Elegünk van Parászkából!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Elegünk van Parászkából! petíció automatikusan generált fórumtémája

Kozma-Joó Viola

#451 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-13 18:49

#439: Kozma-Joó páros - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Ő, aki minket nagy fölényesen távoltartott attól, hogy megtudhassuk kilétét, nem átallt a házasságunkon intimitásán viccelődni, s aztán a családi intimitás területére is bepofátlankodott. Még szerencse, hogy őt nem érdekli a vita partner, mint magánszemély, mi is lett volna még akkor - még mire vetemedett volna?...

Kozma Szilárd

#452 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-13 18:55

#450: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Minket nem sikerlt legyőznie... De nem azért mert "idióta" lett volna.

Hanem azért, mert minket képzelt idiótáknak.

Kozma-Joó Viola

#453 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-13 18:56

Hát, ez a Jancsi-juliska nem éppen győzedelmesen távozott, pedig a rutinja megvolt hozzá :D Csakhát igyekezett emberibbnek mutatkozni, és ez korlátolta ám a municiók elhasználásában, becsületére legyen mondva. :D

Vendég

2016-02-13 18:56

Hát azért milyen felháborító már, hogy ezt az egész kezdeményezést ez a 2-3 "érdekes" hozzászóló a személyével meg a megnyilvánulásával teljesen elhiteltelenítette!!! Hol fogják ezt komolyan venni??? Miért csak az ő írásaik vannak itt meghagyva?

Kozma Szilárd

#455 Re:

2016-02-13 19:06

#454: -  

Ez a patíció "ellehetetlenítése miatt" siránkozó 'Vendég", ugyanaz, mint aki az előb még agyőzött és aki azzal állt elé, hogy a piacgazdaságnak az ugyan aletorikus, de valahol mégiscsak logikus törvényei miatt, ez a Patíció, majd arra lesz jó, hogy Bt-nek még nagyobb hírnevet szerezzen és hogy PB-t még jobb pozícióba juttassa. Nem kell bedölni neki.

Egyébként, nekem két kis frappáns hozzászólásom repült a semmibe az imént...Tehát ebben sincs igaza... 

És újra egyébként: nekem valahonnan ismerős, ez a megféltéssel való félelemkeltési és egyben lejáratási trükk... Talám Moliére? 

Nagy a gyanúm, hogy maga Boróka alakoskodik itt az elképesztően kitartó Vendég álneve alatt. Kavarásban, alattomos intrikában ugyanis, mesteri szinteket üt meg, akárcsak a védence.

Vendég

#456 Re: Re:

2016-02-13 19:15

#455: Kozma Szilárd - Re:  

Na, én magukkal nem vitatkozok, csináljanak amit akarnak. Még hogy én... Jó szórakozást...

Kozma-Joó Viola

#457 Re:

2016-02-13 19:31

#454: -  

Ha, ez a hozzászólás marad, akkor kénytelen vagyok válaszolni rá, mert igazságtalan, velem szemben is...

Kezdve azzal, hogy: "Hát azért milyen felháborító már, hogy ezt az egész kezdeményezést ez a 2-3 "érdekes" hozzászóló a személyével meg a megnyilvánulásával teljesen elhiteltelenítette!!!Hol fogják ezt komolyan venni???"

- Micsoda aljas inszinuáció!Mintha bármi probléma lenne a meghagyott hozzászólásaink tartalmával. Szégyentelen, amivel vádaskodik!

Tudja, mit? Szerintem nem is olyan rossz ötlet. Igenis, van bőven szép, értelmes hozzászólás, amit nyugodtan lehet mellékelni majd az aláírók listájához is akár. 

És persze: Mintha ezt a részleget a petíció szerzője nem moderálna nagyon is alaposan és lelkiismeretesen.

Ez 454-es számú vendégi hozzászólás sem egyéb, mint próbálkozás arra, hogy végre ez az itt inkognitóban írogató személy szabadon manipulálhassa az itt olvasgató érdeklődőket, az aláírókat és a aláírási szándékkal érkezőket. Csak már elege van abból, hogy a manipulatív és hazug berírásait a petíció szerzője letörli, ha meg nem, akkor mi megcáfoljuk.

Én nem veszem el a lehetőséget senkitől, hogy írjon. De nem is lehet erre az embereket kényszeríteni, se megtiltani - illetve a petíció szerzője majd kitörli, ami szerinte nem ide való. Nem csak 2-3 személy hozzászólásai vannak meghagyva, ez szemen szedett hazugság. És ha azt szerette volna kérdezni, hogy miért a férjem és én írunk talán legtöbbet itt, akkor az én válaszom erre az, hogy azért, mert ami a petícióban meg van fogalmazva, az a mi érdekünk is, és mert van tapasztalatunk az ilyen internetes alakoskodókkal szemben, a liberális hadjáratok eszközeinek a leleplezésében. Éppenhogy az lenne furcsa, ha ezt a segítséget a petíció szerzője egy az egyben rossz szemmel nézné, éppen az gyengítené az ügy további előmentelét.

