem egy "hozzá értő" nőgyógyász szakorvos). Megműtötték, átesett egy csomó kezelésen, majd meghalt pár hónap múlva petefészekrákban. Hátrahagyva két gyermeket félárván. Azért, mert a sok kezelés, vizsgálat közben az orvosának/orvosainak eszébe sem jutott egy kismedencei ultrahangvizsgálatot végezni. Aki védőnőhöz megy nőgyógyászati rákszűrő vizsgálatra annak az esetleges petefészek, méhtestdaganatát biztosan nem fedezik fel!!!! Mert erre biztosan nem kap képzést a védőnő!!! |
Vendég |
#882016-06-16 06:19Valahol muszáj meghúzni a határt, mert a következő az lesz, hogy ha már behívjuk az anyukát, hívjuk be az apukát is, és akkor mehet a prosztata és egyéb urulógiai vizsgálat is... |
Vendég |
#892016-06-16 06:57Mert egyetértek vele |
Vendég |
#902016-06-16 07:03Egyetértek vele |
Vendég |
#912016-06-16 09:17Mert nem a védőnő dolga a vizsgálat hanem az orvosé. |
Vendég |
#922016-06-16 11:14Mert úgy gondolom, mimdenkinek meg van a maga feladat köre! |
KUPORKA |
#932016-06-16 11:16Teljesen fel vagyok háborodva az egész OTH hozzáállásán, és teljesen felháborít mindenféle szakmai szervezet (MESZK, EDDSZ, MAVE) hozzáállása is. Amikor védőnőnek jelentkeztem, illetve amikor megkaptam a diplomámat, ez sehol nem szerepelt a feladataim között, én nem erre vállakoztam. Nagy a teherbírásunk, mindig birkamód elvégezzük az újabb feladatokat, de itt most nem arról van szó, hogy pl. az óvodás korú gyereket az ovi helyett a tanácsadóban szűrjük, szülő jelenlétében. Ez teljesen más dolog, nem lenne gyomrom hozzá. Így sem napi 8 órát dolgozunk, ezt mégis mikor kellene csinálnunk? És ami miatt most nagyon DÜHÖS vagyok, az az, hogy most küldött az ÁNTSZ-es vezető védőnő egy felhívást, hogy jelentkezzünk a képzésre, mert 2018. december 31-ig igazolnom kell, hogy elvégeztem a képzést. Hiába mondják el minden értekezleten, hogy szerintük nem lesz semmi ebből, meg hogy a nagyvárosokban ennek értelme sincs, szépen a hátunk mögött készítik elő az átverésünket. A jelentkezési lap elméletileg egy előzetes igényfelmérés, de nincs olyan opció, hogy én ezt nem szeretném elvégezni. Mialatt ti az aláírást gyűjtitek, ők már szervezkednek a hátunk mögött. Nyilván az EU euromilliókat adott erre, és eredményeket kell felmutatni, de sokkal járhatóbb út lenne, ha az önkéntességet forszíroznák, terjesztenék ki. Így sem napi 8 órát dolgozunk, ezt mégis mikor kellene csinálnunk? A szülésznő hallgatókat várandósgondozás gyakorlatra küldik a védőnői tanácsadókba, a védőnő meg méhnyakszűrést végez? Nem kellene ennyire összemosni a 2 szakmát. Ha már egyszer a szülésznők megtanulják megvizsgálni a várandósT, miért nem őket tanítják meg a méhnyakszűrésre? Elindul majd a szülésznői várandós gondozás valaha? És lesz felszerelt rendelőjük? Meg minket is felszerelnek majd vizsgálóággyal, meg hűtővel, meg sterilizáló berendezéssel? ENNYIRE SOK PÉNZ VAN AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN? Ha már ott lesz a szülésznői rendelés, nyugodtan elvégezhetik a méhnyakszűrést is, én örömmel megszervezem, mert a prevenció ezen a területen számomra a népegészségügyi szűrőprogram szervezése, nem pedig ELVÉGZÉSE!!!! |
Vendég |
#942016-06-16 12:39Van erre külön szakember. Védőnő nem tud pontos diagnózist felállítani. |
Vendég |
#952016-06-16 12:46méhnyakszűrés egységes országos védőnői program egyre több státusz, dokumentáció fizetés emelés 0..... |
Vendég |
#962016-06-16 15:08Mert egyetèrtek a vèdőnőkkel. |
Vendég |
#972016-06-16 16:07Megalapozatlan és kidolgozatlan, szakmai egyeztetés nélküli |
Vendég |
#982016-06-16 17:09Ekkora hülyeséget?! Ha a védőnő vizsgálni szeretett volna nőgyógyásznak megy el szerintem Szegények.... |
fővárosi védőnő |
