Mondj nemet a József Attila-szobor áthelyezésére!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) Mondj nemet a József Attila-szobor áthelyezésére! petíció automatikusan generált fórumtémája
Vendég |
#2012011-10-24 17:08Nem csak azért ragaszkodom a Duna-parti szoborhoz, mert 33 éve 5. kerületi lakó vagyok és számtalan emlékem helyszíne volt a szobor, de magyartanárként is fontosnak tartom, hogy ehhez az életszerű és nagyon jól sikerült alkotáshoz (az ilyenből egyébként Budapesten elég kevés van sajnos) oda lehessen vezetni a diákokat. Maximum a Boráros tér közelében tudnám még elképzelni ugyanezt a szobrot (természetesen a Duna-partján, a rakodópart alsó kövén), hiszen az volt József Attila egyik meghatározó élettere. De önkényes megszüntetését felháborítónak találnám. |
Vendég |
#2022011-10-24 17:30 aláírásomat adom ,mert gyűlölöm az önkényt.Most csak szobrokat akarnak eltüntetni, holnap talán a könyveket is.Nem hittem,hogy az életemben még egyszer felrémlik a diktatúra lehetősége.Nem akarom ! |
Vendég |
#2032011-10-24 17:31Emlékszem arra, amikor a III.kerületben a képviselők közös erővel semmisítettek meg egy egyébként remek szobrot több milliós kárt okozva a kerületnek. |
Vendég |
#2042011-10-24 18:42Tiltakozom a József Attila szobor áthelyezésének tervezete miatt!! |
Vendég |
#2052011-10-24 19:11NEM!!!!! |
pancsa |
#2062011-10-24 19:28"Igazán csak itt mosolyoghatsz, itt sírhatsz. Magaddal is csak itt bírhatsz, óh, lélek!! Ez a hazám." (József Attila) "Nehéz olyan országban élni, ahol az embereknek nincs humorérzékük, de még nehezebb ott élni, ahol az életet csak humorérzékkel lehet elviselni." (Bertolt Brecht) |
Vendég |
#207 votipeti2011-10-24 19:43Hogy lehetne József Attila ott érdemes költő, ahol Awas Albert az udvari rímfaragó ? |
Vendég |
#2082011-10-24 20:01A DUNÁNÁL 1 A rakodópart alsó kövén ültem, néztem, hogy úszik el a dinnyehéj. Alig hallottam, sorsomba merülten, hogy fecseg a felszin, hallgat a mély. Mintha szivemből folyt volna tova, zavaros, bölcs és nagy volt a Duna. Mint az izmok, ha dolgozik az ember, reszel, kalapál, vályogot vet, ás, úgy pattant, úgy feszült, úgy ernyedett el minden hullám és minden mozdulás. S mint édesanyám, ringatott, mesélt s mosta a város minden szennyesét. És elkezdett az eső cseperészni, de mintha mindegy volna, el is állt. És mégis, mint aki barlangból nézi a hosszú esőt - néztem a határt: egykedvü, örök eső módra hullt, szintelenül, mi tarka volt, a mult. A Duna csak folyt. És mint a termékeny, másra gondoló anyának ölén a kisgyermek, úgy játszadoztak szépen és nevetgéltek a habok felém. Az idő árján úgy remegtek ők, mint sírköves, dülöngő temetők. 2 Én úgy vagyok, hogy már száz ezer éve nézem, amit meglátok hirtelen. Egy pillanat s kész az idő egésze, mit száz ezer ős szemlélget velem. Látom, mit ők nem láttak, mert kapáltak, öltek, öleltek, tették, ami kell. S ők látják azt, az anyagba leszálltak, mit én nem látok, ha vallani kell. Tudunk egymásról, mint öröm és bánat. Enyém a mult és övék a jelen. Verset irunk - ők fogják ceruzámat s én érzem őket és emlékezem. 