Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post

Vendég

#6022 Re:

2016-04-09 07:50

#6021: -  

Egyáltalán, írt valaki az Alapnak, és mit? Hasznos lenne tudni.

Válaszok

Vendég

#6024 Re: Re:

2016-04-09 08:21:37

#6022: - Re:  

Én írtam e-mailt még 1-én, első felindulásban. Nem jött válasz. Viszont tegnap a Kárrendezési Alap honlapjára felkerültek kérdések és válaszok, amik engem elkeserítenek, mert az Alap álláspontja világos, fizetni nem akarnak.

Amit ők kiszámoltak, szerintük az jó. Egyeztetni erről nem fognak, a számítási módról nem nyitnak vitát.

Örülhetünk annak, amit kaptunk a BEVA-tól. Ha nem tetszik, akkor a felszámolási eljárásban lehet beadni az igényeket. A QÉpZrt-hez a fiktív kötvények utáni követelést (akkor ha 6 millió Ft felett volt fiktív kötvény), a Hrurira Kft-hez meg a valós kötvények utáni követelést.

Mindkét esetben kérdéses, hogy mennyi a lefoglalt vagyon, amit majd valamikor értékesítenek és a felszámolás végén marad-e valami a hitelezői igények kifizetésére, mert  a sorban ugye az utolsók vagyunk.

Én a BEVA kártalanításban a 7,9-ből 4,6-ot kaptam. Fiktív kötvény után ennyi járt. QÉpZrt nekem kilőve.

Szerintem a QFH kötvények előtti ingatlan kötvényeim hozamát nem vonhatták volna vissza, de megtették.

Vitatnám, de nincs kivel. Így összesen 3,3 millió Ft-ot vesztettem.

Hrurira felszámolásából szerintem egy fillért nem fogunk látni. Pereskedni évekig? Ki ellen és milyen eredménnyel?

Egyet lehet tenni, nyilatkozni, hogy nem fogadom el az elszámolást. Így nem száll át az Alapra a 3,3 millióm.

Egyetlen esélyt abban látom, ha az Alkotmánybíróság elkaszálja törvényt. De legalább a hozamok ilyen visszavonását.

Na, majd akkor ha lesz új, módosított törvény (ha lesz egyáltalán), akkor még visszajöhet ebből valami.

Vendég

#6028 Re: Re:

2016-04-09 09:12:12

Az FB csoportban olvasható egy ilyen válasz:

Kaptam emailt:
Bemásolom:

A Kárrendezési Alaphoz érkezett megkeresésére hivatkozva az alábbi tájékoztatást adjuk.
Mellékelten megküldjük a kárrendezési összeg kiszámításához hozamadatot szolgáltató Quaestor Értékpapír Zrt. „f.a.” által rendelkezésünkre bocsátott adatok alapján készült részletező kimutatást, amely kötvény fajtákra lebontva tartalmazza a számláján 2008. január 1. után jóváírt bruttó illetve nettó hozamot, továbbá azoknak a kötvényeknek a beszerzési értékét, amelyek a felszámolás kezdetekor az értékpapírszámláján voltak.
Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy a kárrendezési szabályok szerint figyelembevételre került minden olyan hozam, amit a Quaestor cégcsoporthoz tartozó társaság által kibocsátott kötvényre tekintettel az elmúlt 8 évben jóváírtak az Ön számláján. Ebbe az időszakba esett a Quaestor Ingatlankötvények utáni hozamjóváírás is, tehát ha Ön rendelkezett ilyen kötvénnyel, ennek hozamát is tartalmazza a kimutatás.
Amennyiben a kimutatás adatai érdemi eltérést mutatnak az Ön rendelkezésére álló bizonylatokkal, és ennek további vizsgálatát kéri, kifogását továbbítani fogjuk a Quaestor Értékpapír Zrt. „f.a.” felé, azonban ez nem hosszabbítja meg a kérelem visszavonására rendelkezésre álló határidőt. A Kárrendezési törvény által meghatározott számítási módra vonatkozó kifogásokkal azonban az Alap nem tud érdemben foglalkozni.
A kárrendezési eljárás szabályozását a tőkepiac stabilitásának erősítése érdekében vett egyes kárrendezési intézkedésekről szóló 2015. évi CCIV. törvény (továbbiakban: Kárrendezési törvény) tartalmazza. Eljárásunkat e jogszabályi rendelkezések határozzák meg.
Kérjük, hogy szíveskedjék a fentieket kiegészítő tájékoztatásként elfogadni és a kárrendezési ellenérték meghatározását ennek a figyelembevételével megítélni.

Üdvözlettel:

Kárrendezési Alap

Vendég

#6067 Re: Re:

2016-04-11 08:29:10

Április 4-én írtam az info-kukac-karrendezesialap-hu címre e-mailt, hogy nem értek egyet a hozammal és kérem a részletes számítást. Még nem kaptam semmilyen választ.

Ugyanakkor a Vectigalis-nak is írtam, hogy ha elfogadom az Alap kárrendezési ajánlatát, akkor elveszítem-e a további hitelezői igény jogomat, és erre azt válaszolta egy hölgy, hogy "Amennyiben a kártalanítást követően még marad igénye, azt hitelezői igényként bejelentheti. Nem tudok róla (!), hogy a kettő kizárná egymást." Hát szerintem rosszul tudja, elfogadás esetén lemondok a további követelésről, mert az átszáll az Alapra. Jól gondolom?