Vendég

2016-02-13 19:56

Azért,mert magyar ellenes minden munkássága.
Kozma-Joó Viola

#459 Re: Re:

2016-02-13 20:17

#455: Kozma Szilárd - Re:  

Szilárd, igazad lehet. Nekem pl. azon akadt meg a szemem, hogy ez a "Vendég" a szememre vetette, hogy ő nem venné a bátorságot, hogy " 1,3 millió magyar nevében" szólaljon meg. Először nem értettem, hogy miért 1,3 milliót írt, hiszen az erdélyi magyarságról én még a 1,5 milliós adatot ismertem, és gondolom kerekítve azóta is sok helyen használják még, hogy megközelítőleg másfél millió magyar él Romániában. Tehát ez a személy alaposan tájékozott kell legyen az erdélyi magyarság különböző demográfiai, stb. adatait illetően, máskülönben nem hinném, hogy ezt a pontosabb - aktuálisabb szám-adatot írta volna.

És több ok is van még, amiért, most már én is erre gyanakszom. Így sokkal érthetőbb a fennkölt rejtőzködése és a minduntalan alánknyúlás, fölényeskedés is, ami teljesen passzol a PB által írt cikkek finoman alányúlós rafinériájával. Pl.. hogy felhívtad a figyelmemet arra a cikk részletre, ahol Tőkés Lászlót gyaláza, illetve úgy kritizálja Markó Bélát, hogy az, az állitólagos Markó-kritika, megint csak Tőkésre vet rossz fényt.

Aztán a magasszintű intellektuális szövegelése után, ez a "még hogy én..." kifejezés a búcsúzó bejegyzésben, amivel tagadni - cáfolni kívánja, hogy Boroka lenne, teljesen elüt a korábbi intellektuális megnyilvánulásoktól, gyermeteg. Ez megint csak arra utal, hogy zavarba jött az illető.

Vendég

#460 Re: Re: Re:

2016-02-13 20:29

#459: Kozma-Joó Viola - Re: Re:  

Önök tényleg azt hiszik, hogy minden "Vendég" ugyanaz a személy? Sőt, hogy minden Vendég Boróka? Én személy szerint nem vagyok az, eddig nem túlzottan bírtam, láttam párszor, nem tűnt különösen szimpatikusnak. De ezek után inkább legyen #jesuisBoroka. Az 1,3 milliót meg a 2011-es népszámlálás óta mindenki tudja, aki nem csak felszínesen foglalkozik az erdélyi magyarság sorsával, a népesség alakulásával. Nem kell ehhez újságírónak lenni. 

Kozma-Joó Viola

#461 Re: Re: Re: Re:

2016-02-13 20:37

#460: - Re: Re: Re:  

Én egy vendégről állítottam ezt, miért hazudik rólam? Miért ragadtatja így el magát?...

Hogy ki foglalkozik vele felszínesen, illetve, hogy ki miért és hogyan foglalkozik az erdélyi magyarok sorsával, én ma este már nem kezdem el részletezni. De hogy melyik évben mennyi volt... ilyen statisztikai adatokat a politikusok és a politikával, társdalmi ügyekkel foglalkozó újságírók, műsorvezetők biztos, hogy fejből tudnak. Ne hivatkozzon arra, hogy "mindenki tudja" ezeket, mert gondolom nincs arról statisztikai adat, hogy civil emberek közül hányan jegyeznek meg statisztikai adatokat pl. a nemzetük demográfiáját illetően. Engem kifejezetten foglalkoztat a magyarság sorsa, de statisztikák memorizálása nem fontos ehhez számomra, és nem is olyan a kapcsolatom az üggyel, főállású édesanyaként és asztrológusként, hogy a statisztikai adatokat szükséges legyen memorizálnom.

Vendég

#462 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-13 20:45

#461: Kozma-Joó Viola - Re: Re: Re: Re:  

Az 1,3 millió, az "alányúlósdi" meg a másik, az elköszönés legalább 4-5 hozzászólás összemosása. Ebből mertem arra következtetni, hogy ugyanannak a személynek véli őket. Mégpedig Borókának. Olyan könnyű helyen van Önöknél ez a "hazugság" szó.

Kozma-Joó Viola

#463 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-13 20:53

#462: - Re: Re: Re: Re: Re:  

Kedves valaki,

Az a négy-öt hozzászólás egy személytől származott, hiszen oda-vissza válaszolásban volt velünk, tehát nyilvánvaló, hogy nem fizetett színészek ugrottak be egy konkrét figurát játszva a soron levő reakciókat kiötölni... ne hülyéskedjünk már, ez már egészen groteszk megtévesztési próbálkozás...