3 Anyám kún volt, az apám félig székely, félig román, vagy tán egészen az. Anyám szájából édes volt az étel, apám szájából szép volt az igaz. Mikor mozdulok, ők ölelik egymást. Elszomorodom néha emiatt - ez az elmulás. Ebből vagyok. „Meglásd, ha majd nem leszünk!...” - megszólítanak. Megszólítanak, mert ők én vagyok már; gyenge létemre így vagyok erős, ki emlékszem, hogy több vagyok a soknál, mert az őssejtig vagyok minden ős - az Ős vagyok, mely sokasodni foszlik: apám- s anyámmá válok boldogon, s apám, anyám maga is ketté oszlik s én lelkes Eggyé így szaporodom! A világ vagyok - minden, ami volt, van: a sok nemzedék, mely egymásra tör. A honfoglalók győznek velem holtan s a meghódoltak kínja meggyötör. Árpád és Zalán, Werbőczi és Dózsa - török, tatár, tót, román kavarog e szívben, mely e multnak már adósa szelíd jövővel - mai magyarok! ... Én dolgozni akarok. Elegendő harc, hogy a multat be kell vallani. A Dunának, mely mult, jelen s jövendő, egymást ölelik lágy hullámai. A harcot, amelyet őseink vivtak, békévé oldja az emlékezés s rendezni végre közös dolgainkat, ez a mi munkánk; és nem is kevés. 1936. június |
Vendég |
#2092011-10-24 20:12Ezt már nem hagyjuk.Remélem van annyi jó izlésü ember ebben a kis Országban,aki eljön és élő láncot alkotunk,ha mégis megakarják tenni. |
nyugger |
#210 Re:2011-10-24 21:03Nagyon remélem, hogy egyszer, ezeket a pökhendi, gőgős, naftalin gondolkodásu urakat hajuknál fogva fogják kirángatni a parlamentből, mint a nemzet megrontóit. |
Vendég |
#2112011-10-24 21:18- József Attila - GYÖNYÖRŰT LÁTTAM Gyönyörűt láttam, édeset, elképzeltem egy gyenge rózsát. Elbámészkodtam s rám esett, mint nagy darab kő, a valóság. Ám ez a kő is képletes. A legjobb, ha mindent kimondok. Igy oktatnak ügyeletes és tanulságos napi gondok. Lám, ösztönöm helyes nyomon járt, amikor bejött az ember. „Kikapcsolja a villanyom” - ez zúgott bennem, mint a tenger. A kés ott volt az asztalon - éppen a ceruzám hegyeztem - ha ezt az embert leszurom, tudom, mindennel kiegyeztem. El voltam keseredve. Hát. Minden sötét és szomorú lesz. Állat védheti otthonát; hanem másfajta háború ez. Fegyvert ragadni gyengeség: megöl az ellenség és megver s elszáll rólam a kedves ég. Jogállamban a pénz a fegyver. A hadviselés itt ma más. A hős a kardot ki se rántja. Bankó a bombarobbanás s mint fillér, száll szét a szilánkja. Igy okoskodtam s jónapot kivánva elhuzódtam oldalt s este a nyájas csillagok rámnevettek a teli holddal. 1937. július |
Vendég |
#2122011-10-24 22:13Végtelenül felháborítana, ha hozzányúlnának József Attila korszakos jelentőségű szobrához, ami minden jellemzőjével, szimbolikájával a létező legjobb helyen van és BÁRMI MÁST tennének a helyére, az számomra elfogadhatatlan!!!!!T I L T A T O K Z O M |
Vendég |
#213 Re:2011-10-24 22:23 |
Vendég |
#2142011-10-24 23:04Netán Rogán Antal úrnak is továbbítani kéne az aláírásokat, hiszen ő az V.kerület polgármestere, és eddig bizonyos ügyekben (Tarlóssal való együttműködés megtagadása) elég karakánnak bizonyult |
Vendég |
#2152011-10-25 00:00Ezentúl Tisza István nézi, mint úszik el a dinnyehéj?! |
Vendég |
#216 Re:2011-10-25 01:34A rendezési koncepció tegye lehetővé, hogy a Kossuth téren maradjon!
