Elegünk van Parászkából!

Quoted post

Vendég

#408 Re: Re:

2016-02-13 10:06

#404: Kozma Szilárd - Re:  

Nagyon tetszett a véleménye, és nagyon szeretnék egyetérteni vele, mert én sem vagyok ballib. Csak sajnos az a szomorú, hogy teljesen megalapozatlan ez a vélemény, mert semmilyen reprezentatív felmérés nem készült az erdélyi magyarok politikai nézeteiről. A választások ezt nem tudják tükrözni, mert kizárólag jobboldali, konzervatív, néppárti jellegű, esetleg kereszténydemokrata értékeket képviselő pártok közül választhatnak az erdélyi magyarok (RMDSZ, MPP, EMNP). Mivel ezek egyike sem képvisel vállaltan baloldali vagy liberális értékeket, ezért valójában halvány lila fogalmunk sem lehet róla, hány erdélyi magyar szimpatizál baloldli vagy liberális értékekkel, ideológiákkal. Következésképp az a matekezés, amit Ön itt produkált, teljesen spekulatív.
Az meg egy abszolút csacskaság, hogy az erdélyi magyar sajtó ballib lenne (szerencsére). Messze a legtöbb helyi és megyei lap eleve jobboldali értékrendű minden tekintetben (elég sok újságot ismerek), elég csak a vezércikkeket elolvasni a Háromszéktől, a Brassói Lapokon, a Bihari Naplón és a Nyugati Jelenen át a Szatmári Friss Újságig vagy akár a Bányavidéki Új Szóig.

Baloldali vagy liberális szemléletű gondolatok kizárólag országos szintű lapokban jelennek meg, elvétve (Parászka is fehér holló, vagy ha tetszik, fekete bárány a rádiónál, ETV-nél, stb.). Több tucat erdélyi magyar sajtóorgánum létezik, benne több száz újságíró dolgozik - ebből Parászka 1%-ot sem tesz ki. Szóval újra lehet számolni azt az "egészséges arányt", persze, majd ha tudjuk, hány baloldali érzelmű erdélyi magyar van pontosan...

Válaszok

Zsombor Ferencz
A petíció szerzője

#410 Re: Re: Re:

2016-02-13 10:15:24

#408: - Re: Re:  

Kiindulópontnak használja ezt a 2012-es kimutatást :-), amely az erdélyi magyarok pártopcióit tartalmazza.

http://itthon.transindex.ro/?cikk=16265

Kozma-Joó Viola

#413 Re: Re: Re:

2016-02-13 10:45:23

Miután tehát kiderült, hogy ön valótlanságokat állít: "semmilyen reprezentatív felmérés nem készült az erdélyi magyarok politikai nézeteiről." és hamis alapon a másik ember reális ismereteit nevezi spekulánsnak, miközben a témában halovány lila tájékozottsági gőze sincs, hagy írjam le én is a megfigyeléseimet, illetve a ön nagymértékben naiv vagy talán szándékosan hamis véleményét illető cáfolataim sorát:

- Ha Boróka csak egy fehér holló, akkor miért közöl vele kapcsolatosan pozitívan, elfogult, még az igazságot is elrejtő sőt kétértelmű kijelentésekkel a védelmében hazudozó cikkeket a Maszol, a transindex, És a Krónika is?... Egy a székelyeket nyomorultozó, leállatozó, velük szemben mindenféle perifériára került csoportoknak a pártját fogó, a székelyeker mindig mindenhonnan csak támadó és direkt a támadási pozíciókat vadászó.

- Másrészt úgymond jobboldali vagyok, vagyis nemzeti öntudattal rendelkező ember, de nincs amit nézzek az Erdélyi Tv-ben, mert egy ilyen műsort sem találtam, évek óta állandóan csak a mellébeszélés megy... Ja, és hogy a csudába lenne jobboldali értékrendőű a Marosvásárhelyi székhelyű Erdélyi tv miközben a 2013-es Székely menettel alig volt hajlandó foglalkozni, ahelyett is valami rémunalmas mellébeszélős műsorok mentek közben - szégyen és gyalázat. Az más kérdés, hogy mivel az erdélyi magyarok jobboldali értékrendűek, ezért ezek a média-orgánumok csak úgy maradhattak meg EDDIG (ilyen látszat magyar-érzelmű, tipikusan RMDSZ-es formában) hogy magukat szintén jobboldalinak hazudták, de egy dolog az, aminek vallják magukat és más a gyakorlat. És az erdélyi média túlnyomórészti baloldaliságát még lehetne számtalan bizonyítákkal alátámasztani, mint pl. az, hogy az Erdélyi tv sem volt hajlandó megközelítőleg helyes adatot mondani a székely meneten résztvevő óriási számáról, hanem annak töredékét (kb.: negyedét) hazudta csak a tv nézők számára!

