Követeljük a fideszes bűnözők teljes körű elszámoltatását és büntetőjogi felelősségre vonását!

Évfolyamelső dániel O1G BILIS IMPI péter politika szakértő

/ #3004 Fidesz-ellenoldali konglomerátum lassan emberöltőnyi időszakra visszatekintő elhúzódó válságállapotb

2021-08-25 15:29

„Einstein szerint őrültnek lenni nem jelent mást, mint újra és újra megismételni egyazon cselekedetet, és ettől mindig más és más végeredményt várni. Játsszunk el a gondolattal, hogy a 2006 óta tartó – immár másfél évtizedes – őrületéből talán előbb-utóbb még a hazai ellenzék is kikezelhetővé válik egy újabb vereség hatására” – folytatódik a cikk, amelynek következő markáns állítása az, hogy „a hazai ellenzék nem nyerte meg a 2019. őszi helyhatósági választásokat”.

„A fővároscentrikus véleményvezér értelmiség elemzéseiben megfeledkezik arról, hogy a budapesti kerületek túlnyomó többségét a Borkai-botrány hatására ugyan váratlanul ténylegesen elvesztette az állampárt, azonban a kormánypárti jelöltek ennek ellenére 45 százalék körüli támogatottságnak örvendhettek, ami nemzetközi összevetésben egy magát nemzeti-konzervatívként definiáló gyűjtőpárt szempontjából rendkívül kedvező eredmény egy világvárosban. Emellett fontos kiemelni, hogy az ellenzék még az egyetemi városok többségében se tudott fordítani az eredményen, hiszen Debrecen, Kaposvár, Veszprém, Zalaegerszeg, Sopron, Békéscsaba, Nyíregyháza, Győr, Székesfehérvár, Kecskemét vezetése felsőoktatási központi szerepe ellenére továbbra is kormánypárti maradt” – indokol Pétervári.

Baloldali Jobbik és Bibó István

Továbbá ahol sikerült nyerniük két éve az ellenzéki pártoknak, ott sem rózsás a helyzet: a szerző úgy látja, hogy „a 2019 őszén helyben hatalomra kerülő heterogén egyesületi és egyéb pártszövetségi formációi folyamatos belső működési zavaroktól terhelten kormányozzák a megszerzett helyhatóságokat”.

Pétervári továbbá felrója a balliberális oldalnak, hogy máig nem végezte el a 2002–2010 közötti szociálliberális kormányzati időszak értékelési munkálatait,

pedig ez elengedhetetlen lenne a társadalom többsége számára hiteles program megalkotásához.



Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...