És: "Olyan könnyű helyen van Önöknél ez a "hazugság" szó." - micsoda egyedi (!) költőies megfogalmazás.

"Milyen is lennék, ha nem ebbe a rezervátumba születtem volna? Ha nem látnám igazán belülről a múltat? Trianon szerencséje az enyém, megtanultam kinézni a fekete lyukból. Kilátni lehet, belátni nem – ez a júniusi tanulság. Ott volt például a lelki szegény nagyapám, akinél nagyon könnyű helyen volt a büdösoláhozás, meg a büdöszsidózás is." - Kitől idéztem?

Vendég

#464 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-13 20:56

Kivéve, ha szórakoztat!

Kozma-Joó Viola

2016-02-13 20:58

Kedves Parászka Boróka, 

Mit szól ehhez, önön kívül vajon hányan használják még ezt a kifejezést belső reakciók megfogalmazására, hogy "könnyű helyen van..."?

Kozma Szilárd

#466 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-13 21:02

#463: Kozma-Joó Viola - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

És: "Olyan könnyű helyen van Önöknél ez a "hazugság" szó." - micsoda egyedi (!) költőies megfogalmazás. -Parászka Bórókai szívem, letagadhatatlanul Parászka Borókai!

Vendég

#467 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-13 21:03

#462: - Re: Re: Re: Re: Re:  

Ne vitatkozz vele! Igenis csak egy újságíró írhat 1,3 milliót. Ha 1.251.696-ot írt volna, tuti csak egy akadémikus lehetne! (vagy valaki, aki képes beírni a Wikipédia keresőbe, hogy Erdélyi magyarok).
Egyébként is: fogd fel, hogy te is Parászka Boróka vagy! Bevallom, én is. Még valaki?

Vendég

#468 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-13 21:03

#463: Kozma-Joó Viola - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Hogy Ön kitől idézett, azt ki tudom találni. Hogy én kitől idézek, vajon tudja? Segítek. Ja, és nem költőies, csak egy sima szólás.

Könnyű helyen áll nála a hazugság = könnyen hazudik (Szólások és közmondások O. Nagy Gábor gyűjtéséből)

Etelnek megeredt a könnye, pedig nem állt nála könnyű helyen. - (Móra Ferenc: Ének a búzamezőkről)

Milyen könnyű helyen áll a kacagás egy ilyen fiatal lánynál. - (Móricz Zsigmond: Forr a bor)

Szerintem elég sokan használjuk még ezt a kifejezést. Egy ennyiből ÉN nem mernék messzemenő következtetéseket levonni. Bár valahol biztosan használta Boróka is a "messzemenő következtetés" szókapcsolatot.

Vendég

#469 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-13 21:04

#467: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Nem tudom, ki vagy, de imádlak :D

Kozma-Joó Viola

#470 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-13 21:06

#468: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Hej, de gyorsan előkapta ezeket, de ettől függetlenül én sehol máshol nem láttam, hogy valaki használja is ezeket a "formulákat", ön, Boróka, viszont előszeretettel. 

Vendég

#471 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-13 21:06

#469: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Jaj, bocsi, Boróka vagy!

Vendég

#472 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-13 21:07

#470: Kozma-Joó Viola - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

3 percnyi barátkozás a Google keresővel. Boróka egyetlen szövegét sem dobta ki az első 3 oldalon, úgyhogy csak nem használhatja olyan nagy előszeretettel.

Vendég

#473 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-13 21:15

#468: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Na ne már! Móra?! Meg Móóóricz?! Mostmár szerintem is Parászka Boróka vagy! Ilyen idézetet normális magyar ember nem tud visszkézből! És már érzem, hogy az aszcendensed is deszcendens, szóval lelepleződtél. Na jó: "tünk" :-)

Kozma-Joó Viola

#474 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-13 21:16

#472: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Hát, barátkoztam én is most három oldalt a google keresővel, rendkívül nagy mesterség, de az első három oldalon senki sem használja ezt a kifejezést elvont fogalmakkal kapcsolatosan az internet világában, tehát én továbbra is csak Borókáról tudok, aki ráadásul érthető módon próbálkozhatna is itt álnéven mindenféle félrevezetéssel, lássuk be, hogy a barátai első éjszaka feladták, egyedül neki van benne annyi érdeke, hogy maradjon.

Ez az infantilis játék a Vendég nevekkel, hogy "én is, én is Boróka vagyok" tipikus próbálkozás, nem lepődnék meg, ha mind egy ip-ről íródott volna.

Vendég

#475 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-13 21:16

#471: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Na ugye! Vág az eszed, mint egy Borókának. :-))