Kozma Szilárd

#414 Re: Re: Re:

2016-02-13 10:55:07

Kedves Uram - hölgyem, esetleg két nemű megtisztelőm!  (Hogy ezek a nagyokos - tudósok, miért nem mernek, ha nem is a becsületes nevüket, de legalább egy, a nemüket jelző álnevet felvállalni, hogy azon szólíthassuk meg őket...?)  

Négy gyermekes családom eltartása mellett ugyan, nem rendelkezek annyi idővel, hogy legalább egy akkora tájékozottsággal rendelkezhessek mint ön. De, úgy néz ki, hogy ezzel is úgy jártam, mint a magyar nyelvvel: mivel soha nem tanulhattam (iskolában, egyetmen), már író-költő koromban is olyan metefizikai igazsá-tartalmakat fedeztem fel benne, amiket nem csak a nyelvészek (filológusok) képtelenek voltak felfedezni, de az internetet később elborító, nyelvészi, vagy történészi diplomával rendelkező misztikusok sem fedeztek fel a mai napig. És azt, hogy a a gyakorlati valóságra, statisztika nélkül is rá lehet érezni, a petíció szerzéje által fel tett, hatalmas mértékű Fidesz-preferenciát jelző, remélhetőleg statisztikai grafia tökéletesen jelzi. A Fidesz ugyanis, tudomásom szerint elkötekezetten és határozottan jobb oldali pért.

Ami az ön által örvendetes hírnek, és ön szerint nekünk rózsaszínű optimizmusra okot adó, erdélyi magyar lapokban megjelenő vezércikkek által jelzett jobboldaliságot illeti, nos, az én egészen kis térségi megfigyeléseim szerint, ezekkel éppen úgy állunk, mint az RMDSZ-nek a választási igéreteivel. - Gondolom elég lesz röviden ecsetelnem: Nagy hazafiság és lobogó nezeti-nemzetiségi szívek harca, csindatatta bumm - bumm, aztán választások után menetrendszerűen be áll a sürű néma csend. Sőt. Az így megnyert választások után, az RMDSZ át megy helyi diktatórikus akna-munkába, és a helyi maffiákkal zletel, a többi pártok egy - két százalékos helyi tanácsi jelenlétével, vagyis azok véleményével és undítványaival abszolút nem foglalkozik, úgy el nyomja, mit hajdan a román kommunista párrt a nem létező ellenzéket.

Szerintem kedves uram, hölgyem, esetleg két nemú megtisztelő, eléggé tisztességtelen volt az ön részéről ez a ravasz, fél-tudpmányoskodó, a statisztikai adatok nem ismeretére hivatkozó, valóságferdítés, amikor mindannyian tudjuk, higy mi is tulajdonképpen a gyakoralti valóságban a helyzet. Hogy mi is tulajdonképpen? Mondom: Csíkszaredában pl., mind a két laptól távoznia kellett azokak, akik nem fújták a liberális többség nótáját. De még több: Éppen a Boróka székely-állatozásához témát nyújtó, tragikus, Alcsíkiak kontra alcsíki cigányok esetében, a heyli sajtó éppen úgy viselkedett, mint a román rendőrség, és mint az Erdéélyi Magyar Televízó a Marosvásárhelyen tartott Székely Autónómia - tüntetések esetében, amiről már tettem említést korábban. Reális helyszíni valóság-közvetítés helyett semleges általánosságokat közöltek és a tárgyi valóság szerinti igazság kérdésében sunyítottak, lapultak, ha Kászoon, ha Szentmártonon folyt a cigány-balhé. Ez kérem a gyakorlati tény-valóság, és nem az önnak az objektivitás látszatát kelteni kívánó, semleges - tudományoskodása.