#992016-06-16 17:10A védőnők túlterhelése most már azt a küszöböt veri, hogy összeomlik a rendszer, mert ennyire sokféle, sokrétű feladatot nem lehet még a legjobb szándék és folyamatos képzés mellett sem végrehajtani. A folyamatos "rápakolás" - azaz újabb feladatok kitalálása pedig sajnos a saját felső-legfelső szinten lévő vezetők (VÉDŐNŐK!) TALÁLMÁNYA ÉS KIVITELEZÉSE Még mindig nem veszik észre - vagy pedig még rosszabb, hogy "játszanak" velünk a saját érdekükben. Felelős, szakmailag hozzáértő kormánytagokon keresztül is "átpréselték". Ma már ennyire sokrétű, sokoldalú és minden ágban hozzáértést igénylő feladatot ellátó szakember valószínűleg már nem is létezik a védőnőn kívűl. A várandós ellátás, a korai fejlesztés felismerése, irányítás, iránymutatás, segítség adás, életvezetési útmutatás, a gyermekek életkor szerinti szűrővizsgálata a problémák megbeszélésével - az egyre inkább nagyobb számban jelentkező szociális, drog, alkohol és munkavégzés hiánya miatti tevékenységek és adminisztrációs feladatok, kapcsolattartások a megfelelő háttérintézményekkel és a helyi fölösleges "kitalációkról" nem is beszélve - egyre több és több időt kér, igényel a magas körzetlétszámokkal a védőnőtől. Aki mindenkinek szeretne a legújabb tudásanyag birtokában és a legnagyobb empátiával segíteni, ellátni. Ez mégtöbb feladattal és ugyanezzel a létszámmal nem kivitelezhető. Hozzátéve, hogy a méhnyakrákszűrés a nők "becsapását" jelenti, mert nem teljeskörű vizsgálatot takar. Kisebb helységekben és ellátható létszámmal még elképzelhető, de városokban és a fővárosban létjogosultsága nincs. A jövőre nézve pedig e többletfeladat nélkül is városokban elkpzelhetőnek tartom a specializálódást és az ún. Védőnői Gondozási Centrumok létrehozását is /mivel egyre kevesebb nő választja a védőnői hivatást/. Természetesen a Védőnői protokollok teljeskörű átgondolására van szükség a társadalom "mozgásához" alakítva. |
Vendég |
#1002016-06-16 18:02A petíció minden egyes pontja helyt álló. |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
NEM KÉRÜNK AZ EINSTANDBÓL! Ne legyen az Árpád Gimnázium a Közszolgálati Egyetem Gyakorlóiskolája!
1327 Létrehozva: 2024-12-06
A kulturális, zenei és közösségi életért
1211 Létrehozva: 2024-12-18
Hadd maradjon meg a ZÖLDIKE KLUB!
635 Létrehozva: 2024-12-16
Petíció a csepeli Fenyves óvoda fennmaradásáért
1180 Létrehozva: 2024-11-25
Lakossági tiltakozás Harkány városában az építményadó-mentesség kivezetése ellen
398 Létrehozva: 2024-12-02
Halasszák el az ügyfélkapu megszüntetését!
384 Létrehozva: 2024-12-09
NE ZÁRJA BE A MAGYAR POSTA CSEPELEN A KIRÁLYERDEI ÉS A CSILLAGTELEPI POSTÁKAT!
209 Létrehozva: 2024-12-14
Követeljük, hogy a Meta állítsa vissza Toroczkai László törölt profilját!
197 Létrehozva: 2024-12-10
Támogatom, hogy a Fóti Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a számára felújított új épületébe költözzön!
193 Létrehozva: 2024-12-11
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
747 Létrehozva: 2024-11-23
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
316 Létrehozva: 2024-11-21
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1639 Létrehozva: 2024-09-29
Kiállunk Pajor András atya mellett!
124 Létrehozva: 2024-12-06
DIGI szolgáltatások Vámosszabadin
267 Létrehozva: 2024-11-25
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
5156 Létrehozva: 2024-06-21
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
679 Létrehozva: 2024-11-19
Kérvényezni fogjuk Ózdon az éjszakai gyógyszertári ügyelet visszaállítását. Írd alá, hogy támogatod!
88 Létrehozva: 2024-11-29
Közétkeztetés változtatása - XVII. Kerületi Diadal Úti Általános Iskola gyermekeinek szülei
235 Létrehozva: 2024-11-06
Hozzon létre az állam állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
242 Létrehozva: 2024-10-28
Követelünk egy tiszta, átlátható szavazást a debreceni Fészek Lakópark közlekedési rendjéről!
72 Létrehozva: 2024-12-11