Az a "koncepció", hogy az 1944-es állapotot kell visszaállítani, teljesen indokolatlan, hiszen nem volt az egy dicsőséges állapot. De ha mégis valaki ezt dédelgeti, akkor várja azt is, hogy időnként átsétál a téren Horthy kormányzó őfőméltósága, esetleg Gömbös Gyula, sőt Szálasi testvér. Hajrá magyarok! |
Vendég |
#2172011-10-25 08:03Érthetetlen, tolerálhatatlan, amit a nevünkben tesznek ,- helyreállítás?! címén.. Az én nevemben, ha kérdeznek,- maradjon József Attila! |
Vendég |
#2182011-10-25 09:26Védjük meg a szobrot, csaknem mindenkinek kedves és szeretett költőről van szó. |
Vendég |
#2192011-10-25 10:23Ha már a jövőnket nem tudják jobbá tenni, legalább a múltunkat hagyják békén! |
Vendég |
#2202011-10-25 10:48Kikérem magamnak, hogy az én nevemben elvigyék a helyéről a szobrot. Az én nevemben senki ne nyilatkozzon. Én ennek a kormánynak nem adtam soha semmire megbízást és nem is fogok. Én az 1/3-ba tartozom. Engem nem vertek át, én tudtam, hogy ez lesz, ha bizalmat szavazunk nekik. Emberek, ébresztő, nálatok mikor veszítik el a bizalmukat? |
Vendég |
#2212011-10-25 11:43KISFONTOS1937D C MB R3 ... self - murderer - vers ... : JÓ ZSEF AT TI LA ... sínen ... : 21 gramm ... : N plusz RGY |
Vendég |
#2222011-10-25 12:39Károlyi Mihály szobrának tervezett eltávolítását is ellenzem. |
Vendég |
#223 Re:2011-10-25 12:39 |
Vendég |
#2242011-10-25 12:48Szép lassan visszahoznak mindent, ami a Horthy korszakban volt, rövidesen nyilván feállítják Gömbös emlékművét is. Ezzel szemben olyan költő, mint József Attila, a maga proli származásával, szókimondásával és az önkényuralommal való tudatos szembenállásával, nem fér bele a világképükbe. József Attila szobra maradjon ott, ahol van ! Dr Sziklai János ügyvéd |
nyugger, aki vidéki |
#225 Re:2011-10-25 14:55Ők lenézik a prolikat és a nyugdíjasokat, lásd: panelproli, nyugger, stb. Ha kicsit mélyebben belenéz a származásukba, legtöbbjük őse ha nem is a panel, de a proli kategóriába tartozott. Ezen nincs mit szégyellni, ezek tények, csak letagadni nem kellene Tegnap már én is tiltakoztam Károlyi Mihály szobrának eltávolítása ellen, én sem tartom helyesnek. A ma fröcsögő véresszájú, büszke jobbosok a lába nyomához nem érnek. Kivétel erősíti a szabályt, de itt senki semmit nem erősít. |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
NEM KÉRÜNK AZ EINSTANDBÓL! Ne legyen az Árpád Gimnázium a Közszolgálati Egyetem Gyakorlóiskolája!
1323 Létrehozva: 2024-12-06
Petíció a csepeli Fenyves óvoda fennmaradásáért
1180 Létrehozva: 2024-11-25
A kulturális, zenei és közösségi életért
1105 Létrehozva: 2024-12-18
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
747 Létrehozva: 2024-11-23
Hadd maradjon meg a ZÖLDIKE KLUB!
616 Létrehozva: 2024-12-16
Lakossági tiltakozás Harkány városában az építményadó-mentesség kivezetése ellen
398 Létrehozva: 2024-12-02
Halasszák el az ügyfélkapu megszüntetését!
372 Létrehozva: 2024-12-09
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
316 Létrehozva: 2024-11-21
DIGI szolgáltatások Vámosszabadin
265 Létrehozva: 2024-11-25
Közétkeztetés változtatása - XVII. Kerületi Diadal Úti Általános Iskola gyermekeinek szülei
235 Létrehozva: 2024-11-06
NE ZÁRJA BE A MAGYAR POSTA CSEPELEN A KIRÁLYERDEI ÉS A CSILLAGTELEPI POSTÁKAT!
202 Létrehozva: 2024-12-14
Támogatom, hogy a Fóti Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a számára felújított új épületébe költözzön!
193 Létrehozva: 2024-12-11
Követeljük, hogy a Meta állítsa vissza Toroczkai László törölt profilját!
184 Létrehozva: 2024-12-10
Korcsolyapályát Egerben! 2024
189 Létrehozva: 2024-11-20
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
679 Létrehozva: 2024-11-19
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1601 Létrehozva: 2024-09-29
Kiállunk Pajor András atya mellett!
122 Létrehozva: 2024-12-06
A YETTEL mobilinternet/hanghívás szolgáltatásainak javítása Vámosszabadin
114 Létrehozva: 2024-11-25
Kérvényezni fogjuk Ózdon az éjszakai gyógyszertári ügyelet visszaállítását. Írd alá, hogy támogatod!
88 Létrehozva: 2024-11-29
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
5152 Létrehozva: 2024-06-21